Lak-lak TV’ciliği

TV ekranlarına ‘bir proje doğrultusunda’ hep aynı adamlar çıkarılıyordu. Şimdi yaşı 70 civarı askerler çıkarılıyor, hata yapsın kullanalım diye. Yaşlı askerler de bunu aynen yapıyorlar. Malum medyaya bol bol malzeme veriyorlar. Arada bir çatlak uçuk tipler de çıkarıyorlar. Bazı askerler var, abuk sabuk konuşuyorlar.

Haberin Devamı

Verdiği malzeme münafık TV’ciler için tadından yenmez.
Derken yeni bir tip türedi, önce facebookta gördüm. İzledim, aman Allahım. Tam bir cahil ve dengesiz biri. ‘Mayın ve mühimmat uzmanı’ diye tanıtıyorlar adamı. Yok yahu öyle bir uzmanlık dalı mı var?
Adam diyor ki: “Amerika her sattığı askeri araca uçağa bir çip takar, istediği zaman onu düşürür. Bu Amerika’da bir kanundur!”
Sonra sıralıyor; başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere Eşref Bitlis’in uçağı da bu yolla düşürülmüş! Üç Aselsan mühendisini de Amerika öldürmüş!
Bizim 160 tankımız kayıpmış İsrail yemiş. Suudiler bizim verdiğimiz paraya Fransız le Clerc tankları almış!
Nereden çıktı bunlar?
Öyle TV’ciler var ki; aslında bu tip insanları TV’ye çıkarmak yayıncılık cinayetidir. Sürekli ‘onu Amerika yaptı bunu İsrail yaptı’ demek bu ülkeleri abartmaktır. Kendi ülkemizi ise küçültmek, aptal göstermektir. Bu tür saçma iddialar, ABD ve İsrail’in psikolojik savaş hanelerine artı olarak geçer!
Yapılanlar aslında bir gazetecilik defosudur. En ucuz iş ekranda adam konuşturmaktır. Çağır adamları lak-lak konuştur, kavga ettir ratingi yani parayı koy cebe. Bunlar utanılacak bir olaydır meslek açısından. Aslında gerçek TV’cilik-gazetecilik nedir bilmezler.
Kafa beyin kirliliği, ‘ulusal paranoya’ yaratılıyor. Yaşadığımız, mevcut durum aynen budur.
Tuncer BAHÇIVAN

Mega şehir!

Haberin Devamı

DÜNKÜ yazınızda Ankara için ‘mega’ projelerden bahsetmişsiniz. Bu düşünceniz çok hoş ve de güzel şehrin hem çehresini değiştirir hem de canlılık getirir. Şimdi ben size başka güzel bir projeden bahsedeyim.
Eskişehir Yolu Migros kavşağından sağa dönülünce Bağlıca Mahallesi var. Burada kooperatifler kuruldu, üyelerden paralar toplayarak bizleri sözde ev sahibi yapacaklardı. Binaların birçoğu bitti, hayalet şehir görümümü aldı. Neden mi? Alt yapı, ulaşım, okul, park, bahçe, vs. gibi insanların genel ihtiyaçları ile ilgili bir çalışma yok.
Ne Etimesgut Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi gerekli uğraşları verip buradaki sorunları çözüyorlar.
Ankara’nın nice ucra yerlerine yapılar yapılıyor, şehrin merkezine en yakın yer atıl bir şekilde bekliyor.
Ali ŞİMŞEK

Haberin Devamı

BEDAŞ’ın açıklaması beni tatmin etmedi

BEDAŞ’ın gönderdiği açıklamadan hiç tatmin olmadım.
BEDAŞ, kendi işini neden vatandaşa yaptırıyor diye sorduğum halde ilgisiz cevap vermekle eleştiriyi kendilerince savuşturmuşlar.
Bu tür ‘hizmet’ şirketleri, tenkitden hoşlanmadıkları gibi ‘kaçak güreşmeyi’ huy ettiler.
Açıklama aynen öyledir.
Metin ALTAY

Biliyor musunuz

TRT ekranlarından CHP’ye ´Cesur Hırsızlar Partisi´ diye hakaret eden, Baykal´ı MİT ajanlığıyla suçlayan ‘sahte haham’ Tuncay Güney´in ‘şovu’nun TRT´ye 87 bin TL´ye patladığını... ÜNİVERSİTELER ve eğitim konularının tartışılacağı ‘5. Üniversite Kurultayı’ birçok dernek ve akademisyenlerin katılımıyla 15-16 Ekim tarihlerinde ODTÜ’de yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları