‘Şeytanın açtığı yolda gidenler!’

“YÜZ verirsen deliye, gelir işer halıya.”

Bu, ünlü bir atasözümüzdür.
PKK yanlılarına da yüz verilirse, sonuçta olacağı budur!
Dünkü gazetelerde vardı... BDP’li Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel için “Bizim gözümüzde onbaşısın. Zerre kadar kıymetin yok!” demiş.
Demirtaş’ı kızdıran, Necdet Özel’in “Kürtçe eğitimi uygun bulmuyorum” demesi.
Aslında bunların Kürtçe eğitim istemesi filan hikâye...
Asıl istedikleri, Kürtçe eğitim, kültürel haklar, hatta özerklik bile değil...
Bunlar faso fiso!
İstedikleri “BAĞIMSIZLIK”.
* * *
BDP’nin önde gelenlerinden olan Leyla Zana, yaptığı bölücü konuşmalarla Güneydoğu’daki Kürt vatandaşlarımızı açıkça isyana çağırıyor. Diyor ki:
“Baştan özerklik istedik ama bugün Kürtler özerkliğin yararsız olduğunu düşünüyor. Özerklik yemez. Bağımsızlık istiyoruz!”
Demek ki neymiş?
Anadilde öğretim, kültürel haklar, Kürtçe yayın filan, hepsi bahane!
İstenilen şey “Bağımsızlık”
Kürt açılımı-saçılımı gibi laflar boş!
Türkiye’den kopup ayrı bir devlet olmak istiyorlar. İşin özü bu...
* * *
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş kaçakçılık yapan 35 vatandaşın öldürülmesi olayından sonra adeta patlamış, içindekileri ortaya dökmüştü:
“Bugün ülke bölünmüştür. Artık emin oldum. Bu toprakların adı Kürdistan’dır.”
Biz bunların gerçek düşüncelerini yıllardır biliyor, “Kültürel haklar, anadilde eğitim” gibi isteklerin gerçek amaçlarını saklayan ifadeler olduğunu söylüyorduk.
Nihayet baklayı ağızlarından çıkardılar!
Başbakan ne kadar açılım yaparsa yapsın, bunlar hep daha fazlasını isteyeceklerdir.
Hedef de malum: Türkiye’den kopup Kürdistan devletini kurmak!
* * *
73 milyon insanımız, Leyla Zana ve Selahattin Demirtaş gibi PKK’lılara benzer şekilde düşünen fanatiklerin isteklerini reddediyor.
Kürt kardeşlerimizin büyük bir çoğunluğu kesinlikle onların fikrinde değil.
Ülkeyi bölme heveslileri “Biz Kürt halkını temsil ediyoruz” diye palavra atmasınlar!
Güneydoğu’daki seçim sonuçları gerçeği ayna gibi gösteriyor.
Bütün tehditlere, yaratılan korkuya, yapılan silahlı baskılara rağmen BDP birinci parti olamadı. Kürt halkı Güneydoğu’da birinci parti olarak AKP’yi seçti.
 Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana gibi ırkçıların söyledikleri tüm Kürt halkının istekleri olabilir mi? Olamaz! Onlar sadece marjinal (aykırı) grupları temsil ediyor.
Bu fanatik tipler, kendilerine de, bölgelerindeki insanlara da büyük zarar veriyorlar.
* * *
Selahattin Demirtaş gibi bölücülerin saçma bulduğumuz sözlerine bizim cevap vermemize gerek kalmadı. Başbakan Erdoğan, onlara gereken cevabı bizden önce verdi ve dedi ki:
“Bunların kalpleri kararmış. Bunlar vicdanlarını yitirmişler! Irkçılık ve faşizm küstahça böbürlenen, kibirlenen iblisin, yani şeytanın açtığı bir yoldur. Cenazeleri bile Kürt - Türk diye ayıranlar, işte iblisin yolunda, şeytanın izinde yürüyenlerdir. İstanbul’da Uludere’deki acı olayla ilgili olarak yaptıkları basın toplantısının görüntülerini izleyenler gördü. Güya acı içindeler ama kameraların önünde kahkaha atmaktan çekinmeyecek kadar insafsızlar, vicdansızlar!
Bazı densizler “Bu ülke bölünmüştür” diyor. Ya sen kimsin? Kimi temsil ediyorsun? Kimin adına konuşuyorsun? Siz, silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi, kimi bölüyorsunuz?”
Başbakan’ın bu sözlerine eklenecek bir söz yok doğrusu...
Yazarın Tüm Yazıları