Sağlık meslek liseleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentin nüfusunun her yıl 300 bin artttığını, buna derslik ve sağlık hizmeti yetiştirmek için yoğun çalıştıklarını geçtiğimiz günlerde katıldığı Aydın Doğan Anadolu Meslek Lisesi’nin açılışında söyledi.

Haberin Devamı

Mutlu, 43’üncü sağlık meslek lisesinin kurdelesini keserken de bu okul mezunlarının rahatlıkla iş bulduklarının altını çizdi. Sağlık meslek lisesinde görev yapan bir öğretmen, öğrencilerin daha mezun olmadan kendilerinden bile yüksek ücretle iş bulabildiklerini söylerken, “Sağlıkta ara eleman ihtiyacı fazla. Üstelik öğrencilerimiz bizim maaşlardan daha fazla miktarlarda ücretle hiç yorulmadan iş buluyorlar. Bu okulların mezunları çok şanslı” diyerek ailelerin belli okulların önünde yığılması yerine, bu tür okulları da düşünmeleri gerektiğini belirtiyor.
Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Türkiye’de nitelikli sağlık personeli açığının 200 bin civarında olduğunu belirterek, bu açığı doldurma konusunda önemli bir adım attıklarını açıkladı.
Türkiye’de evet ailelerin gönlünde hep Anadolu liseleri ya da kolejler yatıyor. Meslek lisesi denilince nedense farklı bir algı oluşuyor. Ama, son yıllarda sayıları hızla artan sağlık meslek liselerinin bu algıyı değiştirdiğini düşünüyorum. Neredeyse istihdam garantisi veren bu okulların hem sayısı, hem de niteliği daha da arttırılmalı, daha fazla yatırım yapılmalı.

***

Haberin Devamı

Eğitimde yaratıcılığa 500 bin dolar

Yaklaşık 3 yıl önce katılmış, çok etkilenmiştim. Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi her yıl dünyanın dört bir tarafından onlarca bilim adamını biraraya toplayarak, eğitimin geleceğine kafa yormalarını sağlıyor. Kuşkusuz bu zirvenin tacı da son gün verilen WISE Eğitim ödülleri oluyor. Katıldığım yıl Türkiye’den AÇEV bu ödülü alanlardan biriydi ve çok ses getirmişti. WISE Başkanı Dr. Abdullah bin Ali Al Sani, “İyi fikirler önemli, fakat pratik sonuçlar ve sürdürülebilirlik bizim için daha önemli” diyerek, eğitim alanında farklılık yaratan ve topluma değen projeler için başvuru beklediklerini belirtiyor. Eğitim alanında kalıcı etki bırakan, ilham verici ve vizyon sahibi yaklaşım benimseyenlerden biriyseniz biraz projelerinizi gözden geçirin. Katar Vakfı tarafından dünya genelinde faaliyette olan çarpıcı ve yenilikçi eğitim projelerini, takip ve teşvik etmek amacıyla 2011 yılından itibaren verilmeye başlanan ödüllere son başvuru 30 Nisan. Yarışmaya, dünyanın her yerinden özel, kamu veya gönüllü tüm sektörlerden eğitime önemli katkılarda bulunan birey veya altı kişiye kadar olan takımlar katılabiliyor. Ön elemeyi geçen adaylar, WISE Başkanı Dr. Abdullah bin Ali Al Sani başkanlığındaki uluslararası jüri tarafından değerlendiriliyor. Kazanan aday, 29-31 Ekimde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek 5. Dünya İnovasyon Eğitim Zirvesi’nde kamuoyuna açıklanacak, 500 bin dolar ve altın madalyanın sahibi olacak.
WISE Ödülleri her yıl toplum üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip 6 eğitim programını ödüllendirerek, dünyaya tanıtıyor. Siz de bunlardan biriyseniz veya çevrenizde bu alanda çalışmalar yapan birileri varsa haber verin.  

Yazarın Tüm Yazıları