Başarılı kadın öyküleri gerekli

SICAKLAR iyiden iyiye hissettirmeye başladı kendini. Ben seviyorum yaz mevsimini. İnsan daha bir enerjik oluyor. Kışın rehavetini attık çok şükür. Güneş enerjimize enerji katmaya başladı bile!

Mevsimle alakası yok, bilen bilir, yerimde duramıyorum ben! Annem hep söyler, yeter dur biraz, seni izlerken ben yoruluyorum diye. Hep yeni bir şeyler araştırayım, fikirler üreteyim, oradan oraya koşturayım. İşte hayatım böyle bir tempoda geçiyor. Geçen ay, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin işbirliğinde, KAGİDER’in katkılarıyla düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması”nda 3690 aday arasından Türkiye birincisi oldum. Ödül töreni İstanbul Four Seasons Bosphorus Oteli’ndeydi. Sahnede gözyaşlarımı tutamadım. 365 gün hiç durmadan çalışmak, büyük riskler almak, sürekli çabalamak, ve bunun karşılığında böylesine özel bir ödülle onurlandırılmak çok gurur vericiydi. Sahnede, Nietzche’nin çok sevdiğim bir şiirini okudum:
“Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin, Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin, Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.”
Perşembe günü, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nde Kadın ve Gençlik Platformu’nun düzenlediği “Başarılı Kadının Öyküsü Paneli”nde konuşmacıydım. Benim dışımda büyük değerler vardı o gün konuşmacı olarak. Türkiye’de pek çok ilke imza atmış Gönül Saray Alphan, Amasya’nın bir köyünde doğuyor, köyünün bulunduğu ilin milletvekilliğine kadar yükseliyor. Ve Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı’na aday olan ilk kadın oluyor. İkinci konuşmacı ilk kadın Nükleer Reaktör Yüksek Mühendisi Sayın Gül Göktepe, dünyada bir ilke imza atıyor. Ve ünlü flüt sanatçımız Sayın Şefika Kutluer... Türk kadınından nasıl sanatçı olunacağını bütün dünyaya kanıtlayan bir usta. Yüreğindeki müzik aşkı yüzüne nur olarak yansımış. Moderatör Bilkent Üniversitesi Dış Politika Enstitüsü Yönetim Konseyi Üyesi Prof. Dr. Emel Doğramacı’ydı. Biz Emel Hoca’mla aynı apartmanda oturuyoruz. Asansörde karşılaşıyoruz, sabahın erken saatlerinde elinde çantası koşarak spora gidiyor. Hem fiziken hem fikren daima dinç. Paneli düzenleyen bir başka başarılı kadın Sayın Rüveyda Akbay’a da buradan teşekkür ediyorum. Siz her zaman biz kadınların arkasında durdunuz, bizleri yüreklendirdiniz. Başarılı kadınların öykülerine çok ihtiyacımız var bu ülkede, elinize yüreğinize sağlık!
Geçen Cumartesi çok keyifli bir yarışmanın juri başkanlığını yaptım. Özel Yüce Okulları tarafindan organize edilen “En Güzel Sofralar Yarışıyor Yarışması”nda Ahlatlıbel piknik alanında 36 sınıf yarıştı. Hepsi de çok lezzetliydi. Ama 1-B sınıfının sofrası diğerleri arasından sıyrılıp 1. olmayı başardı ve hediyelerin sahibi oldu! Ne hoş bir düşünce, çocuklarımıza erken yaşta hem yaratıcılık hem yemek kültürü aşılıyoruz.

Maçka Residances by Armani/Casa!

Eveeet, sıra geldi İstanbul haberlerine! Geçen hafta, Armani/Casa ve Astaş Gayrimenkul’un ortaklaşa gerçekleştireceği Maçka Residences Projesi’nin Çırağan’daki lansman gecesine katıldım. Bembeyaz orkidelerle donatılmış sade ama şık bir dekor, muhteşem boğaz manzarası, davetlileri karşılayan 100 kişilik kemancı grubu ve büyük sürpriz, Grammy ödüllü Laura Pausini konseri.. Harikaydı! Abdülkadir Aksu, Egemen Bağış, Muammer Güler, İtalyan Başkonsolosu Gian Luca Alberini, Hintli aktirist Aishwarya Rai, Grease müzikalinden sanatçılar ilk gözüme çarpan isimlerdi. Ayrıca Feryal Gülman, Kaya Çilingiroğlu-Feraye Tanyolaç, erken bronzlaşmış teniyle Eda Taşpınar gibi birçok ünlü isim de vardı. Gecenin yıldızı Cengiz Abazoğlu imzalı kıyafeti ile dünyaca ünlü manken Karolina Kurkova’ydı. Derin sırt ve göğüs dekolteli bu elbiseyi ilk Çağla Şikel’in üzerinde görmüştük. İkisine de ayrı yakışmış doğrusu. E Cengiz Abazoğlu’ndan bahsediyoruz, kime neyi yakıştıracağını çok iyi biliyor tabii. Sevgili arkadaşım, Maçka Residences’ın Pazarlama Koordinatörü Sedef Baran anlattı, Kurkova da buradan ev almayı düşünüyormuş. Metrekare birim fiyatı 10-16 bin dolar aralığındaymış. Duyunca minik bir çığlık attım tabii ama şehrin tam kalbinde, dekorasyon Armani/Casa, manzara Boğaz, adalar ve Sarayburnu olunca şehrin en gözde konut projesi oluyor tabii!
Aynı gece Maçka Residences’ın davetinden sonra herkes Reina’da, Vodafone sponsorluğunda düzenlenen F1 partisine geçti. Tabii gecenin en büyük bombası muhteşem sahne performansı ile Ajda Pekkan’dı. Herkes gibi, Dünya Şampiyonu F1 Pilotu Jenson Button da gözlerini alamadı Ajda’dan!
Unutmadan, şimdiden haber vereyim istedim, önümüzdeki hafta Ankara’mızda gündem çok yoğun: Pazartesi Harvey Nichols Ankara’nın Kentpark’taki açılış kokteyli, salı öğleden sonra Beymen’de Dilara Koçak’la sağlıklı beslenme üzerine söyleşi, Cuma akşamı More Dergisi’nin Beyaz Yıldızlar partisi... Haftaya bu köşe bana dar gelecek gibi!
Yazarın Tüm Yazıları