Yetiş Ayşe

SÜT VE BEZ YARDIMIAyşe Hanım merhaba,

Haberin Devamı

11 Şubat 2013 de köşenizde çıkan “süt ve bez yardımı” başlıklı yazı sahibine ait iletişim bilgilerini rica ediyorum.
İsmimin gazetede çıkmasını istemiyorum.
Sevgilerle. 

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostum, iyi ki varsınız. Bilgileri en kısa zamanda ileteceğim. Sevgiler.

….

BURS ve 36 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım tekrar merhaba.
Ben daha önceden de sizden istekte bulunmuştum, çocuklarıma kıyafet ve eşya yardımı yapıldı, sağ olsunlar.
Kızım lise son üniversite hazırlanıyor ara karne takdir getirdi tatilde benimle düğme dikti konfeksiyona, mühendis olmak istiyor burs alırsa çok sevinecek çünkü burs ile test kitabı alacak.
Ben iş bulamadım, bulsam da kreşe masraf 500 buluyor.
Benim alacağım ancak o kadar maaş, ben de şaşırdım bu işin içinden nasıl çıkacağım derken açık öğretimde okuyan diğer kızım kendine iş buldu mağazada.
Şükür dedik, işyerindeki kıyafet rengi lacivert siyah pantolon ve beyaz gömlek ya da gri. Kızım 36 beden, önceden gönderilen kıyafetler büyük kıza uydu.
Tekrar sizden ricada bulunmak istedim mümkün mü bilmiyorum mezuniyet için de 38 beden tuvalet ya da elbise.

Haberin Devamı

İrtibat telim … Kızlarımın isteklerini mezuniyet için balo yapacaklarmış. Umarım yardım eden çıkar, kızlarım sizi çok seviyor, ellerinizden öpüyorlar.
Ayşe Hanım, rabbim sizi korusun, hep mutlu olun inşallah. Seviyoruz sizi teli yalnız siz bilirseniz sevinirim.

CEVAP: Kızlarınıza başarılar diliyorum. Yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler.

….

KİTAPLIK

Sevgili Ayşe Merhaba,

Ben İstanbul’da ailesinden uzakta kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kızım. Allah'a şükür artık bir işim var ancak tahmin edersiniz ki bu şehirde yaşamanın zorlukları çok. Yıllardır sahip olmak istediğim bana ait güzel bir kitaplığımın olması için bir türlü para ayıramıyorum. Belki bu kadar çok yardıma ihtiyacı olan kişi varken bu isteğim bencillik gibi gelebilir ama bu konuda bana yardımcı olabilirseniz beni çok mutlu etmiş olacaksınız sevgiler Cansu.
(lütfen mail adresimin bilgisi yayınlanmasın)

CEVAP: Cansu’m, hiç de bencillik değil inan. Üstelik olmayacak bir şey de değil. Benim canım okur dostlarım eminim bu güzel isteğin konusunda sana yardımcı olacaklardır. Keşke herkes kitaplara senin kadar meraklı olsa.

….

Haberin Devamı

HIRSIZLIK
 
Sevgili Ayşe ablacım çok zor durumdayım. Yaklaşık iki ay önce her şeyimizi çaldırdık, şu an bankalara borçlandık. Beni en çok üzen şey o kartlardan bir lira bile çekmemiştik. Şu an bankaya borçlandık evimiz de gidiyor, ne olur bize yardım et, ne olur.
Sabiha

CEVAP: Sabiha Hanım, geçmiş olsun. Yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Sarılarak öperim.


….

GÜMRÜK SORUNU

Sevgili Ayşecim,
Bundan bir kaç hafta önce senin YETİŞ AYŞE sayfanda bir kızımıza kendi çapımda yardımcı olmak istedim ve sağ olsun ekibiniz de hemen o kızımıza ulaşacağım bilgiyi verdi.
Ben yurt dışında yaşadığım için hemen bir paket hazırladım ve çok mutlu bir şekilde buranın ve dünyanın en tanınmış kargo şirketiyle gönderdim.
Sorunum şu; bu gönderdiğim paket iki günde Türkiye’ye ulaştı ama maalesef ki bizim gümrükten bir türlü o kızımıza ulaştıramadılar, haftalardır bu işle uğraşıyorum.
Sürekli bahaneler uyduruyorlar, yok vekâletmiş, yok, tel. no, şuymuş…
Ben şimdi bu kızımıza ne kadar mahcup oluyorum anlatamam, sanki onunla oyun oynuyormuşum gibi.
Buradaki Alman şirketi de bana Türk yetkililerin güçlük çıkardığını söylüyorlar.
Sanki pakette ne var; topu, topu iki bez parçası.
Yani kısacası, ben şu anda ne yapacağımı şaşırdım.
Paket ne geri geliyor, ne de yerine ulaşıyor.

Saygılarımla
Aysel

Haberin Devamı

CEVAP: Aysel’im nasıl iş ben de anlamadım. İnşallah en kısa sürede çözülür. Paketlerin üzerine “Yetiş Ayşe yardımı” yazarsanız belki etkisi olur.


….
 


AKÜLÜ BİR ÖZÜRLÜ ARABASI VE İLAÇLAR

Merhaba sevgili Ayşe Aral
Umarım sağlığınız ve afiyetiniz yerindedir.                                                                                                                                    Bugün size Allah adına bir sıkıntımı paylaşmak için yazıyorum.                                          Biliyorum/biliyorsunuz şu anda dünyanın pek çok yerinde aç, açıkta, hasta, borçlu, zorda, darda bir yığın insanlar var. Kim gündeme daha dikkat çekici şekilde gelirse az çok, iyi kötü, yardım elleri ona uzanıyor.
Ben de bunlardan birisini (45 sene önceden asker arkadaşım olduğu için) yakından tanıyorum ve içinde bulunduğu bir yığın olumsuz koşulları düşündükçe içim acıyor. Ben de çalışmayan ve devlet yardımı ile geçinen birisi olarak ara sıra postayla gönderdiğim cep harçlıklarının dışında pek de bir şey yapamıyorum. Eğer bir ara Allah rızası ilgilenirseniz sevinirim.

Haberin Devamı

                                                                                                                
Ahmet S. (65 yaşında) Edremit/Balıkesir.                                                          1973 doğumlu olan iki oğlundan henüz 7 yaşında iken böbrek yetmezliği keşfedildi, bütün ömrü İstanbul Çapa Üniversitesi Hastanesi’nde geçti ve daha fazla dayanamadı 3 sene önce 30lu yaşlarında vefat etti.                                                                                                             Kendisinin de tek böbrekli olduğu 40lı yaşlarında keşfedildi ve o günden beri gün aşırı diyalize girer.                                                                                                                                           Bu da yetmezmiş gibi 6 aydır yürüyemiyor, gereken her yere kucakta taşınmak durumunda. Hanımı da yıllardır birçok konuda rahatsızdır.                                                                                        Daha rahat edebiliriz diye 2 sene önce İstanbul’dan Edremit’e yerleştiler ancak burada da sağlık hizmetlerine ulaşmaları zor oluyor.                                                                                                     Ve Edremit’e gelince 25 bin TL. ev kredisi çekmişler hala onu ödemeye çalışıyorlar. İkinci (küçük) tek oğulları 900 TL maaşla bir işte çalışır, hem babasının hizmetine koşmaya hem de yakın ilgi ve özel eğitim gerektiren 10 yaşındaki otistic/special needs çocuğuna ve eşine zaman ayırmaya çalışıyor.
Dünyalar iyisi bir insan/vatandaş) hayatta kalan hiç yakın akrabası ve başkaca bir geliri olmayan, A. ‘nın acele akülü bir disable/özürlü arabasına, emekli olmasına rağmen hastanelerin bedava vermediği bazı ilaçlarını karşılayacak ve daha iyi beslenmesini sağlayacak maddi yardıma ihtiyacı var!
En iyi dilek,  selam ve saygılarımla
Hüseyin

Haberin Devamı

CEVAP: Hüseyin Bey, öncelikle arkadaşınıza geçmiş olsun. Allah kolaylıklar versin. Yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim.

….

ŞİDDET MAĞDURU

Ayşe Hanım, size sonsuz kere teşekkür ve dua ediyorum. İyi ki dünyaya gelmişsiniz ve vesile olmuşsunuz.
36 yaşında şiddet mağduru, 2 evlat sahibi bayanım.
Kendim kaçtım, farklı bir şehirde yeni bir hayat kurmak istiyorum ama yavrularımı orada bıraktığım için uyku uyuyamaz hale geldim.
Yavrularımı yanıma almak için, ev tutup eşya almam gerekiyor. Lütfen bana maddi yardım yapın. Geri ödemeli de olabilir. Yeniden yaşamak için bir Şans istiyorum.

G.

CEVAP: Sevgili G., geçmiş olsun. Kadınlara vuran eller kırılsın diyeceğim ama Allah’a havale etmek daha doğru sanırım. Yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Hukuki desteğe ihtiyacın olursa da Av. Merve Gürcan sana her türlü konuda destek olacaktır. merve@mervegurcan.av.tr’den ulaşabilirsin. Sarılarak öperim.

….

 
SURİYELİ ÜÇÜZ BEBEKLER SÜT BEKLİYOR

Sayın Ayşe Aral,
Suriyeli üçüz bebekler süt bekliyor.
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle evini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgede kurdukları çadırda kalan Suriyeli genç kadın, 4 aylık üçüz kızlarını beslemekte zorluk çektiği için süt istiyor.
Konuya ilişkin basın bülteni ve görseller ekte tarafınıza sunulmuştur.

Saygılarımızla

CEVAP: Yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim.

….


OKULUMUZA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ

Ayşe Hanım,
Ben Van Özalp Yukarı Koçkıran İlkokulu öğretmenlerinden Güneş Şakar. Burada yaptığınız yardımları gördük. Birçok kişiye yardımcı oluyorsunuz. Bizim de okulumuz birçok ihtiyacı var. Ama maddi imkânlarımız olmadığı için çoğu eksiğimizi tamamlayamıyoruz. Şu an okulumuzda yazıcı, fotokopi makinesi gibi teknolojik aletlere ihtiyacımız var. İnşallah okurlarınızdan bize yardım eden olur. Çok teşekkür ederiz. İyi çalışmalar.

Güneş

CEVAP: Güneş öğretmenim iyi ki sizin gibi değerli öğretmenlerimiz var. Çocuklarımız maddi olarak olmasa da manevi olarak çok şanslılar bu yüzden. Yardım etmek isteyenleri yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

….


NEŞADİYE ERSAN 2 YIL 3 AYDIR KAYIP
Merhaba Sevgili Ayşe,

Ben kayıp* Neşe'nin ablasıyım. İsmim artık bu.

Sana minnettarız. Evet, hala bulunamadı ama haberini defalarca kez  yayınladığın için minnettarız.

Neşe hala kayıp. 18.10.2010 tarihi saat 19.30’dan bu yana sesini duymadık. Yüzlerce ihbar aldık ama bırak yüzünü gölgesini bile görmedik.

Bu ülkenin sınırları içerisinde Sarai Sierra kayboldu, FBI ayaklandı. Ülkemiz polisi derhal harekete geçti. Maalesef kayıp* ölü* bulundu. (Atlamayalım. Çok kısa bir süre sonra bulundu*** bir ay değil bir yıl değil)  Benim kardeşim kaybolduğunda gece karakola gittiğim ve duyduğum ilk cümle “24 saat geçmeden aramaya geçemeyiz.”
Sebep?
“kardeşiniz reşit”. İkinci cümle savcıdan*** (kocaya kaçmıştır, üç ay sonra döner!)

Tam 2 yıl 3 aydır dönmedi. (Umarım konulara böyle yaklaşmayan adalet* savunucuları vardır)

** Kişisel tek bir özelliğini, aile yapısını, sosyal yaşamını bilmediği 22 yaşında, kimliğini, ehliyetini, parasını evde bırakmış ve kaybolmuş bir kız çocuğu için yaptığı yorum madalyalıktı.

Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık gibi kurumlara verilen dilekçeler sonucu bir kez, telefon ile dönmeleri dışında hiç bir sonuç alamadık. Bir sürü ulusal gazeteye mail attığımız halde kaybımızı haber yaptıramadık (Milliyet Gazetesi Ankara eki ve sen dışında). Bastırdığımız, dağıttığımız ilanlardan sonuç alamadık. İnternette yayılmasını sağladığımız haberler ise işe yaramadı. Katıldığımız kayıp programları netice vermedi.

Şayet benim kardeşim de Sarai Sierra gibi (Allah korusun) ölü bulunur ise bir yerlerde, sebebi bu ülkenin kendi vatandaşına özellikle KADININA olan duyarsızlığı ve ihmalkârlığındandır.

Sevgilerimle

İlknur ERSAN

CEVAP: İlknur’um ben kardeşin bulunana kadar yayınlamaya devam edeceğim. Bu konunun peşini bırakmayacağım. İnşallah en kısa zamanda Neşadiye’ye kavuşursunuz.

….
 
KİM DUR DİYECEK BU DURUMA? Beşiktaş Belediyesi Veterinerlerine sorar mısınız hayvanların hayatları ile daha ne kadar oynayacaklar?
 
Baktığım sokak kedilerinden birini (Korsan’ı) kısırlaştırmak amacı ile 2012 Ağustos ayı başlarında Beşiktaş Belediyesi Veteriner Kliniği’ne gönderdim.  Klinik çalışanlarından bir bey form doldurup imza karşılığında hayvanı teslim aldı. Bir hafta veteriner kliniğinde kalan kedi yine klinik çalışanları tarafından bana teslim edildi. Aradan 6 ay geçti, bu süre içinde kedide bazı garip belirtiler gördüm, çiftleşmek isteği gibi, yemek yemeyi reddetmek gibi, fakat bunlar kısa süreli olup geçiyordu.
15 gün kadar önce kedimin sürekli erkek kedilerle çiftleştiğini gördüm,  bir günde defalarca başka erkek kedilerle çiftleşiyordu. Hayvan bitkin düşmesine rağmen bu isteği azalmıyordu, birçok farklı hayvanla çiftleşen kedinin başka hayvanlardan hastalık kapma olasılığı vardı ve bu hastalığı başka hayvanlara da taşıma riski vardı.
Ben de birkaç veterinerden bilgi aldıktan sonra (Tamamen kısırlaştırılmamış ya yumurta ya da lob unutulmuş dediler.) Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma derneği’ne götürdüm. Cuma günü Beşiktaş Belediyesi Veterinerlerinin hatası yüzünden hayvan daha uzun bir ameliyata maruz kaldı, ikinci kez kısırlılaştırma yapıldı ve ikinci kez narkoz almak zorunda kaldı. Şu anda Çevre ve Sokak Hayvanlarını koruma Derneği’nde tedavisi sürüyor.

Ben Beşiktaş Belediyesi Veteriner Kliniği’ne aynı dönem 2 hayvan gönderdim, bunlardan biri yarım kısırlaştırılmış. İkide biri problemli yapıldı bu ameliyatların demek ki sokaklar yarım kısırlaştırılan zavallı hayvanlarla dolu, kim dur diyecek bu duruma? Size soruyorum?

Günay

Not: Kediden (Korsan’dan)alınan (unutulan) parça alkole konuldu ve bir tüp içinde bende bulunuyor. Unutulan parçanın fotoğrafı, kedinin şu andaki ve Ağustos ayında Beşiktaş veteriner kliniğinden geldiğinde çekilen fotoğrafı da ekte gönderiyorum.

 Lütfen başka kediler ve köpekler daha fazla acı çekmesin bu işe bir dur deyin.

CEVAP: Sevgili Günay, epostanı yayınladım. Elbette cevap hakkı kullanmak isterlerse onu da bu köşede yayınlamaya hazırım. Geçmiş olsun.

….


ALİ NESİN’DEN MEKTUP VAR

Nesin Vakfı
nesinvakfi@nesinvakfi.org

Matematik Köyü’nde 8 Temmuz - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan TMD Lisans ve Lisansüstü yaz okulu programı yayımlanmış ve başvurular başlamıştır.
http://matematikkoyu.org/etkinlikler/2013-tmd-lisans-lisansustu/

Yaz okulu Lise programı

Ve heyecanla beklenen lise programları:
http://www.matematikkoyu.org/etkinlikler/2013-lise-yazokullari/index.php
Çabuk dolduğundan, lütfen ilgilenen öğrenciler hemen başvursunlar.
Daha sonra kimseye iltimas yapmıyoruz...
Ve veliler, lütfen çocuklarınızı zorlamayın. İstediğinizin tam tersi bir sonuç elde edebilirsiniz.
Yolunuz düşerse sizi de bekleriz.
Teşekkürler, sevgiler, saygılar.
Ali Nesin
CEVAP: Sevgili Ali, inşallah ben de sizleri en kısa zamanda ziyaret etmek isterim. Başarılar dilerim.

….

YETİMLERİMİZ İÇİN YARDIMLAR ULAŞIYOR

Ayşe Abla’m merhaba,

Öncelikle bizlere yardım eli uzatabilme fırsatı verdiğin için çok teşekkür ediyorum.  Bana ulaşan Nilgün Hanım’la iletişime geçtik, Kars’ta yaşayan yetimlerimiz için erzak yardımını ulaştırdı. Kendisine aracılığıyla tekrar teşekkür ediyorum, şimdi yardımları birleştirip birkaç güne ilk yardımımızı göndereceğim. Tekrar yardımda bulunmak isteyen olursa çok sevinirim.

İyi ki varsın melek Ayşe sevgiler.

Gülsen

CEVAP: Gülsencim, asıl melek sizlersiniz. Nilgün’ü ve seni kucaklayarak öpüyorum. Cansınız.
….

BURS
Bestecilik adına eğitimimin yanında gelecekte olmayı dilediğim ve bunun için çaba harcadığım hem yaşam tarzı olarak benimseyeceğim hem de şimdilik bir meşgale; tanımak, öğrenmek, bilmek ve anlamak adına yol kat etmeye çaba sarf ediyorum. Belki ileride para kazanıp hayatımı kuracağım. Bilemiyorum ancak umarım ileride çıraklık rütbesinden bir basamak atlayabilirsem özellikle Türk Operası için emek vermeyi ve üretmeyi istiyorum.

Değerli büyüklerim ve arkadaşlarım;
19 Mayıs tarihinde Kanada, Toronto'da Atatürk'ü anacağımız bir konser gerçekleştireceğiz. Konserin solisti Türk mezzo-soprano Beste. Konserin programında yer alan eserlerden biri kıymetli şairimiz Nazım Hikmet'in aynı isimli şiiri üzerine bestelediğim “Nerden Gelip Nereye Gidiyoruz” (mezzo-soprano ve orkestra için rapsodi)
Sevgili dostum Beste, kıymet ve değer verip geçtiğimiz yıl bu eseri benden sipariş etti ve bütün imkânları bana güvenip sağladı. Royal Conservatory of Music okulunun öğrencileriyle esere uygun bir orkestra gönüllü olarak kurulacak ve kısmetse eseri prömiyerini de ben idare edeceğim. Aynı zamanda okul Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ü anacağımız bu konsere ev sahipliği yapacak.

Ancak ince bir husus var. Benim Kanada'ya gidip eserimin prömiyerini gerçekleştirebilmek için küçük bir ödeneğe ihtiyacım var. Bunu söylerken en az duyurduğum bu proje kadar gurur duyuyorum. Paylaşıyorum, çünkü belki bir yerlerden sesim duyulur. Birileri el verebilir yardımcı olabilir, fikir bile sunabilirler. Siz de bu notu paylaşarak etrafında belki yardımı dokunabilecek insanlara ulaşabilir, amaca yürüdüğüm bu yolda bir köprü olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

NOT: Ulaşım masrafları için.
Derya
CEVAP: Derya’m, harika bir şey bu. İnşallah sanata destek vermek isteyen şirketler bu yazıyı okur. Başarılar dilerim.

….

 

Yazarın Tüm Yazıları