'Ak'la 'kara'yı seçeceğiz

POTADA federasyon başkanı seçimi yaklaştı. Bu kez Turgay Demirel’e “yeter artık” denilecek mi belli olacak.

Haberin Devamı

Demirel’in bugüne kadar yaptıklarıyla pisi pisine kaybettirdiklerinden oluşan yirmi küsur yıllık satırbaşlarına baktığımızda tablo KARA;
Tanjevic saplantısından basketbolumuzun vitrini “12 Dev Adam”ı bitirdi. Ağıt kıvamındaki son yazısında Bilgin Gökberk’in yazdığı gibi: “Bogdan ve Turgay…”
Bu arkadaşlar bir daha yakalanması çok zor 2 oyuncu grubunu yok etti. Önce İbo’lu, Mirsad’lı, Hido’lu, Memo’lu olanı. Sonra Ömer’li, Oğuz’lu, Semih’li, Ersan’lıyı. 3’üncü nesil de yok olma yolunda… İzzet’li, Enes’li, Furkan’lı, İlkan’lı olan.”
Olimpiyatda başkalarının “Rüya”sı takımları uzaktan seyrettik. Hangi dünyanın ikincisiyiz peki biz? Elemelerde vize arar hale gelen Milli Takım’dan aslar/altılı ganyan (Hido, 2 Ömer, Ersan, Kerem, Enes) ikilinin şerrinden aflarını istediler.
Sebep; Tanjevic’in tükenmiş demode basketbolü ve huysuzluğu.
Netice; Katılamama riski yüzde 50 ve takım 2013 için umut vermiyor.

Haberin Devamı

Yapmayıp kaybettirdikleri

Önceki seçim bildirgelerinde olmasına rağmen federasyondan yani devletten bağımsız Kulüpler Birliği’ni erk elinden gitmesin diye kurmadı. Kulüpler tamamen eline baksınlar diye kurulmasına köstek oldu. Kulüpler Birliği olmadığından; yayın, reklam, sponsorluk gelirleri vb. toplam gelirler federasyon (!) kasasına girer. Demirel kafasına göre belirlediği oran ve ödeme şekline göre kulüplere paylarını dağıtır. Hikmetinden sual olmaz. Hal böyle olunca eline bakan kulüpler kös kös sandığa gider oylarını; iktidar kimde ise ona verir. Voleybol Federasyonu salonlar yaptırırken Turgay Bey kendine içinde 70 kişinin çalıştığı, Pentagon gibi federasyon binası yaptırdı. “Güçlendirme Merkezi” yaptırmak varken yıllardır Milli Takım’ı Bormio’ya göndererek adamı zengin etti. Antrenör, oyuncu, hakem sivil örgütlenmesine ket vurdu...

Birlikten kuvvet doğar

177 delegeli Genel Kurulun yüzde 40’ı kendisinin direkt kontrolünde gerisi el mahkumcu. Bildik statü oynamaları ve delege ayarlamalarıyla Demirel gene kazanır gözüküyor. Tüm olumsuz koşullara rağmen, basketbolumuzun Demirel’den kurtulabilmesinin yegane şansı; sağduyunun hakim olup; eski bakan ve Ülker Spor Başkanı Ali Doğan ve eski Milli Takımlar Genel Manejeri Doğan Hakyemez’in BİRLEŞMELERİ. Tek başına ikisi de kazanamaz. Biri yönetimsel becerisini, diğeri yılların deneyimini koyacak, yeni sinerji ve empati yaratarak AK sayfa açacaklar. Akıl ve hikmet camiaya yol göstersin.

Yazarın Tüm Yazıları