Gazilere sevk müjdesi

Gazilere, gazi ve şehit yakınlarına iyi bir haberim var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, nihayet gazilerle gazi ve şehit yakınlarının özel hastaneye sevksiz ve ek ücretsiz gitmesi için adım attı. Tasarı ile değişiklik yapıldı. O tasarı da Meclis’te.

Haberin Devamı

Gazilere gazi ve şehit yakınlarına iyi bir haberim var. Nihayet gazilerle, gazi ve şehit yakınlarının özel hastaneye sevksiz ve ek ücretsiz gitmesi için adım attı. Tasarı ile değişiklik yapıldı. O tasarıda dün Meclis’te görüşülmeye başlandı. Kısa süre içinde de TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp yasalaşması bekleniyor. Yasanın yürürülüğe girmesiyle artık gazi ve şehit yakınları da gaziler de özel hastaneye “ek ücret” ödemeksizin gitmek için “sevk” almak zorunda kalmayacaklar.

GAZİLERİN SEVK İSYANI

Geçen haftaki “Gazilerin sevk isyanı” yazımda, gazilerin bu konuda yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha dile getirmiştim. Kıbrıs Gazisi Erdoğan Parlak, daha önce hangi hastaneye giderlerse gitsin sevk istenmezken, birkaç haftadır sevk istendiğini söylemişti. Yaşı ilerlemiş gazilerden sevk istenmesinin hem mevzuata aykırı hem de “külfet” olduğunu savunan Parlak, bu durumun yasaya da anayasaya da aykırı olduğunu savunmuştu. Parlak bu konudaki tartışmaları noktalayacak bir düzenleme de istemişti.

Haberin Devamı

BAKANLIK YASAYA KOYDU

Yetkililer de sonunda bu serzenişleri duydu ve harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda tartışmaları noktalayan bir düzenlemeye gitti. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı’nda, terörle mücadele, emniyet ve asayişin sağlanmasına ilişkin görevleri nedeniyle malul kalanlar ya da Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazisi olarak şeref aylığı bağlanmış olanlar ile bunların eşlerinden özel hastaneye ek ücret ödemeksizin gidebilmelerinde aranan “sevk” kağıdı alma şartı kaldırıldı.

EŞLERİ DE YARARLANACAK

Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan da bakın düzenleme ile ilgili ne dedi:
“Halen TBMM Komisyonu’nda görüşülen, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazisi olarak şeref aylığı bağlanmış olanlar ya da bunların eşlerinden, özel hastaneye müracaatlarında ayrıca bir sevk usulü şartı aranmaksızın ilave ücret alınmaması amaçlanmıştır. Bu kanunun yasalaşması durumunda gazilerin 5510 sayılı kanuna göre tabi oldukları sevk işlemleri sorunu halledilecektir”

Yazarın Tüm Yazıları