Anlayamadığım erkek hareketleri

Kabul, “Kadınlar karmaşıktır, erkekler dümdüz yaratıklardır” diye bir gerçek var.

Haberin Devamı

Fakat erkeklerin de anlaşılmayan hareketleri olabiliyor. Bizi neden aramadıkları, annelerine bağlı kalmaları, bütün kadınlarla beraber olma istekleri ve aldatma güdüleri... Bu ve benzeri hareketler bu kez bir kadın değil, Twitter’da @sevisenbilir rumuzlu bir erkek tarafından,  ‘Anlayamadığım hem cins hareketleri’ başlığıyla sıralanmış. İlginç maddeleri görünce, gaza gelip ben de eklemeler yaptım.
 “Beş erkek bir arabaya atlayıp, kız tavlamaya gitmek... Diyelim tavladık, kızı bagaja mı alıyoruz beyler?”Artık nasıl umutsuzlarsa, kız tavlayamayacaklarına öyle inanmışlar ki “Kızı arabada nereye oturturuz?” diye düşünmemişler bile. Hadi birinin şansı yaver gitti diyelim, onca testesteron arasına hangi aklı başında kız oturur acaba?
“60’ın altında IQ ile aynı anda 3-5 kızı idare etmeye çalışmak.” Ne kadar mide bulandırıcı, ne kadar saçma... Kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki? İnşallah o kızların hepsi yakalarlar da canını yerler senin. Şahsen ben bir kişiyle bile bir süre sonra paylaşacak bir şey bulamazken aynı anda o kadar kişi, o kadar kafa karışıklığı, o yakalanma korkusu düşünürken bile başımı döndürüyor.

Haberin Devamı

PAŞAM SMOKİNİYLE KASAP HAVASINDA!

“Üç hafta önce tanıştığına evlenme teklifi etmek” En karmaşık, en can acıtıcı madde... Ve hatta üzerine en fazla laf söyleyebileceğim. Çünkü benzerini bizzat yaşadım. Eski sevgilim evlenmek için yıllarca “Şimdi erken, sonraki yaz mı olsa acaba?” dedi, durdu. Sonra “Ay ben bunaldım, ay ben boğuldum, afakanlar bastı, bu ilişki beni perişan etti” diyip tıpış tıpış gitti adam. Ardından da bulduğu ilk kızla pat diye evlendi. “Madem evlenecektin, benle niye evlenmedin?” diye insan bir sinir oluyor, sürekli kendini sorguluyor. Seneler süren ilişkinin bittiği yetmiyor, adama daha ‘eski sevgili’ sıfatını bile koymaya yakıştıramazken, paşamın smokinle kasap havası oynadığı videolar pat diye önüme düşüyor. Fotoğrafçının iğrenç şekilde photoshop bastığı suratında bir parça pişmanlık arıyorsun ama bulabilirsen ne âlâ. Genelde bulunmuyor, adam hep ikinci baharını yaşıyor gibi umut dolu; sense evinde “Hangi yağlı, tuzlu, bol karbanhidratlı yemeği sipariş versem?” diye düşünüyorsun. Uzun ilişkiden çıkar çıkmaz bir anda nasıl oluyor da yeniden o bıktığı, yorulduğu esaretin altına girmek ister bir insan? Ağır bir ayrılık sonrasında hatta hâlâ her şey tazeyken yeni tanıdığı bir kadınla hayatını paylaşmaya karar vermek nasıl bir ruh halidir? Zaten çeyrek ekmek kadar aklım var, o da bunu bir türlü anlamıyor! Belki de bu erkek davranışı da futbol izleme, saatlerce göğüsler hakkında konuşabilme, kuru fasulye sevme gibi manası olmayan hareketler kapsamında incelenmeli.

Yazarın Tüm Yazıları