TCDD'den soru önergesi veren İzzet Çetin’e yanıt

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a 20 Nisanda iki soru yöneltmişti.

Haberin Devamı

Başkentray: Yargı süreci devam ediyor
Demirspor: Bağış iddiaları saçmadır

Buna TCDD Basın-Halkla İlişkiler Müşavir Mehmet Aycı şu açıklamayı gönderdi:
“1- Başkentray projesi yargı sürecinden dolayı gecikmektedir. Projenin gecikmesinde TCDD’nin herhangi bir etkisi ve kusuru bulunmamaktadır. Proje ihale edilmiş, konusunda uzman kişiler tarafından oluşan ihale komisyonu değerlendirmeyi tamamlamış, Kamu İhale Kurumu ihale komisyonunun kararını onaylamıştır. Ancak, Kamu İhale Kurulu kararına karşı firmalarca açılan davalar nedeniyle yargı süreci başlamıştır. TCDD biran önce yargı sürecinin tamamlanmasını beklemektedir. Başkentray’ın gecikmesi en fazla demiryollarını ve demiryolcuları üzmektedir.
2- Ankara Demirspor’un yönetimin nasıl teşekkül edeceği kulüp mevzuatında belirtilmiştir. Kulüp kurulduğu günden bu yana, yönetimi demiryolu ve bakanlık personelinden oluşmaktadır. 1932’den bu yana Türk Sporuna hizmet veren Ankara Demirspor ciddi ve köklü bir kuruluştur. Kulübün her türlü mali ve idari eylemi denetime tabi olup, ‘mahalle dedikodusu’ düzeyindeki söylentilerle yıpratılması sadece TCDD’ye değil Türk Spor camiasına da haksızlıktır.
3- TCDD ile Ankara Demirspor arasında herhangi bir sponsorluk anlaşması mevcut değildir.
4- Tamamen kamu görevlilerinden oluşan kulüp yönetimi, kulüp tüzüğünde tanımlanan görevlerde görev bölüşümü yapmaktadır. Bu görev dağılımı çerçevesinde, M. Selim Karaman kulübün sadece futbol şube sorumlusu olup, bunun dışında herhangi bir mali/idari görevi ve yetkisi bulunmamaktadır.
5- Kulüp yönetiminin TCDD’den ihale alan firmalarla ilişki içerisinde olduğu, Ankara Demirspor’un bağış adı altından firmalardan komisyon aldığı iddiaları alabildiğine haksız, mesnetsiz ve çirkin iddialardır. Ankara Demirspor Kulübü, TCDD üst düzey personelinden oluşan kulüp yöneticileri bu çirkin komisyonculuk iddiasını, iddia sahibine iade etmektedir. Kulübün hangi şartlarda bağış ve yardım kabul edeceği tüzükle tanımlanmıştır.
6- TCDD kendisinden alacaklı olan yüklenicilerin ücretlerini yasal süresi içersinde ödemektedir. Yüklenici alacaklarının Demirspor’a bağış yaptıkları için “anında” ödendiği iddiası da aynı şekilde tevil götürmeyecek kadar saçma ve iğrençtir.
7- M. Selim Karaman’ın bakanlıktaki görevi kamu sınavıyla hak edilmiş bir görevdir. Robert Kolej ve ODTÜ Malzeme Mühendisliği Bölümü mezunu olan, yine ODTÜ’de yüksek lisans yapan Karaman, kimsenin himmetine, tavassutuna, desteğine ve torpiline ihtiyaç duymayacak kadar donanım sahibidir. Alanında KPSS’de Türkiye 20’cisi olmuştur. Bakanlıkta görevine, açılan sınavla KPSS puanı esaslı değerlendirme sonucunda başlamıştır.

Haberin Devamı

DEMİRSPOR’UN AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Nuğman Yavuz’dan da şu yanıt geldi:
“Ankara Demirspor Kulübü, kiraladığı tesislere karşılık TCDD’ye kira ödemeleri yapmaktadır. Kulüp, Dernekler Kanununa tabi ayrı tüzel kişiliğe sahip bir spor kulübüdür. TCDD’ye bağlı bir birim değildir.
- Ankara Demirspor’un TCDD ile herhangi bir sponsorluk anlaşması da yoktur.
- Ankara Demirspor Kulübü Yönetimi, yapılan genel kuruldaki seçim sonucu, TCDD ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında çalışanlarından oluşmuştur. Kulübün tüm gelir ve giderleri resmi kayıt altında olup, bağış ya da başka bir ad altında Kulübe kayıt dışı bir para girişi olmamaktadır.
Kanun ve Yönetmelikler kapsamında bazı firmalarla yapılan sponsorluk sözleşmeleri ile reklam karşılığında gelir elde edilebilmektedir.”

Haberin Devamı

Durakta bekleme ve oturma zulmü

Son zamanlarda duraklardaki oturma bankları değiştirildi. İyi bir hizmet olarak görünse de banklarda oturmak imkansız. Oturunca kayıyorsun. Hele kısa boyluysan daha felaket.
Geçenlerde durakta bekliyorum. Bir bayan da bankta oturuyor ve sürekli söyleniyor, bankların rahatsızlığından. Daha sonra ayağa kalktı, ‘bankla mücadele edeceğime ayakta durayım daha iyi, gerildim’ dedi. Hangi belediye bilmiyorum ama bankları yaptırırken hiç mi dikkat etmediler rahatlığına.
Fatma KARAKAŞ

KISA... KISA...

- Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nin ‘15. Açılış Yıldönümü’ etkinlikleri kapsamında bugün 19.00’da yapılacak ‘Osmanlı Sarayında Japon Rüzgarı’ sergi açılışı ve Şefika Kutluer Flüt Resitali, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde.

Yazarın Tüm Yazıları