Bütünü oluÅŸturmak

GAZETE baskısını bilir misiniz? Sayfalar ayrı ayrı girer baskı makinesine. Baskı yavaş yavaş başlar önce sonra hızlanır, ve o ayrı ayrı sayfalar mükemmel bir bütün oluşturur. Taptaze gazeteyi elinize alırsınız.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın oyun felsefesi de bu baskı sistemini andırır.

Emre tersine çevirdi

Ama dün akşam, futbolun anahtar alanı merkez savunmada aksaklıkları vardı sarı kırmızılı takımın. Oyunu başlatan, kapıyı açan o merkezde kocaman bir delik göze batıyordu.

Eboue ve Hamit bir türlü oyunu kanatlara yayıp, rakibi kendi üstlerine çekemiyor, rakip alanda boşluk bulamıyordu. Böyle olunca da tüm yük her zaman olduğu gibi Selçuk’un üzerine biniyordu.

Elmander, ne Umut istenilen, yan topları alamıyordu.

Bu olumsuz görüntüyü tersine çeviren tek bir oyuncu vardı, Emre Çolak. Sadece kanatta oynamıyor, orta alana koşuyor, hücum arkasına sarkıyor, Kasımpaşa’nın oyuna ortak olma çabalarına set çekiyordu.

Ä°ÅžTE HATALAR

Temel olarak 4 büyük hatası vardı Galatasaray’ın.

Haberin Devamı

- Kasımpaşa’yı hataya zorlamakta güçlük çekiyordu.

- Yaratıcılık yanı eksikti.

- Pas alışverişleri aksıyordu.
- Umut ve Emre Çolak’ın arzuna takım ortak olamıyordu.

Peki Kasımpaşa nasıldı?

Metin Diyadin gecen yıldan beri birlikte olduÄŸu takıma çok yerinde takviyeler yapmış. Ne istediklerini biliyorlar, birlikte düşünüp, birlikte hareket eden bir takım haline gelmiÅŸler. Sergiledikleri oyun asla ‘tatsız’ deÄŸildi. Ama Umut, KasımpaÅŸa’nın umutsuzluÄŸu oldu.Â

Fatih Terim, baktı maç gidiyor, Melo, Amrabat ve Sercan’ı sürdü sahaya. Ama onların oyuna giriş de bir değişiklik getirmedi. Dün gece oyunu çeviren iki kahraman vardı. Biri her geçen gün yükseklere doğru tırmanan Emre, diğeri de onun çizdiği rotayı izleyen Umut.

Yazarın Tüm Yazıları