‘Beyaz Saray’ yapmak için başka bir yer bulunmalıydı

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AOÇ konusunda Başbakan’a ‘zor sorular’ yöneltiyor:

Haberin Devamı

AOÇ’deki Atatürk Evi de yıkılacak mı

1- Atatürk Orman Çiftliği arazisi içindeki, Orman Genel Müdürlüğü tesislerinin yıktırılıp yerine ‘Beyaz Saray’ türü ‘Başkanlık’ binasının yapılacağının bilinmesine rağmen, Genel Müdürlük onarımı için yaklaşık 30 milyon TL harcamış mıdır?
2- Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilecek olan yeni Başbakanlık Konutu için 3 bin ağaç kesildiği, Atatürk’ün evinin de yıkılacağı haberleri doğru mudur? Eğer bu haberler doğruysa; 3 bin ağacın kesilmesi ve evinin yıkılması, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ihanet değil de nedir?
3- Başkanlık konutunuz için, Koca Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’nden başka yer bulunamamış mıdır? Yoksa başka bir amaçla mı AOÇ tercih edilmiştir?
4- Tapusu Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan Gazi Yerleşkesi’ni 1. derece SİT alanıyken, imara açabilmek için 3. derece SİT alanına dönüştürenler kimlerdir? Başbakanlık binası yapacağız diye SİT derecesini değiştirmek Türkiye’nin dışında başka bir ülkede yapılabilecek bir tasarruf mudur?
5- Başbakanlık konutu için diğer donanımlarla birlikte ne kadar para harcanacaktır?

Haberin Devamı

Çankaya örgütünde imzacılar artıyor

CHP Çankaya’da her geçen gün olağanüstü kongre sesleri daha da yükseliyor.
CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’in anti-demorkatik ve keyfiyetçi bir yönetim dayattığını savunan imzacılar, 237 delegenin imzasına ulaştıklarını belirtiyorlar.
Daha önce olağan kongrede tek adayken, kendi belirlediği ilçe delegelerinin %45’inin muhalefetine uğrayarak seçilen Perçin’in, psikolojik baraj olan 200 delege sınırı aşıldığından ötürü bazı delegelere, karşı kulis başlatıp siyasi vaatlerini arttırmasından da anlaşılıyor ki, tedirginlik başlamış...
Çalışmalarını Kızılay İnkılap Sokak 4/8’deki ofiste devam eden, CHP Çankaya’da Birlik Hareketi mensupları olarak, 21 bin Çankaya CHP üyesinin cep telefonlarına birer davet mesajı çekerek, hem bir çay içmeye hem de görüş ve önerilerini paylaşmaya davet ettik. İmece usulü tuttuğumuz büromuz her geçen gün eskiden ilçemizde olduğu gibi ziyaretçi akınına uğruyor.
Eski bakanlardan Mustafa Kul da çalışmaları koordine eden kurula katkılarını sunarak ağabey olarak bizlere destek veriyor. ‘CHP Çankaya İlçe Olağanüstü Kongresi’ne çağrı’ başlıklı bir deklerasyonu da son kez gözden geçirerek, ilçe delegeleri ve üyelere posta yoluyla bildiriyi yollama yönünde karar aldık.
Bayram sonrası toplanan imzalarla birlikte olağanüstü kongre için düğmeye basılacağını sizin aracılığınızla kamuoyuna duyuruyoruz.
CHP Çankaya’da Birlik Hareketi

Yazarın Tüm Yazıları