Psikoloğa gitmeye çekinenler için online terapi sitesi

Psikolog veya psikiyatra gitmekten çekinen okurlarınız için online terapi sitemizi öneriyorum. Sitemizde 50’ye yakın uzman var. Danışanlar, ister yazışarak, ister web kameralarıyla evlerinin-ofislerinin konforlu ortamında sorunlarıyla baş edebilmek için yardım alabilirler.

Haberin Devamı

Merhaba Feyza Hanım, sıkı bir Hürriyet okuruyum ve her gün mutlaka köşenizi de okuyorum. Annenizden devraldığınız bayrağı, hakkıyla taşıdığınıza inanıyor ve problemli insanlara yapıcı yaklaşımlarınızdan dolayı da tebrik ediyorum.
Köşenize taşıdığınız eşcinsel gencin feryadında “Bana sakın psikiyatr önermeyin.
Nedeni deli derler düşüncesi değil, bu sorunumu kimseye anlatamayacak olmamdır” sözleri bizim de sitemizi açarken, “neden terapi.com?” sorusuna verdiğimiz cevaplardan biriydi. Eğitim düzeyi, kültürel yapısı ne olursa olsun, insanımız hâlâ ruhsal sorunları için bir uzmana başvurmasının doğal olduğunu kabul edecek cesarete ulaşamadı.
Bu sebeple terapi.com’u kurduk ve uzmanlarla danışanlar arasında köprü olabilecek bir teknolojik altyapıyı Türk mühendislerden oluşan bir ekiple
hayata geçirdik.
Şu anda terapi.com’da 50’ye yakın uzmanın profili mevcut ve okurunuzla aynı kaygıları taşıyan veya mesafe engeline sahip danışan ile uzman arasında bir bağ kurabiliyor. Örneğin Alman bir uzman, gelin kaynana problemine çözüm getiremez.
Yabancı ülkelerdeki Türkler sitemize bu sebeple ilgi göstermekte.
Danışanlar, ister yazışarak, ister web kameraları ile isterlerse görüntüyü kapatıp sadece sesleriyle, istedikleri yerden evlerinin-ofislerinin güvenli ve konforlu ortamında sorunları ile baş edebilmek için yardım alabilmekteler.
İhtiyaç sahiplerine ve bu “insan odaklı” siteyle ilgili sizi de bilgilendirmiş olmaktan mutluyum.
Dilerseniz, okurlarınızla ya da kendinizle ilgili her türlü sorunuzu bana iletişim kanallarımdan iletebilirsiniz, seve seve cevaplarım.
Önder Eren (Bilgisayar Mühendisi)

Haberin Devamı

Böyle bir grubu tanıttığınız ve böyle bir çalışma geliştirdiğiniz için teşekkür ederim, dediğiniz gibi ülkemizde henüz psikolog ya da psikiyatra başvurma alışkanlığı edinilmedi.
Bu genç adamın dediği gibi, “ben deli miyim ki, uzmana başvurayım” düşüncesi hâlâ toplumumuzda çok hakim.
Bu nedenle bu aracılık görevinizi çok takdir ettim. Elbette size her zaman ihtiyacım olacaktır. Yardım teklifiniz için teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları