Adalet istiyoruz

OSTİM ve İVEDİK patlamalarında hayatını kaybedenlerin yakınları:

Haberin Devamı

“Bundan tam 2 yıl önce 3 Şubat 2011’de, OSTİM ve İVEDİK’te meydana gelen patlamalarda 20 insanımız hayatını kaybetti; onlarca insanımız yaralandı.
Bizler, bu patlamalarda kardeşlerini, evlatlarını, analarını-babalarını, canlarını yitirmiş aileler olarak her yıldönümünde patlamanın meydana geldiği yerde buluşarak unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalışmaktayız.
Amacımız, kaybettiklerimiz ve bizler için adalet.
Geride kalan ve halen işçilik yaparak hayatını idame ettirmeye çalışanlar için daha sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının yaratılmasıdır.
Bizler bu nedenledir ki 2 yıldır adil bir yargılamanın gerçekleşmesi ve bütün sorumluların yargılanabilmesi için çabalamaktayız.
Bizler diyoruz ki patlamaların meydana gelmesinde, gaz şirketinden işverenlere ve bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler patlamalardan birinci derecede sorumludur. Ve bütün sorumluların yargılanması için adalet aramaya, davalarımızı takip etmeye devam ediyoruz.
Yalnız kendi duruşmalarımıza gitmekle kalmıyor, benzer iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle birlikte, her ayın ilk pazar günü saat 13.00’te İstanbul/Galatasaray’da vicdan ve adalet nöbeti tutuyoruz.
Kamuoyuna sesleniyoruz: 2 Şubat 2013 Cumartesi günü (bugün) Ostim ve İvedik patlamalarının 2’nci yıldönümünde, saat 11.00’de, patlamaların olduğu yerde yapacağımız anmaya katılarak gücümüze güç katmanızı bekliyoruz.
Davetimiz vicdanım var, insanım diyen herkesedir
İş kazası değil, cinayet...
Ostim’i de İvedik’i de unutumadık, unutturmayacağız.
Bütün sorumlular yargılansın, adalet istiyoruz.”

Haberin Devamı

Ankara’yı konuşalım
 
‘Ben Ankara bileşenleri’ olarak bir araya gelen 36 örgüt, yerel seçim üzerine kurguladıkları çalışmalarına başladı. Ben Ankara bileşenleri Ankara için bir şey yapmak gerekliliğinden yola çıkarak aynı isimle adlandırdıkları çalışmalarında Ankara’yı masaya yatırıyor. Ankara’nın geleceğinin sorgulanması üzerine yoğunlaşan çalışmaların ilkini Mimarlar Odası Ankara Şubesi koordine ediyor.
42. Dönem Yönetim Kurulu adına sekreter Tezcan Karakuş, Ankara Bileşenleri’nin bugün 14.00-18.00 arasında Mimarlar Odası 5. kat toplantı salonunda ‘Ankara’yı ve yerel demokrasiyi’ konuşacaklarını açıkladı.
Konuşmacılar; Ali Hakkan, Prof.Dr.Aziz Konukman, Prof.Dr.İlhan Tekeli, Prof.Dr.Ruşen Keleş, Yrd.Doç.Dr. Sonay Bayramoğlu, Doç.Dr.Tarık Şengül
Sunum: “Ankara İçin Bir Fikrim var” AKM Alanları, Nevin Apaydın, KORDER
info@mimarlarodasiankara.org

Haberin Devamı


Ne hallere düştük

Geçenlerde bir bakanımız, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birini küçültücü (son yıllardaki moda deyimle itibarsızlaştırıcı) bir beyanda bulundu. Kişisel olarak bakanın görüşüne gülüp geçtim.
Ne var ki, aradan 8-10 gün geçmesine karşın, ilgili üniversitenin ne öğrencilerinin ne de rektör ve öğretim üyelerinin (gözümden kaçmadı ise) basına yansıyan kurumsal bir tepkilerine tanık olmadım. Bu nedenle kendime şunu sordum:
“Söz konusu beyan mı rahatsız edici özellik taşımıyor, yoksa beyan kapsamındaki kişiler mi rahatsız olmuyor?”
Her iki değerlendirme de bende büyük bir karamsarlığa yol açtı ve ülkemin geleceği adına biraz daha kaygılandım.
İ.D.

Yazarın Tüm Yazıları