Ä°ÅžTE TEK SUÇLU: ERKEKLÄ°K HORMONU!

Erkeklerin, kadınları cinsel obje olarak görmesinin ve bunun işlerini kolaylaştırdığını düşünmelerinin, kadınlar üzerinde egemenlik kurmak istemelerinin sebebi bulundu. İşte tek suçlu, erkeklik hormonu! Yani testosteron!

Haberin Devamı

Erkekler ne için para kazanır?Â

Ne için futbol oynar?

Ne için arabanın, saatin, telefonun ve birçok şeyin en iyisini, en pahalısını alır?

Kadınlar için.

Düşünün, kadınlar olmasa!

Bir erkek başka bir erkeği neden öldürür?

Yanındaki kadına bakılıyor diye.

Neden telefon alır?

Saatlerce erkek erkeğe konuşmak için olmasa gerek!

Futbolu neden oynar?

Sadece kupa için değil tabii!

Ün için, para için.

Para ve ünü ne için isterler peki?Â

Hızlı, son model bir araba almak için.

Kime gösteriş yapacaklar o arabayla?

Kadınlara.

Her şeyi kadınlar için yapan, aynı zamanda kadınları cinsel obje olarak gören ve bunun işi kolaylaştırdığını düşünen yine erkekler!

Kuşbilimci ve mikrobiyolog iki bilim adamı, baterist, avukat, magazin gazetecisi, çapkın bir baba, garson gibi çeşitli meslekten yedi erkek bir araya gelirse n’olur?

Haberin Devamı

Farklı mesleklerden gelen 7 erkeğin sarhoş olduktan sonra; kadın, futbol, yanlış anlamalar, saçmalıklar, şarkılar, pişmanlıklar, küfür kıyamet giriştikleri kavgaları, ikili ilişkileri kısacası hayatı izleyicilere sundukları bir oyun izledim.
Ama ne oyun…
Daha ilk dakikalardan itibaren öyle bir kapışma başlıyor ki…

Hem de nasıl…

‘Erkekçe’ bir kapışma ve hesaplaşma!

Bu kapışmayla hareketlenen oyunda, tempo hiç düşmüyor ve kahkahalarla gülmekten iki buçuk saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Åžiddet, heyecan, kavga, gerilim, ironi…Â/images/100/0x0/55eb3643f018fbb8f8b2a0b8 

Bunları yaşatmasının yanı sıra, güldürürken düşündürmesi, düşündürürken de bilgilendirmesi de cabası…

Evet oyunda hiç kadın yok ama erkeği görünür kılarak asıl başrolü onlar oynuyor.

Kadınlar!

Erkeklerin aslında ne olduklarını, onları fark etmemizi sağlayan kadınlar…

Kadın erkek ilişkilerinde yüzyıllardır yaşananlar, erkeklerin kadınlar üstünde egemenlik sağladığını sanırken aslında erkeklerin kadınlar karşısındaki zavallılığı…

İkili ilişkilerde ‘Erkekler kadınları seçer’ diye biliriz ya genel olarak.

Hayır, erkekler kadınları değil, tam tersine kadınlar erkekleri seçiyor!

Ben demiyorum bunu.

‘Testosteron’ diyor.

Haberin Devamı

Erkeklerin, kadınları neden bir cinsel obje olarak gördüklerinin, kadınlar üzerinde egemenlik kurmak istemelerinin, kadınların kendilerinden daha akıllı olduğunu kabul etmek istememelerinin nedeni bulundu!

Ve kadın – erkek ilişkileri konusundaki diğer soruların cevabı da…

Tüm bunlara sebep olan Testosteron!

Yani erkeÄŸi erkek yapan hormon!

***

‘Erkekler, kadınları cinsel obje olarak görüyor. Bu, işlerini kolaylaştırıyor.’ diyor Emre Altuğ.

Evet, aynen böyle diyor Emre ama Tretyn olarak!

Biz onun yeni albümünü, yeni şarkılarını beklerken o, bizim mesleğe el atarak gazeteci Tretyn olarak çıkıyor karşımıza.

Hem de tekme tokat dayak yemiş bir şekilde, kan revan içinde…

Haberin Devamı

Oyunda baÅŸka kimler var kimler?

Bu oyunda kuşbilimci Kornel olarak karşımıza çıkan, rol aldığı her dizide ve filmde adından başarıyla söz ettiren ve rol aldığı her projede birbirinden farklı karakterlerle kendini yenileyerek oyunculuğunu daha da aşan Ruhi Sarı…

Geçen sene ‘Ölümüne’ oyununda izlediğim Bülent Şakrak garson Tytus rolüyle harikalar yaratıyor ve izleyenleri en şakrak kahkahalarıyla gülme krizine…

Milyonlarca insanın Kurtlar Vadisi dizisinden tanıdığı Gürkan Uygun, bu kez baterist olarak karşımıza çıkıyor. Derin vadilerden çıkıp, Fistach karakteriyle mekik dokuduğu konserler arasında aşık olduğu kadına gidip de aldığı cevabın acısını, başkasından nasıl çıkardığını anlatışıyla...

İŞTE TEK SUÇLU: ERKEKLİK HORMONU 

Yılların oyuncularından Orhan Aydın, çapkın baba rolü kadar, beraber olduğu adamın davranışlarını anlamaya çalışan bir kadının taklidi yaparkenki başarısı…

Hukukçu ama kılıbık bir erkeği canlandıran Gökhan Yıkılkan, oyunculuğuyla iyi işlere imza atacak isimlerden…Oyunun en sessiz, ikili ilişkiler konusunda en başarısız, mikrobiyolog Robal karakterine hayat veren, geçtiğimiz yıl ‘Leyla’nın Evi’ ve ‘Onca Yoksulluk Varken’ oyunlarında da izlediğim Gökçer Genç, oyunun sonunda öyle bir bomba patlatıyor ki… ‘Zaten sessiz durandan korkacaksın’ diyorum, kahkahalar havada uçuşurken, oyunu beraber izlediğimiz Sedef’e, nam-ı diğer ‘Adını Feriha Koydum’ dizisinin ‘Cansu’suna.

Haldun (Dormen) Hoca’yla izlediğimiz oyunun çıkışında şakrak kahkahalar patlatmaya devam etmek için Bülent Şakrak ve bizim mesleğe el atmanın nasıl olduğunu sormak için Emre Altuğ’la sohbet ediyoruz.

Oyunda çok güldüğümüzü, erkeklerle ilgili gerçekleri çok net gördüğümüzü belirttikten sonra ‘Oyunda küfürler çok fazla’ diyorum. ‘Evet ama yedi sarhoş erkek bir araya geldiğinde emin ol daha fazla küfür ediyorlar, burada azalttık’ diyor Emre.

Geçtiğimiz beş sezon başka bir ekiple oynayan bu kez yeni ekibin can verdiği, Polonyalı yazar Andrzej Saramonowicz'in yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği oyundan çıkarken ağzınızdan şu cümle dökülecektir muhtemelen.

Ne hormonmuÅŸ be!

İŞTE TEK SUÇLU: ERKEKLİK HORMONU 

 

Yazarın Tüm Yazıları