Şampi değil şampiyon

ŞAMPİYON Galatasaray... Diyeceksiniz ki “Futbolda her şey var.” Evet, kabul ediyorum futbolda her şey var.

Haberin Devamı

Ama Fenerbahçe’nin dün oynadığı futboldan ve yapmadığı mücadeleden sonra eğer Galatasaray, Gaziantep’te kaybederse o zaman Fenerbahçe’ye yine şans gelecek. İyi güzel de bu iki büyük takımın yaptığı transferler, harcadığı paralar, görsel ve yazılı basın gücü arkasındayden bu hallere düşüyorlarsa zaten bu konuda konuşacak fazla bir şey yok.
Bence Gençlerbirliği maçı Fenerbahçe için Benfica maçından daha önemliydi. Ama onların kafası herhalde Avrupa’da kaldı. Gençlerbirliği aman aman futbol mu oynadı. Hayır. Öncelikle adam kovalamadılar alan savunması yaptılar. Bence doğru bir tercihti. Bunu özellikle ilk yarıda zaman zamanda ikinci yarıda yaptılar. Bunun riskli tarafı ceza alanına girildiğinde rakibe topu bırakırsın, ya da penaltı yaptırırsın. Ama Fenerbahçe, Gençlerbirliği’nin bu zaafından bile faydalanamadı.
Sarı lacivertliler bazen iyi oynamayınca kazanıyorlar. Ama o zaman tehlikeyi görmediler. Bazı konularda uyarıldıklarında da kabul etmediler. Bence lig şampiyonluğu bitti. Yarın Benfica’ya elenirlerse ne olacak? Çünkü, bu tehlike kapıda. Mesela Volkan uzun zamandır iyi oynamıyor. Hatalar yapıyor. Ama sorsanız iyi oynuyor. Bazıları da onu pohpohluyorlar, doğruyu göstermiyorlar.

Haberin Devamı

ALEX’İN ÖLÜSÜ OLSAYDI!

FENERBAHÇE bir korner veriyor. Topun etrafında 8 sarı lacivertli var. Olduğu yerde duruyorlar, 8 kırmızı siyahlı var, topa koşarak geliyor. Topa vurup golü atıyor. 2. golde bunun benzeri. Top neredeyse Ay’dan gelip gol oluyor. Kaleci Volkan’da arkadaşlarını suçluyor. Salih iyi kumaş. Ama daha şimdiden ona Alex diyenler var. Çocuğu doğmadan yok edecekler. Dün akşam sahada Alex’in ölüsü olsaydı Gençlerbirliği takımının kimyası değişirdi.
Kocaman’ı hala anlamak mümkün değil. Sow yedek kulübesindeyse demek ki oynayacak düzeyde. Böyle bir maçta çift santrforla oyuna başlamıyorsun. Yani kendini inkar ediyorsun, sonra da “3 kupayı alacağız” diyorsun. Bence biri gitti, ikincinin gitme ihtimali de büyük. Yani Avrupa’nın. Geriye eğer olursa Ziraat Türkiye Kupası kalır. Fenerbahçe’yi keser mi, bilemem.

Yazarın Tüm Yazıları