Yenifoça’da geceleri boğuluyoruz

SAYIN İbrahim Irmak, çevre yazılarınızı dikkatle takip ediyor ve doğa düşmanlarıyla mücadelenizi takdirle izliyoruz. Sağ olun, var olun.

Haberin Devamı

Bizim de bir sorunumuz var, lütfen yardım edin.
Bizler Aliağa’daki demir çelik fabrikalarının baca gazlarından şikayetçiyiz. Bu fabrikalar filtrelerini çalıştırmıyor. Tüm zehirli gazlarını geceleri direkt doğaya veriyor. Gencelli, Kozbeyli, Bozköy, Çakmaklı, Yeni Foça’da hava kirliliği yaşamımızı tehdit ediyor. Bir de Aliağa’da Termik santral kuracaklarmış. Bunlara izin verenler Yatağan’daki hava kirliliği alarmlarından hiç ders almadı mı acaba?
Ahmet TÜRKOĞLU

Küçükbahçe’de domuz işgali

KARABURUN Küçükbahçe’yi yaban domuzları istila etti. Evlerin önüne kadar gelip mandalin ağaçlarının diplerini  eşip solucan ve saygoz arayan domuzlar, ağaçların köklerini dışarıya çıkarmaya başladı. Sayıları her geçen gün hızla artan bu yaban domuzlarıyla acilen mücadele istiyoruz. Avcıları bölgemize davet ediyoruz.
Ayrıca bölgemizdeki bazı sorumsuz vatandaşlar tadilattan çıkan molozları Bozköy’de yol kenarlarına döküyor. Yollar adeta çöplük oldu. Lütfen yetkililer harekete geçsin ve bu molozlarla mücadele etsin...
Serol ÖMERLER

Haberin Devamı

Siesta yapanları uyandırın

Egeli çevreciler yine öncü olmaya, sorunlarını korkusuzca anlatmaya başladı. Sayın Valim, Kaymakamım, Belediye Başkanlarım, Çevre ve Bayındırlık Müdürlerim, Su ve Orman Müdürlerim ve de etkili, yetkili kişiler. Vatandaşın sesini duydunuz değil mi?  Lütfen görevini yapmayanları, siesta yapan memurları uyandırır mısınız. ? İBRAHİM IRMAK

Dünyanın en güzeldenizi kirletiliyor


İbrahim bey,
Burası Bodrum Güvercinlik’te bir koydan görüntü. Bölge olarak Boğaziçi bölgesi. Biz Regnum Bargylia Sitesi’nde bulunuyoruz. Buranın az açığında balık çiftlikleri var. Dünyada eşine az rastlanır bu denizi, inanılmaz bir şekilde kirletiyorlar. Daha önce epey mücadele edilmiş bir cevap alınamayınca herkes yorulmuş. Mücadeleye tekrar başlamak ve konuya dikkat çekmek isteriz. Belki yetkili bir birim bu katliama dur der.
Saygılarımla.
Tunç COGENDEZ

İtlaf etmeyin kısırlaştırın


SOKAKTA yaşayan hayvanların dostları şu günlerde endişeli. Hayvanların yaşama hakkına saygı gösterilmemesinden dertli. Seçimlerde, “Ben belediye sınırları içinde yaşayan tüm canlıların başkanı olacağım” diyenlerin bu sözlerini unutmasından endişeli. O nedenle dertlerine çözüm üretebilme umudu taşıdıkları herkese elektronik posta gönderiyorlar, yetkili ve etkili kişileri göreve çağırıyorlar. Son mesajlardan biri  Güzelçamlı Belediyesi ile ilgili.
Diyorlar ki;
“Güzelçamlı Belediyesi kısırlaştırma yerine senelerdir itlaf yapmaktadır. Toplanan sahipli, sahipsiz, emziren anneler, kulağı küpeli köpekler meçhule gönderilmektedir. İlçede gözden uzak bir yerde bakımevi olduğu halde orada sağlıklı 5 büyük köpek ve 8 yavru yaşamakta olup, bu hayvanların beslenmeleri hayvan severlerce zor şartlarda yapılmaktadır. Belediyeye ait sulak ve gölgelik bir alanda olan atıl durumdaki bakımevinin kanunlar çerçevesinde düzenlenmesini, düzenleninceye kadar da oradaki köpeklerin bakımlarının ve kısırlaştırılmalarının yapılmasını talep ediyoruz.”
Canan APARİ - Esin ÖNDER
Haytap İzmir temsilcisi
Dohayder İletişim Sorumlusu

Yazarın Tüm Yazıları