Bir gün Apo da serbest kalacaktır...

Biliyorum, bazı okurlarım çok kızacak. Beni sert şekilde eleştirecek. Ancak kendi kendimizi aldatmak yerine, gelin gerçekleri konuşalım. Pkk teröründen kurtulmanın, Kürt Sorunu'nunu çözmenin yolları giderek netleşiyor. Belki zor olacak, ancak sonunda neler yaşanacağını şimdiden bilmekte yarar var.

Haberin Devamı

Bana kızacaksınız.
 
Hatta fena halde kızacaksınız.
 
Demediğinizi bırakmayacaksınız.
 
Ancak yine de sizlere bazı acı gerçekleri şimdiden anlatmak istiyorum. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, fakat kendimizi hazırlamamızda çok yarar var.
 
Bu ülkenin önünü tıkayan tek konu Pkk terörü- Kürt Sorunu ikilisidir. Ne yazık ki, bölge büyük bir karmaşa içinde. Çözüm bulabilmek giderek zorlaşıyor. Buna rağmen çok kaba çizgilerine bakacak olursak, nereye doğru gittiğimizi görebiliriz.
 
Aşağıda bulacağınız tahminlerin ne zaman gerçekleşeceğini bilemeyiz, ancak görünen köy kılavuz istemez.
 
Çarşamba akşamı Cnn Türk'te Enver Aysever'in  o çok başarılı Aykırı Sorular programında ilk defa söylediklerimi burada daha netleştirmek istiyorum. Yanlış anlamalara yol açılmasın...
 
Bu sorunun üstesinden gelmek ve kanayan yaradan kurtulmak ,ülkenin bölünmesini engellemek istiyorsak, şunlara kendimizi hazırlayalım:

Haberin Devamı

 - Koşulları ilerde saptanacak bir Genel Af kaçınılmazdır.
 - Öcalan' ın -uzun yıllar sonra dahi olsa-serbest kalması, hatta siyaset yapmasına izin verilebilecektir.
 - Pkk, başka bir isimle partileşecek ve TBMM' ne girecektir.
 - Kürtçe Ana dil eğitimi tanınacak ve resmi alanlarda da kullanılacaktır.
 
Ancak, bu noktalara gelinebilmesi İmralı-Kandil ikilisinin kendi aralarında bir anlaşmaya varmalarına, örgütün silah bırakmasına bağlıdır. Bir senaryonun adımlarıdır.
Türkiye'yi bu noktaya da, ancak Erdoğan' ın getirebileceğine inanıyorum. Bu nedenle de, 2015 seçimlerinden sonrasına kadar pek büyük bir gelişme beklemiyorum.
 
Tekrar ediyorum;
 
Kızmayın, ancak bunları yaşamaya da hazırlıklı olun.
 
Birgün gelecek ve emin olun " M.Ali yazmıştı ve onu yerden yere vurmuştuk. Oysa bak dedikleri gerçekleşti..."diyeceksiniz.
 
Tarihin sayfalarını karıştırın, yukarda saydıklarımın sayısız örnekleriyle karşılaşırsınız.
 Ogün, Kürt Sorunu'nu tümüyle bitmese dahi, artık gündemden düştüğüne, Pkk'nın da marjinalleşip , arada sırada canımızı sıkan küçük bir guruba dönüştüğüne tanık olabilirsiniz.
 
Bu durumda da hepimiz kazanacağız. 
 
Türkiye bölünmekten kurtulacak. Tam aksine, bölgedeki tüm Kürtlerin hamisi olacak ve siyasi gücünü arttıracak.
 
Kürtler de uzun yıllar sonra kendi kimliklerine kavuşabilecekler.
 
Bakalım haklı mı çıkacağım ...

Haberin Devamı

KİTAP KÖŞESİ

SONA DOĞRU “KÜRT AÇILIMI”

İkbal Vurucu’nun, “Sona Doğru Kürt Açılımı”–Demokratikleşme mi?Yıkım Projesi mi?” adlı kitabı Sarkaç Yayınları’ndan çıktı. Kitap, “Kürt Açılımı” diye bilinen sürecin şifrelerini anlatıyor.  Ontolojik Irkçılık üzerinde duran kitap, Kürt açılımına çok farklı bir pencereden bakıyor.  Kürt Gazeteci, Kürt siyasetçi, Kürt çocuk gibi kavramların artık yerleştiğini ve yurttaşlık bilincinin zayıfladığını söyleyen Vurucu, Kürt sorunu çözümü adına ortaya atılan önerilerin, Türkiye’ye kaybettireceğine vurgu yapıyor. (sarkacyayinlari.com)

*
BABASININ KIZI

Babalarla kızların muhteşem ilişkisini hepimiz biliriz. Ben tadamadım. Baba oğul olduk. Ama kızlarla babalarının o çok özel ilişkileri farklıdır.

Haberin Devamı

114 kadın bir kitapta buluştu: “İmza: Kızın”.

Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan kitabı Banu Özkan Tozluyurt, Selgin GB ve Esra Aylin Akalın hazırlamışlar. 114 kadının babalarına yazdığı mektuplar bazen, hayata veda eden babalara, bazen “sevgilim babama” bazense hiç hatırlamak bile istemeyen babalara… Çok farklı baba kız ilişkileri kitapta toplanmış.

Kitabın geliri ise  21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağışlanıyor.  (yitikulkeyayinlari.com)

       *
 
MOSSAD’IN PERDE ARKASI

Gizli serviler arasında, en güçlü olanın MOSSAD ve CIA olduğu söylenir. Hatta MOSSAD’ın CIA’den daha güçlü, etkin ve aktif olduğundan çokça bahsedilir. Tam da bu konuda elime müthiş bir kitap geçti. Türkçe’ye daha yeni çevrilen “MOSSAD”. MOSSAD’ın kuruluşundan bu günlere en büyük operasyonlarını anlatan roman tadında yazılmış bir kitap. Yazarları Michael Bar – Zohar ve Nissim Mishal. Bar-Zahor eski bir Knesset yani meclis üyesi. Mishal ise İsrail’in en önemli televizyon isimlerinden biri. MOSSAD kitabı bize yıllardan beri gizli kalan gizli servisin dünyanın dört bir tarafındaki en önemli operasyonlarını anlatıyor. Bizi İsrail’in kahramanları ile tanıştırıyor.(kotonkitap.com)


 

Yazarın Tüm Yazıları