Bursa 11 yıldır ilgisini sürdürüyor

BURSA Kitap ve Eğitim Fuarı bu yıl 11 yaşında.

Haberin Devamı

Bursalı kitap okurları, her yıl artan bir ilgiyle fuarı ziyaret ediyorlar, kitap alıyorlar, yazarlara kitaplarını imzalatıyorlar, sorularının yanıtını alıyorlar.

Bursa kültür konusunda geleneksel bir dokuyu temsil ediyor. Camilerinden binalarına, kütüphanelerine kadar kültüre sahip çıkmış bir şehir.

TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Bursa’nın kültürümüzdeki, kitap fuarlarındaki yerini anlattı açılış konuşmasında. Bu yıl fuarda, yeni kitapların, yeni yazarların yanı sıra eski ustaların da kitapları okurlara ulaşıyor.

Bir kitap fuarının yakışan bölümlerinden biri de hiç kuşkusuz Sahaflar Bölümü’dür. Emin Nedret İşli, fuarlarda genç okurların sergilenen kitapları, posterleri

Bursa 11 yıldır ilgisini sürdürüyor

Bursa’nın Kadın Yüzü Sergisi’nin önünde.

merakla incelediklerini söyledi.

Fuardaki iki fotoğraf sergisini gezdim, ziyaretçilere de salık veririm.

Biri; Bursa’nın Kadın Yüzü, Deniz Dalkılınç ile Güney Özkılınç’ın hazırladıkları ortak sergi. Bursa’da doğan ya da burada Bursa’nın çeşitli alanlarda yükselmesini sağlayan kadınların fotoğrafları ve altında da kısa biyografik notlar var.

Güney Özkılınç’ın ‘Nâzım’ın Bursa Yılları-Tanıklar, fotoğraflar, bilinmeyenler...’ ile ‘Yüzünde Nâzım İzi Var-Nâzım’ın Bursa’daki insanları’ adlı Evrensel Basım Yayın tarafından yayınlanan iki kitabı var.

Diğer bir sergi de Faruk Akbaş’ın çektiği fotoğraflardan oluşan Anlar ve İzler.

Her zaman olduğu gibi, fuar ziyaretleri, insanın edebiyat, bilim, sanat zevkini yeniler.

Haberin Devamı

*
  
PAZAR günü Bursa’daki, Türkiye’nin ilk şiir kütüphanesini ziyaret ettim. Nâzım Hikmet Evi’nin içinde açılan kütüphanede, şairlerin kitaplarını, şiir üzerine yazılan inceleme, eleştiri kitaplarını okuyabilirsiniz. Kendinizi kitaplara kaptırıp, saatlerin nasıl geçtiğini fark edemeyeceğiniz bir kütüphane...

Ben bütüncül kültür merkezlerini, kütüphaneleri severim. Kütüphane nasıl kuruldu ve raflarda neler var?

Nilüfer Belediyesi, alanında çok özel bir iddiaya sahip bu yeni kütüphanenin kapılarını 31 Mart 2012’de açtı. Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi, Nilüfer Çocuk Kütüphanesi ve Nilüfer Üçevler Kütüphanesi’nden sonra hizmete giren ‘Şiir Kütüphanesi’, şiir konusunda ihtisaslaşarak Türkçenin bu alandaki belleği olacak nitelikte oluşturuldu.

Kütüphanede, Türkçedeki şiire dair her tür bilgi, belge ve malzemenin yer alması hedefleniyor. Kütüphanenin koleksiyonunda; Türkçede yayımlanmış şiir ve çeviri şiir kitapları, şiir antolojileri, şiir inceleme ve/veya araştırma kitapları, şiir ya da şair hakkında hazırlanmış tezler, şiir ve edebiyat dergileri, şair mektupları, şair el yazıları, ses ve video kayıtları ile çeşitli afişler, fotoğraflar ve broşürler yer alıyor.”

Mekânda birçok kültürel etkinlikler yapılıyor, “Şairin Şiir Evreni” başlıklı etkinlikler dizisinde Ahmet Oktay, Cevat Çapan, Sait Maden günleri gerçekleştirildi.

Şimdi grafiker Yurdaer Altıntaş’ın sergisini gezebilirsiniz.

Haberin Devamı

*
  
BELEDİYELERİN sanata, kültüre katkıda bulunmalarını, onların birinci görevleri arasında sayıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları