Hedef üniversite

İZMİR’de 1987’de temeli atılan, günümüzde iki anaokulu ve kolejinde bin 100’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Gelişim Okulları’nın fikir babası Serdar Öner, bu sektöre yatırımda hız kesmiyor.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıllarda farklı formatta yeni bir anaokulu ve çocukların sanat yönlerini ortaya çıkaracak kulüp kurmayı planlayan Öner, sonraki hedefin ise üniversite olduğunu söylüyor. Düğmeye basmak için ağabeyinin üç çocuğunun üniversite eğitimlerini tamamlamalarını ve kendilerine katılmalarını beklediğini belirten Serdar Öner, “Yine aynı bölgede düşünüyorum. İçinde mutlaka eğitim fakültesi olacak. Yurtdışı bağlantısı da bulunacak. ‘Ben de üniversite kurdum’ diye değil, gençlerimize artı avantajlar sunmak, insanlığın yarına bir önceki günden daha keyifli şeyler üretebilmenin önünü açmak için kurmak istiyorum” diye konuşuyor.

GÜNE BAŞLANGIÇ

Yataktan neşeli kalkarım
· Herkes uyuduktan sonra biraz tek başıma kalmayı sevdiğim için 01.00-01.30’dan önce yatağa girmem. Saat 08.00’de de kalkarım.
· Neşeli, enerjik bir insanım. Yataktan keyifle kalkarım. Mutlaka espri, şaka yaparım. Eşime ilk söylediğim söz bir önceki günden farklı olur. Müzik eşliğinde estetik hareketler yaparım. Tüm günü de öyle yaşarım.
· 09.00’da evden çıkmadan önce rutinlerimi yapar, kahvemi içer, mutlaka televizyondan haberleri izlerim. Gazete okumayı okula bırakırım.

MODA

Haberin Devamı

Üç şey denersem ikisini alırım
· Modayı yakından takip etmem ama iyi giyindiğimi düşünürüm.
· Özgür olmayı sevdiğimden daha çok spor kıyafetleri tercih ederim.
· Okuldaki özel günler dışında takım elbise giymem, kravat takmam.
· Giysilerimi hazır alırım, sıkıntım yok, bedenime uygun bulabiliyorum.
· Çok kolay müşteriyim. 3 şey denersem 2’sini alır çıkarım. Kabinde giyinip soyunmaktan sıkılırım. Alışverişim 5 dakikayı geçmez. Fikir almak adına yanımda biri olsun isterim. O kişi de genellikle eşim olur.
· Mavi, lacivert, beyaz ve Camel tonlarından hoşlanırım.

TOPLANTI

Küçük toplantılardan hoşlanırım

· Benim toplantı tarzım farklı. Kendi odam yerine işlerin yapıldığı yerlerde ilgilileriyle toplanmayı, orada değerlendirmede bulunmayı ve anlık bildirimler vermeyi tercih ederim. Çok daha  verimli olduğuna inanırım.
· Bu anlamda farklı bir idareci modeli çizdiğimi düşünüyorum. Doğal liderliğin hiyerarşiden gelen liderlikten ileride olduğu kanaatindeyim.

KARİYER

Haberin Devamı

Dansçı olmak istemiştim
· Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nü bitirdim.
· 1984’te Ankara’da Erken Başarı Anaokulu’nda Türkiye’nin ilk erkek anaokulu öğretmeni olarak iş hayatına atıldım. 1.5 yıl çalıştım.
· Askerlik sonrası İzmir’e geldim. Karşıyaka’da       halen devam eden Gelişim Anaokulu’nu açtım. O dönem içinde bir de etüt merkezi kurdum.
· 1996’da abimle birlikte Gelişim Okulları’nı aile şirketine dönüştürdük. Ulukent’te kolejimizi açtık. Atatürk OSB’de de ikinci anaokulumuzu hayata geçirdik.
· Profesyonel iş hayatımın öncesinde hep kendi gelirimi kendim elde etmeye çalıştım. Çocukken yazın babamın konfeksiyon işletmesinde kimsenin yapmak istemediği işleri yaptım. Üniversite yıllarımda yine aynı işi yapan abimin yanında satışta görev aldım. Saatli çocuk baktım. Engelli çocukların bakımıyla da ilgilendim.
· 16 yaşıma kadar iyi bir dansçı olma hayalim vardı. Bir dönem de dünyayı dolaşabilmek için TIR şoförü olmak istemiştim.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ

Kendim ve dünya için her gün bir öncekinden daha keyifli bir şeyler üretebilmek. Hep daha iyiye, daha güzele gitmek.

MEKAN

Fiyat-kalite dengesi
· İzmir’de; Pizza Venedik, Fokai Restoran, Sir Winston, Kitchenette, Boğaziçi, Friends&Burger. (Evime yakın yerleri       daha çok tercih ediyorum.)
· Marmaris’te; Sardunya Restoran. (Yazın         haftada üç gün, kışın iki haftada bir. Diyebilirim    ki, hayatımda en çok gittiğim lokanta.)
· İstanbul’da; Çiçek Pasajı, İnci Pastanesi.
· Yurdtışında; gitmeden önce internetten araştırırım. Gittiğimde de yerlisine sorarım. Turistik yerlerden ziyade onların gittiği yerleri tercih ederim. Her defasında da farklı mekanlara gitmeye çalışırım.
· Bir mekanda öncelikle lezzet ararım. Sonra popülerlikten öte rahat bir yer olmasına dikkat ederim. Ardından da fiyat-kalite dengesine bakarım. Dışarıda çok yemek yiyen biri olarak o dengeyi elde ettikten sonra rakama fazla önem vermem. Üst rakamın     ne olduğuna bakmam.

HOBİ

Haberin Devamı

Fotoğraf çekmeyi seviyorum
· En büyük hobim çocuklar.
· Tüple serbest dalıyorum. Balık tutuyorum.
· Motosiklet ve tekne merakım var.
· İyi bir spor izleyicisiyim.
· Fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum. Bir kişisel, bir de karma sergi açtım. Birçok kulübe üyeyim.   Şu ana kadar insanı ve anları fotoğrafladım. Hedefim stüdyo kurup objeler ve ışık oyunlarıyla denemeler yapmak.
· Mesleğimle ilgili kitap okumaktan, dergileri takip etmekten hoşlanırım.
· Sinemaya düşkünüm. Televizyon seyretmekten de keyif alırım.
· Evde tamirat yapmaktan, özellikle kendime iş çıkarmaktan mutlu olurum.
· Müziğe olan ilgim azalarak devam etmekle birlikte sıkı bir Power FM dinleyicisiyim.

TATİL

Haberin Devamı

10 yıldır tekneyle açılıyorum
· Mesleğimiz gereği hafta sonlarımız ve yaz aylarımız boş. Dolayısıyla bu dönemlerde çok rahat tatile çıkabiliyorum.
· Özellikle son 10 yıldır tekne alışkanlığım  var. Marmaris ve çevresini tercih ediyorum.  Yaz-kış demeden gidiyorum.
· Yurtiçinde hemen hemen görmediğim yer kalmadı. Bu nedenle tekne harici bir tatil yapacaksam yurtdışını tercih ediyorum. Oralarda da egzotik ve daha önce gitmediğim yerleri görmeyi çok seviyorum.

SPOR

Profesyonel voleybolcuydum
· Eski bir voleybolcuyum. Ankara’da, Hacettepe ve Petrol Ofisi’nde profesyonel olarak oynadım. İzmir’de de amatörce devam ettim.
· İki yıl öncesine kadar aşırı spor yapan biriydim. Aklınıza hangi dalı geliyorsa ilgilendim. Mavişehir’deki Sports International’a üyeydim.
· Şimdilerde ne yazık ki düzenli olarak yapamıyorum.
· Yazın yüzüyorum, tüplü dalış yapıyorum. Yurtdışı seyahatlerimde uzun doğa yürüyüşlerine katılıyorum. Alternatif sporları daha çok seviyorum.
· Galatasaraylıyım ve bundan gurur duyuyorum.
· İzmir’de ise orada yaşadığım için bir tarafım Karşıyakalı, bir tarafım da halamın eşi olan Gürsel Aksel’den dolayı Göztepeli.
· Aynı zamanda Gelişim Koleji Spor Kulübü’nün başkanlığını yürütüyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR

Arjantin Dogo sahibiyim

· Doğduğumdan beri evde köpek eksik olmadı. Dört yıldır da ‘Mojo’ isminde Arjantin Dogo sahibiyim. Bir de eşi var, ‘Yuki’... Beş yavruları oldu, üçünü sevdiğimiz dostlarımıza verdik. İkisi okulda çocuklarla birlikte.
· Bakımlarıyla kendim ilgilenirim. Sabah-akşam değil, her an gezdirmekten zevk duyarım. Beni çok rahatlatıyorlar.
· Ayrıca, balıklarım var. Okulda da tavuskuşlarım.

OTOMOBİL

2 arabam, 1 motorum var
· Kendi kazancımla aldığım ilk araç 1963 model bir Volkswagen minibüstü. Yeni açtığım anaokulunda servis olarak kullanıyordum. Şoförlüğünü de kendim yapıyordum. Sonra bir Renault 9’um oldu.
· Şu an iki Amerikan otomobilim var. Biri Dodge Nitro, diğeri de Chrysler Sebring Cabrio. Eşimle değişerek kullanıyoruz.
· Ayrıca, BMW CS 1150 Enduro motosikletim var.
· 15 yıl önce motosiklet kullanmaya başladığımdan beri çok daha dikkatli bir sürücüyüm. Eğitimci kimliğimin de gereği olarak kurallara uyarım.
· Bir otomobil ya da motosiklet satın alırken özgün, dikkat çekeci, güvenli ve konforlu olmasına dikkat ederim.

BESLENME

Yeni tatların peşindeyim
· Hafta sonları hariç kahvaltı alışkanlığım yok. Ama sert bir nespresso ya da espresso içerim. Sonrasında gün boyunca çay tercih ederim.
· Öğlenleri genelde okuldayım, öğrencilerimizle birlikte çıkan yemekten yerim. Dışarıdaysam mutlaka esnaf lokantalarına giderim. En        kuvvetli öğünümdür.
· Sosyal yaşamım gereği akşamları çoğunlukla dışarıdayım. Özel bir tercihim olmaz. Her şeyin tadına bakarım. Yanında birkaç kadeh şarap     ya da rakı da içerim. Evde akşam yemekleri      3-4 çeşidin altına düşmez. Ben Selanik göçmeniyim. Eşim Karadenizli. Dolayısıyla mutfağımızda geniş bir yelpaze söz konusu. Et, balık, sebze, zeytinyağlı, börek mutlaka olur.
· İyi olması koşuluyla her yemeği yerim. En çok deniz ürünlerini severim. Özellikle kendi yakaladığım balıkları yemekten çok büyük keyif alırım.
· Türk, italyan ve Uzakdoğu (Tayland, Çin) mutfaklarından hoşlanırım.
· Düzenli olmasa da mutfağa da girerim. Tencere yemekleri hariç hepsini iyi de yaparım. Kendi zevkimden dokunuşlar koymayı severim.

Yazarın Tüm Yazıları