700 liraya robot temizlikçi dönemi

VILEDA’nın günlük temizliği 30 dakikada, dip bucak temizliği ise 120 dakikada gerçekleştiren ViRobi adlı robotik mop’u 40 Euro’dan piyasaya sürmesi üzerine, Samsung, LG, iRobot, Karcher temizlik robotu fiyatlarını indirdi.

Haberin Devamı

TÜRK ev kadınlarının temizliğe ayrılan süreyi kısaltıp, kolaylaştıran pratik kullanımlı ürünlere olan ilgi talebi, temizliği kendi kendine gerçekleştiren robotlara yönlendirdi. Yıllık hacmi 3.5 milyar TL’ye ulaşan pazarda akıllı temizlik robotlarının fiyatları da düştü.
Kısa süre öncesine kadar fiyatı 2 bin TL civarında olan temizlik robotlarında, pazara Alman Vileda’nın toz ve kirleri mıknatıs gibi çeken mikrofiber bez teknolojisini kullandığı ViRobi adlı robotik Mop’u 40 Euro’luk fiyatla piyasaya sürmesi yol açtı. Vileda’nın günlük temizliği 30 dakikada, dip bucak temizliği ise 120 dakikada gerçekleştiren bu yeni ürünü, Güney Koreli Samsung’un Navi-Bot, LG’nin Hom-Bot, ABD’li iRobot’un Roomba ve Alman Karcher’in de Robo Cleaner adlı temizlik robotlarında da fiyatların 700 TL’ye kadar çekilmesini sağladı.

Haberin Devamı

2 saatte temizlik

Elektronik cihaz üreticisi firmaların geliştirdiği ve üzerindeki kamera ve sensörler sayesinde eşya ve duvarları algılayıp, evcil hayvanları rahatsız etmeden süpürme işlemini kendi kendine gerçekleştiren bu robotlar, tek bir tuşa dokunarak, 100 metrekarelik bir evin 2 saatte dip bucak temizlenmesini sağlıyor. Elektronik cihaz üretici firmaların elektrik süpürgelerine alternatif olarak geliştirdiği bu ürünlere, pratik kullanımlı temizlik seti üreticileri de eklendi. Türkiye’de toplam 25 milyon doları bulan temizlik bezi pazarından 8 milyon dolar pay alan mikrofiber bezleri, akıllı temizlik gerçekleştiren robot teknolojisiyle birleştiren Vileda, yeni ürünü evin içinde dolaşarak toz, saç ve tüyleri mıknatıs gibi topluyor, kirlerden kolayca arındırabiliyor. Parke, seramik, marley gibi farklı zeminlerde de kolayca uygulanabiliyor.

Cepten kumanda ediliyor

Yoğun iş temposu içinde temizliğe zaman ayıramayan tüketicileri hedef alan akıllı temizlik robotları, 5 yıldan bu yana Türkiye’de satışı gerçekleşiyor. Kameraları ve sensörleriyle etrafındaki mobilyaları ve duvarları algılayabilen bu cihazlar, kablosuz olmalarının yanı sıra 50 desibel’e kadar inen sessiz çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Üzerinde bulunan kameralar sayesinde etrafta bulunan değerli eşyalar ile evcil hayvanlara da zarar vermiyor. Kedi ve köpek tüylerini toplayan modelleri de bulunan bu robotların cep telefonundan ya da bilgisayardan internete bağlanılarak komuta edilebilen modelleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Bezi kirlenince deÄŸiÅŸiyor

ALMAN Vileda’nın geliÅŸtirdiÄŸi ViRobi’nin iki farklı temizlik programı yer alıyor. 9 saatlik ilk ÅŸarjın ardından günlük temizliÄŸi 30 dakikada, uzun temizliÄŸi ise 120 dakikada tamamlıyor. TemizliÄŸi robotun alt kısmına takılan mikrofiber bez gerçekleÅŸtiriyor. Mıknatıs gibi toz, tüy ve pislikleri çeken bu bezler, kirlendiÄŸinde temizlik setlerinde olduÄŸu gibi çıkartılıp, yenisi takılıyor. Avrupa’da fiyatı 40 Euro olan bu robotik mop, yedek bezleriyle birlikte satılıyor. Â

Saniyede 30  fotoğraf çekip rotasını belirliyor

Samsung NaviBot: Koreli Samsung Electronics’in satışa sunduğu temizlik robotu NaviBot’un kamera sistemi saniyede 30 fotoğraf çekerek, ortamın sanal haritasını oluşturuyor. Cihaz, yolunda engel olabilecek objelerin yerlerini hafızasına kaydediyor. Şarjı azaldığında şarj yuvasına dönüyor ve ardından kaldığı yerden temizliğe devam edebiliyor. Avrupa’da 250 Euro’ya satılan ürünün fiyatı Türkiye’de 800 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

Çift gözlü kamerası çarpma sensörü var

LG Hom-Bot: Koreli LG Electronics’in Hom-Bot adlı temizlik robotunda, çift göz kamera sistemi bulunuyor. Kamera zemin planları haritasını çıkarıp hafızaya kaydediyor. Alttaki kamera, izleyeceği rotayı belirliyor. Çarpma ve geri gitme eylemlerini azaltan sensörleri de olan cihaz, 60 desibellik düşük sesle çalışıyor. Avrupa’da 600 Euro’ya satılan ürünün Türkiye fiyatı 3 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Şarj ünitesini kendi buluyor

Robot Roomba: ABD’li iRobot firmasının geliştirdiği temizlik robotlarından Roomba 500 serisi, 3 saatte şarj oluyor. Halı, kilim, parke, mermer veya taş zeminde çalışabilen temizlik robotunun özel olarak evcil hayvanların tüylerini toplamak için farklı fırçaları barındıran modeli de bulunuyor. Cihaz, işi bitince şarj ünitesinin bulunduğu noktaya dönüyor. Roomba fiyatları 700-2 bin TL arası değişiyor.

Yazarın Tüm Yazıları