Saçlarınız ne kadar sağlıklı

Saçınız yağlı, kuru, şekil almıyor, dökülüyor ya da uçları hemen kırılıyor... Buna rağmen nasıl önlem almanız gerektiğini, ne tür ürünler kullanmanız gerektiğini de bilmiyorsunuz. İşte bu soruların cevabını almak için Institute of Trichologists’in klinik direktörü, saç bilim uzmanı Keith W. Hobbs’la Londra’da buluştuk.

Haberin Devamı

Öncelikle şunu sormak istiyorum; trikoloji ne demek?
- Trikolojinin öncelikli araştırma alanı saç kayıplarıdır. Saç ve saç derisiyle ilgili sorunların çözümünde uygulanan bilimsel yöntemler bütünü olarak tanımlanabilir.
Trikolojiye, dolayısıyla siz trikologlara neden ihtiyacımız var?
- Pratik olarak dermatoloji ve saç sorunu yaşayan kişi arasında bir köprü görevi görüyoruz diyebilirim. Çünkü insanlar genellikle saç dökülme sorunu yaşadıklarında bir dermatoloğa gitmeyi düşünmez.
Saç kaybı neden yaşanır?
- Saç kaybı, bir sağlık sorunu sebebiyle olabildiği gibi kalıtımsal ve dış faktörlere bağlı sebeplerle de olabilir. Çevremizde her üç kadından biri saç dökülme sorunu yaşıyor bu arada... Bu sorunun temelinde, genetik nedenler dışında, hamilelik sonrasında sıkça görülen dönemsel ve geçici sebepler de yatabilir.
Trikolojiyi ve dermatolojiyi birbirinden ayıran nedir?
- Dermatologlar da saçı inceliyor ancak genelde onların temel ilgi ve uzmanlık alanı, vücudun en büyük organı olan ciltte görülen sorunlar. Trikoloji ise sadece saçla ilgili sorunlarda uzmanlık geliştirmiş bir dal.
Bu durumda bir trikolog ne yapar?
- Öncelikle saç bölgesinde nelerin ters gittiğiyle ilgili bir konsültasyon yaparız. Hedefimiz, sorunun kökenine inerek ona uygulanacak tedavinin şeklini belirlemek ve böylelikle kişiye o problemle ilgili noktasal çözümler sunmaktır.
Saç kaybına neden olan en büyük etken, “genetik” diyebilir miyiz?
- Evet... Diğer büyük etkenler de yaş faktörü ve erkeklik hormonu testosteron... Kadınlarda en sık rastlanan saç kaybı tiplerinden biri, “telogen effluvium” denilen türdür. Hamilelik sonrası gelişen ve normal koşullarda geçici olan saç dökülmeleridir bu... Yüksek ateşli enfeksiyonlar, stres ve her tür sağlık problemi de saç kaybına neden olabilir. Kişilerde, para biçiminde yuvarlak, kel alanlar şeklinde seyreden saç kıran tipi saç kayıpları da görülebilir, hatta kaşlar kirpikler dahil tüm kıllar kaybedilebilir. Alopesi areata, herhangi bir nedenden dolayı bağışıklık sisteminin zayıflamasından kaynaklanan bir hastalıktır.
Rejim yapmak da saç kaybına yol açıyor mu?
- Evet, çok fazla kilo veren kişilerde de saç kaybı görülüyor. Ama bu genelde geçicidir ve dengeli bir beslenme programıyla düzeltilebilir.
Tedavi sürecini anlatır mısınız?
- Vücudun durumuna göre tedavi uyguluyoruz. Kişi eğer kötü besleniyorsa, iyi beslenmesini sağlıyoruz öncelikle. Baktığımız bir diğer şey ise kan tahlilleri. Kan tahliline göre durumu belirliyoruz. Örneğin bir kişide demir eksikliği varsa demir takviyesi kullanması gerekebiliyor. Farklı durumlara farklı tedaviler uygulanıyor.
Sağlıklı saçlara kavuşmak için ne yapmalıyız?
- Sağlıklı olmalıyız! Doğru beslenmeli, düzenli egzersiz yapmalıyız. Saçları çok fazla kimyasal işlem uygulayarak yıpratmamak da önemli. Saçların rengini sık değiştirmek, saça çok fazla hasar verir. Yüksek ısı ile saçlara şekil veren aletler de onları çok yıpratır. Saçları ısıdan koruyan özel bakım yağları kullanmak yerindedir.

Haberin Devamı

2006’dan beri danışmanlık yapıyor

Haberin Devamı

Trikolog Evrim Bayraktar, 2006’dan bu yana kurucusu olduğu Akademi Saç Terapi’de saç ve saç derisi sorunları konularında danışmanlık veriyor. İngiltere’de trikolojik araştırmalar ve çözüm yöntemleriyle önde gelen laboratuvarlarla çalışmalar yapan Bayraktar, uluslararası alanda edindiği tecrübeyi ve çözümleri saç sorunu yaşayan kişilerle paylaşıyor.

EDİTÖRDEN

Yaşlanma etkilerine karşı

La Colline’in gelişmiş bir teknoloji olan CMAge Kompleks içeren NativAge adlı ürünü, aktif içerikleri sayesinde hücresel enerji içinde serbest radikallere karşı savaşıyor. Oksijenlenme, nemlendirme ve koruma özelliklerini bir arada barındıran ürün, hücresel metabolizmanın en üst düzeyde onarılmasına yardımcı oluyor. Böylece cildi sıkı bir görünüme kavuşturuyor.

Haberin Devamı

Bu koku bağımlılık yaratıyor

Oryantal parfüm Euphoria Men, modern, seksi ve zengin bir imzanın karışımı olarak erkek harfüm seçenekleri arasında yer alıyor. Zencefil ve biber kokteyli, bağımlılık yaratan paçuli ve süet akoru, baş döndüren, erkeksi aynı zamanda da farklı bir koku ortaya çıkarıyor.

Sezonun trendi zümrüt yeşili

Geçen sezon yükselişe geçen yeşil, bu sezon hem kıyafet ve aksesuvarlarda hem de makyaj paletlerinde diğer renklerin arasından sıyrılarak zirveye oturduı. Yeşilin tüm tonlarını bu kış gözlerde ve tırnaklarda görmeye hazır olun.

Onu hayli iddialı bulan da var, makyajda bu kadar etkili olmaması gerektiğini düşünen de... Zümrüt tonları şimdilerde özellikle makyaj ürünlerinde altın çağını yaşıyor. Bu trendi başlatan ise Chanel oldu; marka yeşim rengi ojesiyle diğer renklerin tırnaklardaki saltanatına son verdi.
Tabii bizim bahsettiğimiz yeşil sadece çimen yeşili, zümrüt yeşili ya da limon yeşili değil. Nane tonlarının buzlu ve şekerleme versiyonlarını da makyaj artistleri yeşil paletine dahil ediyor.
YSL, makyaj koleksiyonunda yer alan “Shocking” maskaralarıyla yeşil trendine uyum sağlarken, Estee Lauder da oje ve farlarıyla öne çıkıyor.

PROJE

Haberin Devamı

Her açıdan mükemmel dudaklar

Doğru ürünü seçin; dudaklarınız sadece tek bir dokunuşla zengin ve canlı bir renge bürünsün.

Shiseido’nun yeni “Perfect Rouge” koleksiyonunda yer alan tüm rujlar, düzenli kullanıldığında dudakları besleyip güçlendiren öğeler içeriyor. Üstelik her bir ürün, rengini, parlaklığını ve tazeliğini uzun zaman koruyor. Elinizde tutmanın verdiği histen, kutusunun çıkardığı sese ve dudaklarınızdaki dokunma hissine kadar her açıdan keyif verici...
Parlak Kırmızı İnci adı verilen pigment, parlak ve net bir renk oluşmasını sağlayan güce ve canlılığa sahip. Ve ışığı eşit şekilde yansıtarak ipeksi yumuşaklıkta dolgun dudaklar yaratıyor.
Hyalüronik asit ve Super Hydro Wrap Vitalizing DE yardımıyla nemi koruyan ve dudaklarda hapseden ruj, nemlendirici etkisini gün boyunca sürdürüyor. Özellikle kırmızı ışığı yansıtarak dudaklara dolgun bir görüntü veriyor, şeklini belirginleştiriyor. İçeriğindeki hacim verici yağ ile birlikte dudakların dokusunu güzelleştiriyor, pürüzsüz, dengeli bir görüntü sağlıyor.

Haberin Devamı

Güzel bir blog: guzellikhalleri.net

Bu sayfalar aracılığıyla sizlerle tanışalı yaklaşık yedi sene oldu. Yedi yıldır kesintisiz olarak güzellik dünyasına dair tüm detayları, yenilikleri bu sayfalarda sizinle paylaşıyorum.
Artık cilt bakımı, makyaj, estetik, kozmetik hakkındaki yenilikleri, güzellik konularında aklınıza gelebilecek her sorunun yanıtını yayın hayatına yeni giren güzellik blog’umdan da takip edebilirsiniz. Bugüne kadar burada sizinle paylaştığım tüm yazılarım artık guzellikhalleri.net’te olacak. Kelebek’te kaçırdığınız tüm yazılarımı bu blog’dan takip etme olanağınız var.
Kısacası en son güzellik trendleri, en yeni estetik uygulamaları ve en son kozmetik ürünleri dışında daha pek çok şeyi bulabileceğiniz hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir blogla karşınızdayım.

Yazarın Tüm Yazıları