Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
27 Mayıs 2012 Pazar 05:44
ÜYE GİRİŞİ / ÜYE OL
BENİM SAYFAM
GÜNDEM
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
PLANET
EKONET
PİYASANET
IMKB 54810
DOLAR 1,8430
EURO 2,3060
€ / $ 1,2537
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR SANAT
SİNEMA
ASTROLOJİ
TV REHBERİ
EN İYİ ON
YAZARKAFE
SERVİSLER
BİLGİ YARIŞMASI
ANKETLER
AT YARIŞI SONUÇLARI
İDDAA PROGRAMI
CANLI MAÇ SONUÇLARI
MIND
CANLI MAÇ ANLATIMI
BENİM SAYFAM
BUMERANG
HÜRLİST
SOSYAL İLANLAR
HABER ALARMI
EKRAN KORUYUCU
OYUN
YENİBİRİŞ
HÜRRİYET EMLAK
HÜRRİYET OTO
HÜRRİYET EĞİTİM
HÜRRİYET KAMPÜS
GAZETE SERİ İLANLAR
HÜRRİYET KIYASLA
YAKALA.CO
HÜRRİYET AİLE
TİPEEZ
SAYISAL LOTO 24/12/2011
21 - 23 - 26 - 31 - 39 - 47
ŞANS TOPU 20/04/2011
9 - 14 - 21 - 23 - 25 - 5
SÜPER LOTO 17/05/2012
1 - 20 - 35 - 46 - 49 - 54
>> On Numara Sonuçları
ANA SAYFAM YAP
FAVORİLERİME EKLE
GAZETE-BÖLGE EKLERİ
KELEBEK
CUMA
CUMARTESİ
PAZAR
SEYAHAT
OTO YAŞAM
HÜRRİYET IK
ANKARA
EGE
KURUMSAL
HÜRRİYET KURUMSAL
İNTERNET GRUBU
REKLAM
BİZE ULAŞIN
KÜNYE / İLETİŞİM
UNICEF Kartları ve Hediyelikler
 Yazarlar
Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
11 Kasım 2010

Kanat ATKAYA

 katkaya@hurriyet.com.tr

İstiklal’deki dayağı asıl o 47-45 kişiye bağlamak lazım


BEŞİKTAŞ-Kasımpaşaspor arasında oynanan maçtan sonra yaşananları duydunuz mu?

Duymadıysanız özet geçeyim: 50 kişilik Kasımpaşaspor taraftar grubu “Beşiktaş ananı .... geldik” diyerek İstiklal Caddesi’nde sağa sola saldırdı.
Bu sırada stüdyodan çıkan Model grubu üyeleri de (Tamamı 3 kişi!) dayak yedi. Olay bu sayede medyada kendine yer buldu.
Sorsanız kendisini tanıtmak için “delikanlı” diyecek bir gruptur, eminim.
Elimde “delikanlı” tartısı yok, kimsede bulunduğunu sanmıyorum, ayrıca kavram olarak hoşuma gitmez!
Olayı “tüm Kasımpaşa camiası”na bağlamak da gereksiz. Kendimizi kandırmayalım; karşımıza ilk kez çıkmıyor bu “sürü” güdüsüyle hareket eden kitle.
Tophane’de galeri basar, yılbaşında ortalığı terörize eder, “milliyetçi hassasiyetine” veya “takım aşkına” yenik düşer...
Malum hikaye; beraber pişiyoruz bu cemiyet kazanında!
Benim asıl ilgimi çeken nokta zaten Kasımpaşaspor taraftarının kendi web sayfasından yaptığı duyuru oldu.
Gruptan “Tamam ama siz de fazla ağladınız” tonunda özür dilenen metin çok klasik “50 kişi içinde 3-5 kendini bilmezin yaptığını tüm camiamıza bağlamayın, bakın biz de hassasız” notuyla nihayete eriyor.
Rakam olarak “6-7” demişler fark etmez, “kendini bilmez 3-5”tir bu savunma ve inkar modelinin adı güzel ülkemizde.
“Haklısınız” demek ve devam etmek isterim: “Hadiseyi o 3-5 kendini bilmeze değil, geri kalan 47-45 kişiye bağlamak gerek.”
Sırf tipini beğenmediği veya an itibariyle “öyle uygun gördüğü” için önüne gelene saldıran “3-5 kişiye” sahip çıkamadınız mı?
“N’apıyorsun sen terbiyesiz?” diyemediniz mi 3-5 kişiye geri kalan 47-45 kişi olarak.
“Bize bağlamayın” diyorsunuz ya şimdi, hiç kusura bakmayın kardeşim o “3-5”e değil, size bağlamak lazım bunu.
Kasımpaşa taraftar grubunun web sayfasındaki not “Bunu yapan Kasımpaşalı değildir, olamaz. Aksi bir iddianız varsa mobese kayıtları veya daha inandırıcı ispatlarınızı gösterin” diye bitiyor.
Dayak yiyenlerin suçlu çıkacağı noktaya doğru ilerlerken kendi kendime söyleniyorum:
“Hakikaten yahu. Mobese, polis, Mini Cooper’lı ekipler, sokak arasında ‘Doğulu’ vatandaşa kimlik kontrolü yapan sivil memurlar filan neredeydi acaba?”
Neticede olayı tüm Kasımpaşa camiasına mal etmiyorum; o 47-45 kişinin vicdanına havale ediyorum.

Kafaya baltayı yedim Manitu affetsin!

ABD’den memleketimize ziyarete gelen “şeflere” “Ugh! Hoşgeldiniz ey reisler!” diye seslenmiştim.
İki kıymetli okurum “Asıl sana ugh!” diyerek yazımı düzeltti.
Yaptığım iki affedilmez hatayı olabilecek en kibar ve en esprili şekilde bildirmişler, ben kendime karşı o kadar kibar olamayacağım.
Halt etmişim.
ABD’den yazan Bülent Trak “Amerikan yerlilerine ‘Kızılderili’ (redskin) demek büyük hakarettir. Uyarmadı demeyin, böyle hitap ederseniz siz de kafaya baltayı yiyebilirsiniz” diyor.
Hiiiç öyle “Ama niyetim hakaret değildi, bizdeki anlamı öyle değildir, sevdiğimden Kızılderili diyorum” diye “Ben masumum” ayaklarına yatmayacağım.
Niye Amerikan yerlisi demek varken “Kızılderili” diyorum ki.
“Solukyüz çatak dilli” diyerek kafama baltayı ekleştirseler yeridir.
Tüm kabilelerden özür dilerim.
TRT Türk’ten meslektaşım Taşkın Şenol da “Siyular”la ilgili bir düzeltme yaptı: “Dakota veya Lakotalarla Siyular aynı kabile. Ama Dakotalara Siyu diyenler rakip kabileler, zaten Siyu da (Siu) düşman demek. Böyle derseniz marizlerler...”
Ulu Manitu’ya kurban, Dakota halkı beni affetsin.
Şimdi gidip ceza olarak kendimi totem direğine bağlayacağım; artık beni Ulu Manitu affetsin!

Prensesin Uykusu

SALI akşamı İmaj Stüdyoları’nda Çağan Irmak’ın yeni filmi “Prensesin Uykusu”nu izledim.
Adile Naşit bir Yeşilçam klasiğinde “Ay harika filmdi, bir ağladık, bir ağladık sorma” der ya; Irmak’ın filmi de böyle olmuş.
Hayat akıp giderken unuttuğumuz, “çok önemli planlarımız ve yüce hedeflerimiz ve önceliklerimizin” peşinde koşarken törpülediğimiz, yok saydığımız yerlerimize dokunan türden, hem fantastik hem dibine kadar gerçekçi, duygusal bir film.
Eleştirmenler hakkını vererek işlerini yapacaktır ama ben 107 dakikalık maceradan aklımda kalan iki noktayı söyleyeyim.
İnsanı sarsacak derecede iyi oyunculuk var filmde. Aslan ustamız Genco Erkal ve Alican Yücesoy’un kimyası ayrı bir film oluşturacak seviyede. Karşılıklı sahnelerde döktürüyorlar.
Çağlar Çorumlu’yu ilk kez seyrettim, bir daha unutmam adını, çok başarılı. Diğerlerine ayıp etmek istemem ama Sevinç Erbulak’ı ayrıca övmek için bir formül geliştirmeliyim; büyük oynamış.
Bir övgü de “Türkler animasyon konusunda başarısızdır” yargısını değiştirecek düzeyde iş çıkartan İmaj ekibine; hayranlıkla izledim.
Çağan Irmak’a ve tüm ekibine sıradan bir film meraklısı olarak teşekkür ederim.
Güzel Türk Sineması’na iman tazelemiş oldum.



Arşive Ekle Yazdır Benimsayfam'da Paylaş Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Arkadaşına Gönder

Yazarlar Arşivi
Kanat ATKAYA
Tüm yazıları
Yazarlar
Doğan HIZLAN
Müzik arşivinizi zenginleştirin

Mehmet Y. YILMAZ
Söylemeden önce iki kere düşünmek gerek!

Fatih ÇEKİRGE
3D gözlükle bakınca nasıl bir manzara çıkıyor

Ahmet HAKAN
Oruç tutmayana kötek atmak caiz midir hocam

Vahap MUNYAR
Türk Eğitim Vakfı’nda 10 bin 415 liralık Ali Munyar fonu oluştu

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN
Yeni zirvenin Kürt sorununa bakışı

Erdal SAĞLAM
Merkezden yeni karar ve açıklamalar gelebilir

Şükrü KIZILOT
Dolar yükselince bakın neler oluyor

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU
Düzenli kontrol neden önemli

Rahmi TURAN
Malkoçoğlu’nun torunu Lazaros!

Ayşe ARAL
Yetiş Ayşe

Rauf TAMER
Takvim yaprakları

Noyan Doğan
‘Harcamayın, tasarruf edin’ demesi kolay

Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH