Komplo teorisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin komplo teorisine göre Ergenekon’la Amerika’daki Neo-Con’lar, Abdullah Öcalan’la mesela Merkel, Sarkozy, Kılıçdaroğlu, Demirtaş, Mustafa Balbay gibi isimler aynı takımın oyuncularıdır ve takımın “teknik antrenörü” ise Şimon Perez’dir!

Haberin Devamı

Öcalan’ı Sarkozy ve Merkel’le aynı torbaya koymak nasıl bir akıldır?!

Gedikli’nin zikrettiği isimleri teker teker eleştirebilirsiniz fakat bunların hepsini aynı torbaya koyup üzerine Yahudi damgası basmak nasıl bir zihniyettir?!

Erbakan mektebinin yeni versiyon Yahudi Komplosu teorisi!

Çelişkili komplolar

Oğuzhan Asiltürk’e göre Ergenekon değil, Ergenekon’un yargılanması bir Amerikan operasyonudur! Vatansever paşalar içeri tıkılmış, Amerikancı paşalar orduda onların yerini almıştı! Gedikli’ye göre tam tersi, içeridekiler Neo-Con işbirlikçileriymiş! Bitmedi, komplo zırvasının sonu yok... Sol-Kemalist yazarlara göre Neo-Con’ların bir “ılımlı İslam projesi” vardı, Türkiye’deki laikliği yıkmak istiyorlardı, AKP o planın bir uygulamasıydı! Unutulmak üzere olan bu komplo teorisinin yeni bir versiyonunu sevgili Yalçın Bayer’in sütununda Prof. Nurullah Aydın’ın yazısında okuduk: Başbakan “dindar nesiller” demişti ya, bunun anlamı, “emperyalizmin ılımlı İslam projesi”ne uygun şekilde “emperyalizmin uşağı nesiller yetiştirmek” demekmiş! (Hürriyet, 3 Şubat)

Haberin Devamı

Abovvv... Neo-Con’lar ve arkalarındaki “Siyonizm” hem Ergenekon’u hem de AKP’yi yönlendiriyormuş! Hem Erkenekon’u destekliyor, hem tutuklattırıyormuş!

Görüyor musunuz, desteksiz atışın sonu yok.

Komplo zırvaları

Komplo tutkusu insanda metot fikrini ve veri araştırma ihtiyacını öldürür. Zihnimizdeki bir komplo şablonunu zihnimizin dışındaki karmaşık olaylara etiket gibi yapıştırırız. Çok karmaşık iktisadi, siyasi, kültürel ve diplomatik sorunlar bir siyasi hırsız-polis oyununa döner! Hitler’in “beynelmilel Yahudi”si, Stalin’in “emperyalizm”i bunun uç örnekleridir.

Hitler’e göre Alman Yahudileri Almanya’nın kanını emiyordu! Halbuki Almanya’nın sanayi devrimi yapmasında buyük katkıları olmuştu.
Stalin’e göre Rusya’da akıl almak yaygınlıktaki iş kazalarını emperyalist ajanlar yaptırıyordu! Halbuki asıl sebep sefalet ve bitkinlik şartlarında çalıştırılan işçilerin aşırı yorgunluğu ve iş kazalarını önleyecek teknik önlemlerin yokluğuydu.

Komplo tutkusu, sorunların reel sebeplerinin araştırılmasını engelleyerek korkunç hatalara yol açabilir.

Haberin Devamı

Ciddiye almak!

Amacım kişileri değil, çok cazip fakat çok yanıltıcı olan komplo tutkusunu eleştirmektir. Bilim ve Yanılgı adlı kitabımın daha 1997 baskısında komplocu düşüncenin eleştirisine bir bölüm ayırmıştım. Son baskısında yeni örneklerle genişlettim. Orada göstermiştim, “Ilımlı İslam” konulu RAND raporunda laik hukuku kabul eden bir İslam’dan bahsediliyordu; laikliği yıkmaya çalışan değil... Bir komplo da değildi, bir araştırmaydı...

Gedikli’nin teorisine gelince... Neo-Con’lar ABD’de iktidarda iken AKP ile ilişkileri nasıldı?! Başbakan Erdoğan Yahudi lobilerinden takdir nişanları almamış mıydı? Almıştı ve çok iyi etmişti... Fakat Gedikli’nin gözlüğüyle bakılsaydı o politikaları izlemek de, çok yönlü politikalar geliştirmek de mümkün olmazdı.

Haberin Devamı

Sayın Gedikli iktidar partisinin bir yetkilisidir. Endişem, bu kişisel ve uçuk sözlerinin uluslararası diplomatik çevrelerde ciddiye alınmasıdır.

Gedikli ya hükümetin dış politikasına göre konuşmalı veya bu konularda susmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları