Drogba ve Dany

KALİTE, tecrübe ve büyük oyunculuk böyle bir şey işte.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın bulduğu gol ve pozisyonlarda bazen kaliteli bir 10 numaraya bazen de birinci sınıf bir forvete dönüşen Drogba müthiş bir ofansif oyun zekası ortaya koydu. Sakinliğine eklediği oyun görüşü ve liderliği müthişti. Sadece hücum hattına zenginlik katmakla kalmadı...
1- Sneijder de devreye girdi ve oyunu yönlendirip ara paslar atmaya başladı.
2- Burak hedef adam olmadan serbest oynayınca potansiyelini ortaya koydu.
Öyle bir ilk yarıydı ki G.Saray turu garantileyebilir ama diğer taraftan turu kaybedebilirdi. Sarı kırmızılıların maç boyunca 3 önemli sıkıntısı vardı.
1- Sağ kenarda Farfan müthiş oynadı ve ataklar hep burdan geldi.
2- Duran toplarda Schalke’nin hep tehlike oluşturdu ve etkili oldu.
3- Dany-Semih bireysel hatalar yaparak ciddi pozisyonlar verdirdi.

Haberin Devamı

ASIL GERÇEK...

SCHALKE’yi maça ortak eden ise Dany oldu. Aşağı yukarı her maç bariz bir hatası olan Dany, ligde yaptığı hataların cezasını görmüyordu ama işte burası futbolun zirvesi ve hatayı affetmiyorlar. G.Saray Drogba, Burak, Sneijder, Selçuk ve Melo gibi çok iyi oyunculara sahip. Ama asıl gereken Dany-Semih ikilisinin iyi değil, çok iyi oynama mecburiyeti. İddia ediyorum bu ikili hatasız oynasın, G.Saray hem bu turu hem de diğer turları geçer. Ama siz bu ikilinin hata yapmama gibi bir ihtimalinin olabileceğini düşünüyor musunuz?.. İkinci yarıda doğal olarak ilk yarıdaki yüksek temponun sonucu kendini gösterdi ve G.Saray oyundan düşmeye başladı.
Karşıda disiplini ile nam salmış Alman ekolü olunca oyun zorlaştı.

TEK AMA ÖNEMLİ FARK

SCHALKE’nin istediğini alarak gitmesini sağlayan, önemli sayıda pozisyona girmesinin ana sebebi olan ve G.Saray’a nazaran tek ama önemli farkı kanat oyuncularıydı. Farfan ve Bastos’un her iki kanadı etkili ve doğru kullanarak Schalke’yi ayakta tutan, sıradan bir Alman takımı olmaktan çıkaran oyunlarını çok beğendim.
G.Saray aynı akıllı oyunlarından birini oynarsa turu geçer. Ama bunun için 3 etkene ihtiyacı var.
1- Sakin ve sabırlı oyun.
2- Disiplin ve akıllılıkta devamlılık.
3- Defansın hata yapmaması.

Yazarın Tüm Yazıları