Alex yardım etmeli

GOLSÜZ biten ilk yarının devamı gibiydi ikinci yarının ilk 10 dakikası.. Ardından 4 önemli pozisyon izledik..

Haberin Devamı

Cristian’ın harika kafa vuruşunu kaleci Dikan’ın aynı şekilde çıkarışı.. Emenike’nin golü.. Sow-Kuyt işbirliği.. Ve CSKA’nın biraz şansla biraz da kornerde arka direği unutmamız sayesinde kazandığı ikinci gol.. Bu pozisyon dağılımı maçın skorunu belirledi ama iki takım arasındaki oyunun göstergesi değildi.. Fenerbahçe bu maçta yaptığı doğruları devam ettirirse ‘modern futbol’ konusunda yol alır.. Fizik gücü yüksek rakiplere karşı daha diri futbol oynar.. Ligde de başta kaptan Alex olmak üzere çok sayıda kaliteli oyuncudan yararlanabilir..

Kuyt büyük kazanç

Fenerbahçe gol yemeden bulacağı tek golle çarşamba gecesi tur atlayabilir Kadıköy’de.. Şampiyonlar Ligi’ne de kalmış olur.. Ama bu sadece sonuca dayalı bir detay.. Çünkü Fenerbahçe ‘geleceğe yönelik’ adımlar atmaya başladı artık.. Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yabancısı 34 yaşında ve fizik gücü düştüğü zaman Fenerbahçe zorlanıyor.. Aynı şekilde yaz tatilini çok iyi geçirmediği belli olan Stoch da zayıf kalıyor.. Bazı maçları ‘tek başına’ alabilecek bu oyuncular dün yoktu.. Birbirine çok benzer oyunculardan kurulu orta saha Spartak orta alanıyla çok iyi mücadele etti..

Haberin Devamı

Tüm maç boyu Egemen-Hasan Ali ikilisinin kaçırdığı Emenike’nin etkili alanda top almasına izin vermediler.. Sow çok akıllı bir forvet olduğunu dün bir kez daha gösterdi.. Kaleciyle karşı karşıya kalmışken topu Kuyt’a indirip Kadıköy’e büyük avantaj taşıyan golün gelmesini sağladı.. Kuyt, Fenerbahçe için büyük kazanç.. Çok koşuyor, pres yapıyor ve gol pozisyonlarında doğru zamanlama ile çok iyi yer alıyor..

F.Bahçe bu geniş kadrosu ile ligde şampiyonluğun güçlü adaylarından biri.. Eğer taraftar Aykut Kocaman’ı destekler, Kocaman ligde Alex’i iyi kullanırsa camiada küskünlük de yaşanmaz..

Başkahraman taraftar

Kaptan bazı maçlarda yedek kalmayı, bazı maçlarda oyundan çıkmayı kabullenir bunu taraftara anlatma konusunda yönetime ve Kocaman’a yardımcı olursa Fenerbahçe’deki modern futbol devrimi hızlanır.. Alınacak bir-iki kötü sonuç bazen can sıkabilir ama unutulmamalı bu yenilenme sürecinin başkahramanı taraftar.. Taraftar destek verdiği sürece başarı da gelir, heyecan veren futbol da..

Yazarın Tüm Yazıları