Öcalan'a göre Paris suikastını kim yaptı

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. ‘MİT’in başlattığı sürecin sekteye uğramasına izin verilmemeli’ diyen Abdullah Öcalan önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

11 Ocak Cuma günü ‘Devlet Heyetinin’ dört saat süren görüşmesinden iki gün sonra geçekleşen ziyarette Abdullah Öcalan, ‘sürecin çok hassas olduğunu herkesin bunun farkında olması gerektiğini’ söyledi.

MİT’in başlattığı sürece ‘güvendiğini ve samimi’ bulduğunu ifade eden Öcalan, ‘Sakine Cansız suikastını gerçekleştirenlerin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yönelik soruşturmanın perde arkasındaki güçlerle aynı’ olduğunun altını çizdi.

Pazartesi günü Mehmet Öcalan’la görüşen Abdullah Öcalan'la yaklaşık elli dakika süren görüşmede ‘Paris suikastı, Karataş Karakolu saldırısı, Diyarbakır’daki cenazeler’ başta olmak üzere birçok görüşlerini açıkladı.

Ankara’daki güvenilir kaynaklar Abdullah Öcalan’ın İmralı’da devem eden görüşmelerden ‘ihtiyatlı olmakla birlikte ümitli’ olduğunun altını çizerlerken, Öcalan’ın ısrarla ‘sabotaj konusuna’ dikkat çektiğini belirttiler.

Mehmet Öcalan’la baş başa gerçekleşen görüşmede daha çok Abdullah Öcalan konuşurken kardeş Öcalan dinlemede kaldı. Görüşme daha çok Paris cinayetine yoğunlaşırken, Abdullah Öcalan suikastın ‘Avrupa Kontrgerillası’ tarafından işlendiğini söyledi.

MİT SORUŞTURMASININ ARKASINDAKİ GÜÇLER PARİS’TE DE VAR!

MİT’in başlattığı İmralı sürecine güvendiğini ve samimi bulduğunu ifade eden Öcalan Sakine Cansız suikastının MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yönelik soruşturmanın perde arkasındaki güçlerle aynı olduğunun vurgusu yaptı.

Abdullah Öcalan Paris suikastıyla ilgili ‘olağan şüphelinin Avrupalı derin güçler’ olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi ‘uluslararası derin güçlerin, 'Avrupa kontrgerillasını' kullanarak suikasta gerçekleştirdiği kanaatindeyim. Uluslararası bu komplonun bir ayağı da Türkiye'de olabilir.’ dedi.
Abdullah Öcalan, ‘Oslo'yla ilgili olarak başlatılan Hakan Fidan soruşturmasının perde arkasında kim varsa, Paris suikastının perde arkasında da aynı güçler olabilir’ dedi.

Haberin Devamı

SÜRECİN SEKTEYE UĞRAMASINA İZİN VERİLMEMELİ!

Sürecin hassas olduğuna dikkat çeken Öcalan MİT’in başlattığı sürecin ‘sekteye uğramasına izin verilmemeli’ dediği belirtildi.

Sakine Cansız’ın ‘güvenilir’ bir isim olduğunu söyleyen Öcalan,  Fransa'daki infazlar konusunun PKK’ya yönelik önemli mesajlar taşıdığını ifade etti.
Abdullah Öcalan kardeşine ‘Paris infazı, Türkiye'nin çözüm kararlılığını ve benimle başlatılan süreci etkilemek için yapıldı. Bana göre, Fransa'nın da komploda parmağı var. Sakine Cansız üzerinden PKK hedeflenmiştir’ dedi.

Öcalan görüşmede ‘halkın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Paris katliamının aydınlatılması sürece katkı sunacaktır. Bu olayda en büyük sorumluluk başta Fransa’da ve Avrupa ülkelerindedir’ şeklinde bir ifade kullandı.

MİT, DEVLETİN HAFIZASI VE AKLIDIR...

Görüşmede MİT’in başlattığı süreç hakkında da konuşan Öcalan ‘çözüm sürecine herkesin katkı vermesi gerekiyor’ dedikten sonra ‘Devletin MİT üzerinden benimle başlattığı görüşmelerin samimi olduğuna inandığımı ve bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.’

‘Devleti temsil ettiği için görüşmeler MİT üzerinden yürütülüyor. Çünkü MİT devletin kendisidir, devletin aklıdır ve hafızasıdır’.

KARATAŞ KARAKOLU SALDIRISI YANLIŞTIR…

Çukurca Karataş Karakolunda yapılan saldırıyla da ilgili değerlendirmelerde bulunan Öcalan, bu süreçte bu tür eylemlerin süreci sabote edeceğini belirtti.
Öcalan, PKK’nın Karataş karakolu eylemini ‘doğru bulmadığını’ bu tür eylemlerin süreci zora sokacağını dile getirirken bu süreçte daha dikkatli olunması gerektiğini söylediği iddia edildi…

Daha önce hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan ve Paris cinayetinden dolayı ertelenen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ziyaretinin uygun zamanda gerçekleştirileceği belirtildi.


 

Yazarın Tüm Yazıları