Ocak güzeli Sarman Nisan güzeli Fifi

Takvimler arasında hayvan severlerin gözüne ve ruhuna seslenenlerin sayısı giderek artıyor. ‘Petstar 2012’, ‘Giller’ ve ‘Sokak Köpekleri’ bu yeni yılın güzelliklerinden bazıları

Haberin Devamı

ARTIK BÄ°R KLASÄ°K

Kedi ve köpek fotoğraflarıyla hazırlanan Giller takvimlerinde bu yıl 12 kedi ve 12 köpeğin fotoğrafı var. 3 bin 100 e-maille gönderilen 12 bin fotoğraf arasından seçildi.
Giller’le 365 Gün Kedi ve Giller’le 365 Gün Köpek takvimlerinde pet sahiplerinin yazıları da bulunuyor. Sekiz yıldır hazırlanan takvim ve ajandalar D&R, Nezih, İnkılap ve Remzi kitabevlerinde 11.50-22.50 liraya satılıyor.

GELÄ°RÄ° SOKAKTAKÄ°LERE

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlikten ve Ä°lgisizlikten Koruma DerneÄŸi) de; Koza Yönetim’in katkılarıyla bir takvim hazırladı. ‘Sokak Köpekleri’ baÅŸlıklı 2012 takviminin geliri sokak hayvanları için kullanılacak.    Â

TÜRKİYE PETSTAR’INI SEÇTİ

Pfizer, yedi yıldır herkesin katılımına açık bir Türkiye PetStar Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Bu yıl çekilen fotoğraflar 23 Kasım itibariyle www.facebook.com/PfizerTurkiye sayfasında paylaşıldı ve moderasyonca onaylanarak dört hafta yayınlandı. En fazla üç fotoğraf yükleyebilen kullanıcılar kendi çektikleri kedi ve köpek fotoğraflarıyla katıldı. Başka bir yerden alıntılanmış fotoğraflarla katılanlar diskalifiye edildi. Katılımcılar başka fotoğraflara da oy verebildi.
Yayınlananlar arasından, Facebook kullanıcıları tarafından en çok oylanan 100 fotoğraf ön elemeye alındı. Bu yılki yarışmaya 6 bin 764 kedi ve 6 bin 824 köpek katıldı. 13 bin 757 fotoğraf yüklendi ve toplam 402 bin 103 oy kullanıldı. Toplam kullanıcı sayısıysa 85 bin 388’ti.
İlk sınavı geçen 100 fotoğraf arasından 24’ü seçildi. Rek Ajans Başkanı İlhan Alter, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Başkanı Ozan Belkıs, Hürriyet Gazetesi Cumartesi editörü Yeşim Çobankent, Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği (KHVHD) Başkanı Erkut Gören ve fotoğrafçı Mehmet Turgut jüri üyeleri arasındaydı.
Yarışmanın 12 kedi, 12 köpek galibi vardı. Kazanan 24 fotoğraf; hem PetStar 2012 Masa Takvimi’ne basıldı hem de sahiplerine takvimle birlikte PetStar Bakım Seti kazandırdı.

Pako pano

Haberin Devamı

Hürrem kızüç buçuk aylık. Barınaktan kurtarıldı, acil yuvaya ihtiyacı var. İstanbul’da bir yuva arıyor. (555) 986 97 30

Haberin Devamı

Üç yaşındaki Husky cinsi; beyaz, açık mavi gözlü, boynunda mavi bir tasması ve üzerinde çipi olan köpeğimiz Fly 7 Aralık’ta Polonezköy Cumhuriyet Köyü’ndeki evimizin önünden kayboldu. Bulanlar 500 dolarla ödüllendirilecek. (533) 410 97 63

Yazarın Tüm Yazıları