Ömrünüzün tam 2 yılı tuvalette geçiyor, sağlığınız için çömelin

GÜRAL Porselen ve Güral Vit Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, yılbaşı tatilinden döner dönmez aradı:

Haberin Devamı

- Ailece İstanbul’dayız. Kütahya’ya geçmeden önce eşim ve Yönetim Kurulu Üyemiz Nesrin Güral’ın tasarladığı, geçen yıl “Reddot Design” ödülü alan WC Health’i size anlatmak istiyoruz.
Şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olan kızı Harika Güral ve New York Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimi süren oğlu Sami Güral’ın da katıldığı buluşmada Nesrin Güral konuyu tuvalette geçen süreden açtı:
- Araştırmalar, 80 yıl yaşayan bir insanın ömrünün 2 yıla yakın bölümünün tuvalette geçtiğini gösteriyor.
Sonra tuvaletteki duruşa odaklandı:
- İnsanın yaradılışı gereği bağırsakların tam boşalımı çömelme pozisyonunda gerçekleşebiliyor. Yani, çömelerek tuvalet ihtiyacını gidermek en doğrusu.
Çömelmenin yararlarını ortaya koymak için kadınların normal doğum yapabilmesine kadar uzandı:
- Çocukluktan itibaren tuvalet ihtiyacını çömelerek gidermek, rahim kaslarının da daha iyi çalışmasını sağlıyor. Bu durumda normal doğuma daha hazırlıklı olunabiliyor.
Ofisinde yaptığı basit bir denemeden örnek verdi:
- WC Health’i tasarlamaya çalıştığım günlerdi. 24 yaşındaki bir hanım çalışma arkadaşım odama girince çömelmesini rica ettim, yapamadı. Bir-iki kez denedi, olmadı. Sordum, sezaryenle doğum yapmıştı.
Çömelmenin diğer yararlarına değindi:/images/100/0x0/55ea7fb5f018fbb8f883f028
- Çömelmeyle bağırsaklar ve mesanede tam boşaltım sağlamak, kolon kanseri riskini azaltıyor. Prostat sorunu yaşanmasının da önüne geçebiliyor.
Bu tezini eski dönemlerdeki yaşam standardıyla güçlendirdi:
- Teknolojinin nimetleri öncesinde insanlar hep hareket halindeydi. Teknoloji, fiziki anlamda bünyeleri tembelleştirdi. Üstüne üstlük yoğun antibiyotik kullanımıyla bağırsaklardaki yararlı bakterileri de azalttık. Sonuçta klozete oturunca artık bağırsaklar ve mesanede tam boşaltım sağlayamıyoruz.
- Bu durumda klozet yerine hela taşı yani alaturka tuvalet daha mı sağlıklı?
- Çömelmeyi sağlama yönünden sağlıklı. Ancak, şimdiki bünyeler alaturka tuvalette çömelmeye pek dayanamıyor. Ayrıca sıçramalar olduğu için de hijyen değil.

Klozetin olumlu yönlerini anımsattı:
- Klozet tam çömelmeye izin vermese de rahatlık sağlıyor. Hijyen yönünden daha iyi. Klozet başlangıçta krallar ve kraliçelerin rahatlığı için üretilmiştir.
Kendi tasarımına döndü:
- Tuvalette çömelme pozisyonu sağlayacak bir klozet tasarlamaya çalıştım. Alafranga ile alaturkayı birleştirdim. Böylece WC Health ortaya çıktı.
Harika Güral, geçen yaz gerçekleşen “Reddot Design” ödül törenini anımsadı:
- Annem ve ben, Güral Vit’teki ekibimizle Porsche’nin 80 kişilik kadrosuyla ulaştığı ödülü aynı sahnede almanın gururunu yaşadık. Bu ödülü WC Health ile aldık.
İsmet Güral, geçen eylül ayında İtalya’da katıldıkları fuara işaret etti:
- Bolonya’da katıldığımız fuarda standımız WC Health’le akına uğradı./images/100/0x0/55ea7fb5f018fbb8f883f02a
- Ürünün pazarda gördüğü ilgi nasıl?

- Yoğun üretime yeni yeni geçtik sayılır. Piyasada ürünümüz var. İlgi de görüyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerin de almaya başladığını duyuyoruz.
Nesrin Güral, yineleme gereği duydu:
- Anahtar kelimemiz çömelmek. Çömelmek mucizedir...
Çömelmek, WC Health için pazarda “mucize” etkisi yaratır mı?

Haberin Devamı

Saanen keçisi sütünü bebeğini emziremeyen annelere gönderiyor

Haberin Devamı

GÜRAL Porselen ve Güral Vit Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, eşi Nesrin Güral’ın Kütahya’daki evlerinin bahçesinde organik ürünler üzerine yoğunlaştığını vurguladı. Nesrin Güral, Dünya gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt’tan sık sık duyduğum Saanen keçisini örnek verdi:
- Biz Kütahya’da köyde oturuyoruz. Bahçemiz geniş. Organik tarım yapmaya çalışıyorum. 50 kadar Saanen keçimiz var. Her biri bir inek kadar süt veriyor.
- O kadar sütü ne yapıyorsunuz?
- Keçilerimiz çayırda ve otla besleniyor. Dolayısıyla sütü organik gibi. Kentimizdeki hastanelerle haberleşiyorum. Kanser hastalarına ve bebeğini sağlık nedeniyle emziremeyen annelere gönderiyorum./images/100/0x0/55ea7fb5f018fbb8f883f02c

Dünyadaki ‘ağlayan yüzümüz’ ‘kısa kas’a karşı çömeliyor

Haberin Devamı


İSMET Güral, Nerin Güral, Harika Güral ve Sami Güral’la buluştuğumuzda Türk Milli Takımı’nın dünya 3’üncüsü olduğu 2002 yılındaki Dünya Kupası’nı anımsadık:
- Harika Hanım, Brezilya’ya 1-0 yenildiğimiz karşılaşmadaki gözyaşlarınızla Türkiye’nin “ağlayan yüzü” olarak dünya basınında yer almıştınız.
- Evet, hâlâ çeşitli yerlerde o fotoğrafımı görüyorum.
Annesi Nesrin Güral’ın tasarımı WC Health’in kendi yaşamındaki önemine değindi:
- Bende kısa kas sorunu var. Bu sorunum nedeniyle her gün bazı hareketleri düzenli olarak yapmam gerekiyor. WC Health’in sağladığı çömelme pozisyonu, tuvalette geçen süreyi kısa kas sorunuma iyi gelen bir şekilde değerlendirme şansı veriyor.


 

Yazarın Tüm Yazıları