Helikopterle gaz bombası da atılmış

29 Ekim’de Ankara’-daki yürüyüşe katılanların üzerine helikopterle gaz bombası attılar. Biliyor musunuz?”

Haberin Devamı

Isparta Milletvekili ve eski, tecrübeli bir vali olan Ali Haydar Öner böyle deyince şaşırdık. Öner gibi biz de okumamış veya görmemiştik.
? Nerede oldu?
- Ulus heykelinden Merkez Bankası ile heykel arasında yürüyen kalabalığın üzerine atıldı...İğne atsan yere düşmüyordu. Ben heykelin önünde gördüm helikopteri... Muhtemelen de İçişleri Bakanlığı’nın olan helikopterden atılan gaz bombası, hani havai fişek atılır ya, öyle üç-dört yere dağılarak yere iniyordu. Ancak o kesimde bir fotoğrafçı veya kameraman yoktu ki, bu görüntüler ortaya çıkmadı. Zaten düşünecek halimiz de yoktu panikten... Cepten çekenler var mı bilmem! Dün ayrıca Yurt gazetesinde ilginç bir fotoğraf vardı; CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in gırtlağına sarılmış balık sırtı ceketli bir el...
Hükümet yürüyüş ile ilgili soruşturma yaparken, CHP’nin 68 yaşındaki ikinci adamına bu saldırıyı yönelten kişiyi de araştıracak mı?”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Çözümde görev almayanlar, problemin bir parçası olurlar.”
(Wolfgang
VAN GOETHE)

Kimin malı reklam için kullanılıyor

BİR ormancı dostumuz TV’lerdeki Maslak reklamları için üzüntülü...” Bu ne biçim ilan... Bu filmin çekimi için orman idaresinden nasıl izin alınmış ya da seyirci kalmış... İdarenin bir izni var mıydı? Esas soru şudur; kimin malı, kime veriliyor, reklama konu oluyor. O ormanların sahibi 75 milyon kişidir” diyor.
Tepkiler giderek büyüyor.
‘Elisit Ekibi’ açıklamasında “İstanbul’u her geçen gün yeşili daha da yok eden bir biçimde büyümekte ve kendine özgü kültüründen uzaklaşmaktadır. Maslak 1453 projesinin gerektirdiği altyapı, enerji ve ulaşım ihtiyacı ister istemez yanı başındaki ormanın yapısını değiştirecek ve biz İstanbulluların yeşil alanları azalacaktır” dedikten sonra şöyle ekliyor:
“Bizler nefes alabildiğimiz sayılı alandan biri olan Fatih Ormanı’nın yanı başında bitecek bu beton kütlesinden rahatsızız. Gittikçe büyüyen İstanbul’da giderek azalan yeşil alan aslında bizlerin doğaya olduğu kadar kendimize de saygı göstermediğimizin bir göstergesidir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir İstanbul bırakmak için bu projeyi istemiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Zehirli börek’ büyük faciaya neden oluyordu

SİLİVRİ Migros’ta (eski Maxi) bayram öncesinde bir işyerinden alınan börekten 30’a yakın kişi zehirlendi... Devlet ve özel Bahar hastanelerine kaldırıldılar. 29 Ekim akşamı zehirlenenler arasında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın oğlu Serim Sencer Işıklar ile CHP Gençlik Kolları üyeleri Zafer Orkun Sezgin, Akın Onur, Berk Emiroğlu ve Tufan Onur da var. Zehirlenenler çoğu en az dört gün hastanede kalmışlar, serum verilerek kurtarılmışlar.
Bir okurumuz diyor ki, “Böyle bir olay oluyor, herkeste bir umursamazlık olmasına şaşırdım. Benim yengem de zehirlendi. Polis, belediye ve Migros yönetimi ne yaptı? Kocaman bir hiç... Migros’un içinde satılan böreklerin, Güngören’de merkezi bulunan Natek Gıda tarafından üretildiği biliniyor. Üretici firmanın hiç suçu yok mudur? Eski, bakterili börek miydi, peyniri, patatesi, kıyması neydi? Öyle zehirlenenlere hastaneye birer çikolata göndermekle bu iş geçiştirilemez. Bu işin peşini tüketici dernekleri bırakmamalı, hastanelere düşenler de sessiz kalmamalı...” diyor.

Haberin Devamı

İstanbul, Bahçeli’ye oy verecektir

MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan dünkü Koray Aydın’la ilgili  ‘MHP’de Koray Aydın, Bahçeli’yi sorguluyor’ yazısında, muhaliflerin bazı değerlendirmelerine katılmadığını söyledi. İstanbul’un 147 delegesinin olduğunu, muhaliflerin iddia ettiğinin aksine bu delegelerden ancak yüzde 10’unun muhalif adaylara gidebileceğini bildirdi ve “İstanbul, Bahçeli’ye oy verecektir. Muhalif arkadaşlarımız İstanbul’da neden bir yemek düzenleyemedi” diye sordu.
AYDIN’A TEPKİLER
Bu arada Ankara, Adapazarı ve Gölcük’ten Koray Aydın’a dönük çok tepki geldi... Bize dünkü yazıyı neden yazdığımıza kızanlar çoktu. Gönderilen bilgi ve kupürler, Aydın hakkında 1999 depremi sonrasında bakanlık uygulamalarına dönük haberlere ilişkindi. Bunların hepsi de MHP’liydi. Örneğin “Size sitemim var” diyor, E. Orman Mühendisi Faruk Daşhan. Aydın’ın bakanlığı sırasındaki uygulamaları anlatırken, ”Koray Aydın’ın aile şirketi tarafından plan ve her şeyi yapılan Camili’deki (Sakarya) vilayet ve adliye binalarının nasıl yapıldığını, maliyetinin 10 katı fiyatla devlete nasıl satıldığını MHP’liler Adapazarı’na gelip bir sorgulamalıdırlar” diyor.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

- ‘BALKAN Harbinden Günümüze Türkiye’de Hava Fotoğrafı ve Arkeoloji’ - Konuşmacı, Nezih Başgelen. ArkeoPera Sanat Galerisi, Galatasaray. Bugün saat 16.00-18.30’de. www.arkeopera.com
- GAZETECİLERE Özgürlük Platformu ile İstanbul Barosu’nca ortaklaşa düzenlenen ‘Evrensel Hukuk Kuralları ve Hukuk Felsefesi Perspektifinden Türkiye Uygulamaları’ konulu uluslararası konferans bugün Galatasaray’daki baro binasında yapılacak. Konferansa, Avrupa Yargıçlar Birliği Başkanı Vito Monetti başta olmak üzere Ümit Kocasakal, Ahmet Akabay, Murat Arslan, Timur Demirbaş, Ahmet Çörtoğlu, Barış Terkoğlu, William Nygoord, Celal Ülgen, Ufuk Akkaya, Orhan Bursalı, Eugene Schoulgin, Timur Demirbaş, Turgut Kazan, Fikret İlkiz, Sedat Ergin katılacak.

Yazarın Tüm Yazıları