Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“2012-ÖMSS/KURA ile Özürlü Memur Yerleştirmeleri”

Merhabalar sevgili okurlar. 2012-ÖMSS/KURA ile Özürlü Memur Yerleştirmeleri için adaylardan tercih alınması işlemleri verilen süre bugün sona eriyor. ÖSYM Başkanlığı, tercih süresinin uzatılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

 

Özürlü Memur Seçme Sınavı ile ilgili olarak yazdığım 16 Temmuz tarihli yazımda da ifade etmiş olduğum gibi, tercihler yalnızca internet adresinden yapılabiliyor. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri hiçbir şekilde geçerli olmuyor.

Yalnızca internet kanalı ile yapılabilecek bir başvuru için sekiz günlük bir süre aslında biraz kısa. Tercih yapacak kişiler arasında ilkokul mezunları da var. Bu kişilerin hepsinin bilgisayar bilmeleri gerekmiyor. Onlara yardım alabilecekleri birisini bulabilmeleri için biraz daha uzun bir süre verilebilirdi. Üstelik, başvuru yapacak kişilerin hepsi engelli. Onların, engel gruplarına göre, başvuru işlemlerini tamamlamalarının biraz daha uzun bir zaman alabileceği de unutulmamalı. Kaldı ki, ne yazık ki, ülkemizde internet her zaman tıkır tıkır çalışmıyor. Örneğin ben, bir apartman yöneticisi olarak, internetteki aksaklık nedeni ile birkaç kez kapıcının SGK bildirimini zamanında gerçekleştiremedim. Sanırım, bu tercihler sırasında da benzer bir durumla karşı karşıya kalındı. Bu konu ile ilgili olarak, bir önceki yazımın hemen ardından aldığım bir e-postayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakın, neler yazmış okurum:

 

Haberin Devamı

Ben Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım.

Bu alanda çalışan biri olarak, Hürriyet’teki yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.

 

Bugünkü yazınızda da belirttiğiniz gibi ilk yapılan ÖMSS sınavı ve sonrasındaki yerleştirmelerin daha iyi olması için hepimizin katkı göstermesi gerekiyor, çok doğru söylemişsiniz.

 

Ancak ne var ki, ÖSYM'nin şu anki yerleştirme işlemine ilişkin birçok kişi kaç gündür mağdur durumda. 12 Temmuz'dan itibaren sisteme girilemiyor ve tercihler yapılamıyor; aday kendi sayfasına giriş yapsa dahi, tercih işlemine sıra geldiğinde "ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde bir hata oluştu, lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz" ibaresi çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu sınavla ilgili olarak, ben de bir yakınıma tercih işlemlerinde yardımcı olmak için saatlerce (gündüz, akşam, gece hatta sabah 4'te ya da 6'da) denememe rağmen işlem yapamadım. Çok aramama rağmen, ÖSYM'den bu sorunu iletebilecek bir muhatap bulamadım maalesef.

 

İnternetten izlediğim kadarıyla bu sorunu yaşayan birçok aday var, ancak kimsenin elinden bir şey gelmiyor; "sistemde yığılma var, sürekli deneyin" deniyor ancak sonuç değişmiyor. Sanırım, tercih yapacak çoğu aday sistem açılır diye bekliyor, ancak eğer ÖSYM bu sorundan haberdar edilmezse, sorunu çözmezse ya da başvuru süresini uzatmazsa bir çok aday sırf başvurmadı diye bu şansını yitirecek.

Haberin Devamı

 

Bu konuya sayfanızda yer vermenizin ilgililerin dikkatini çekeceğini umarak ve sizden bu konuda yardım rica ederek, bu mesajı size göndermek istedim.”

 

İnternetteki engelli siteleri içinde ben de biraz araştırma yaptım. 19 Temmuz tarihinde bile hâlâ ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapamadığı için tercihte bulunamamış pek çok aday olduğunu gördüm. ÖSYM’nin, bu sınava ve sonucunda kazanacakları işe büyük umut bağlamış olan engellileri mağdur etmeyeceğini, söz konusu aksaklığın bugün de devam etmesi durumunda belirlenen süreyi tekrar gözden geçireceğini umuyorum.

 

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları