BAHÇELİ KAPIYI NEDEN KAPATTI

Son bir sene içerisinde MHP’nin Ankara siyaseti iki bilinmeyenli denkleme dönüştü.

Haberin Devamı

Bir tarafta 2009 yılında seçimi kaybetse de yüzde 27 gibi MHP için rekor oy alan Mansur Yavaş, diğer tarafta son seçimlerde olaylı bir şekilde adaylıktan çekilen Turgut Altınok.
15 yıl Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Altınok, Türkiye’nin tanıdığı nadir belediye başkanlarındandı. Bunda tartışmasız aynı partiden olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le olan anlaşmazlıkları da etkili oldu.
Öyle ki parti içindeki Gökçek muhaliflerinin de bir anlamda ‘buluşma noktası’ydı Altınok.

ANKARA’YI DOLAŞMAYA BAŞLADI

2009 sonrası süreçte sessiz kalan Altınok, son bir yıldır Ankara’yı dolaşıyor.
İşte tam da burada MHP’deki bir grup, Altınok’un ayrıldığı partisine dönmesi için çalışmalara başladı.
MHP’nin üst yönetiminden konuyla ilgili yöneticiler de Altınok’la yemek masasında buluşmaktan çekinmiyorlardı. Altınok MHP yakınlaşmasının ‘resmiyete’ dökülme yorumlarının yapıldığı olay ise Altınok’un oğlunun nikahında şahitliği MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yapmasıydı.
Bu kadar işaretin ardından son dört aydır bu yakınlaşmadan bir sonuç çıkmadı ve ‘Bir terslik var’ düşüncesi yayılmaya başladı.

Haberin Devamı

MESAJ YÜKLÜ AÇIKLAMA

İşte tam da bu noktada Hürriyet’in MHP’yi yakından izleyen başarılı Parlamento muhabiri Umut Erdem yerelde en çok merak edilen sorulardan biri olan ‘Altınok MHP’ye katılacak mı?’ sorusunu Bahçeli’ye yöneltti.
Bahçeli’nin ‘mesaj yüklü’ yanıtı ise şöyle oldu:
“Henüz bize intikal etmiş bir konu yok. Partimize iki defa ziyarete gelmiştir. Kendilerinin ikinci gelişi evlatlarının nikah şahitliği içindir. Davet etmiştir. Eski bir arkadaşımızdır, bu sebeple nikah şahitliğine gittik. Ama şuan MHP’nin üyesi değildir. MHP’den aday olacağına dair bir işaret gözükmüyor. Fakat belediye başkanlığı adaylığını düşündüğü çevrelerce ifade ediliyor. Hangi partiden olacağı henüz belli değil. İşin gerçeği bu.”

MHP KAPIYI KAPATTI

Bu açıklamanın en çarpıcı kısmı ‘MHP’den aday olacağına dair bir işaret gözükmüyor’ gibi de görünse, aslında Bahçeli ‘MHP’nin üyesi değildir’ diyerek sürecin tuhaflığına vurgu yapıyor.
Bahçeli’ye yakın isimlerin ağırlıklı yorumu ise ‘Altınok kendisine atılan adıma karşı adım atmadı’ ve ‘Süreç başarısız yönetildiği için çıkmaza girdi’ oldu. Özetle MHP Altınok için kapıyı kapattı. Bu saatten sonra Altınok kapıyı çalmazsa, kapıyı onun adına çalacak pek kimse de çıkmayacak gibi görünüyor.
Bu gidişle Altınok ismi CHP’yle de anılırsa kimse şaşırmasın...

Yazarın Tüm Yazıları