Vişneli Haytalya tatlısı

Süt, buğday nişastası, toz şeker ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun.

Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
Hazırladığınız muhallebiyi kup bardaklarına ya da cam kâselere paylaştırın. Buzdolabına koyup en az 1 saat bekletin.
Üzeri için vişne ya da çilek suyunu küçük bir tencereye koyun. Nişasta ve toz şekeri ekleyip tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun. Tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp birkaç dakika daha karıştırarak hafifçe ılık hale gelmesini sağlayın.
Tatlıyı buzdolabından çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız sosu eşit şekilde paylaştırın. Buzdolabına tekrar koyup soğutun. Çıkarıp hindistancevizi ve bademle süsleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 5,5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 2 su bardağı hazır vişne suyu (Çilek suyu da kullanabilirsiniz.)
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker

Yazarın Son Yazıları
20 Eylül 2014, Cumartesi
19 Eylül 2014, Cuma
18 Eylül 2014, Perşembe
15 Eylül 2014, Pazartesi
13 Eylül 2014, Cumartesi
12 Eylül 2014, Cuma
07 Eylül 2014, Pazar
06 Eylül 2014, Cumartesi
05 Eylül 2014, Cuma
04 Eylül 2014, Perşembe
Merhaba
Hürriyet Facebook deneyiminden yararlanmak için Facebook ile giriş yapın.

YAZARLAR

© Copyright 2014 Hürriyet - Doğan Yayın Holding
Kapat
Hürriyet Facebook Deneyimine Hoşgeldiniz
  • Keşfedin! Arkadaşlarınızın okuduğu ilginizi çekecek haberleri keşfedin, Facebook hesabınızda arkadaşlarınızın neleri okuduğunu görün.
  • Kolayca Paylaşın! Okuduğunuz haberler Facebook hesabınızda kolayca paylaşılsın, sizin gündeminizden arkadaşlarınız da haberdar olsun.
  • Kontrol Sizde! Paylaşımlarınızı istediğiniz zaman durdurun, istediğiniz zaman tekrar başlatın. Kontrolü her zaman elinizde tutun.