İHH’ye tanınan olanaklar ÇYDD’ye neden tanınmaz

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘ince’ sorular yöneltiyor:

Haberin Devamı

Bülent Arınç'a zor sorular

İsrail devleti müdahale edeceğini açıkça belirttiği halde, Mavi Marmara gemisinin yola devamına niçin izin verilmiştir?

İHH’nin taşıdığı kargo, gümrük kontrolünden geçmiş midir?

İHH, Almanya ve Türkiye’den aldığı paralarla neler yapmaktadır? Bir ‘sivil toplum örgütü’ olduğu dile getirilerek İHH’ye tanınan olanak ve kolaylıklar Türkiye’deki diğer sivil toplum örgütlerine de (örneğin, ÇYDD’ye de) tanınmakta mıdır?

İHH’nin Mavi Marmara gemisini mart ayında 1 milyon 800 bin TL’ye satın aldığı; ayrıca iki kargo gemisi de bulunduğu basında yer almıştır. Bunlara ek olarak son dört yılda Filistin’e 24 milyon 772 bin dolarlık yardım yapan bu örgütün para kaynakları ve mali bilançosu denetlenmekte midir?

Gemidekilerden Mazlum–Der Başkanı’nın eski AKP Adıyaman Milletvekili olduğu söylenmektedir. Gemideki Türkler, iddia edildiği gibi, çoğunlukla AKP ve Milli Görüş elemanları mıdır?

Gemi niçin Türkiye değil de Komor Adaları bandıralıdır? Bu durum Mavi Marmara’nın Türk gemisi olduğu iddiasını hukuken çürütmemekte midir?

Batı basınında Amerikan karşıtı radikal İslamcı bir örgüt olduğu ve ‘Müslüman Kardeşler’ örgütü ile bağlantısı bulunduğu öne sürülen İHH’nin Hamas’ı desteklediği ve küresel cihat ağlarına hem lojistik, hem de mali destek sağladığı Türk istihbarat birimlerince de bilinmekte midir?

Buyrun Arınç!

Haberin Devamı

İHH’yi tanıyın

GERÇEKTEN de bilen var mı? İnsani Yardım Vakfı burası. Peki, ama Doğu Türkistan’da, Sincan’da binlerce Türk katledilirken; Musul’da, Kerkük’te Türkmenler sürülürken, öldürülürken, Afganistan ve Irak’ta milyonlarca Müslüman öldürülürken, tecavüze uğrarken, Necef’te Hz. Ali’nin, peygamberimiz torunlarının türbeleri bombalanırken, İHH’yi protesto için ya da yardım için gören var mı? Her gün alçakça PKK’lı katillerce şehit edilen askerlerimizin, güvenlik görevlilerimizin yanında İHH’yi gören var mı?

Önşart Müslümanlıksa, bunlar da Müslüman!

Yoksa günahları Filistinli, Hamaslı değil de Türk olmaları mı?

Arapların umurunda değil

* İNTERNET sayfalarından ilginç üç yorum:

* İSRAİL Gazze’ye ambargo uyguluyor da, peki Mısır ne yapıyor. Bu Mısır Müslüman değil mi. Bu Mısır Arap değil mi. İsrail’in baskınının üzerinde duran bir tek Arap ülkesi yok. Arapların umurunda bile değil. Arapların babalığı bize mi kaldı?

Hüseyin KORKUT

KÜRESEL OYUN


* İHH (İnternational Human Hilfsorganisation) nedir, kimlerle ilişkilidir/ yönlendirilmektedir ve eylemin sonuçları kime yarayacak? Soru bu. Türkiye sıcak çatışma ortamına mı çekilmeye çalışılıyor?

2011’de ABD, Irak’tan asker çekerken İskenderun Limanı’nı kullanmak istiyor. Aynı anda İsrail destekli ve Türkiye’yi bölen bir Kürdistan’ın ortaya çıkması planlanıyor. Durumu soğukkanlı değerlendirilmelidir. Çünkü ortada küresel bir oyun var.
B.A.

TÜRKLÜK BİLİNCİ NEREDE


* İSRAİL’i protestolarda dikkatimi çekti. Filistin bayrağı taşınırken, neden Türk bayrağı çok az... İskenderun’da askerlerimizin şehit edilmesine rağmen İsrail’i kınayan, Filistin’i destekleyen grupların hiçbirinden, şehit edilmiş askerlerimize rahmet ve PKK’yı protesto neden gelmedi?
Türk olmak bilinci nerededir?
Naci KAPTAN

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Hata yapmak Rahmanî, hatada ısrar ise şeytanîdir.”
(İmam-ı Rabbanî)

Türköne’den bir görüş

AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AKPM Türk Delegasyonu üyeliği ve parti genel merkezinin Dış İlişkiler Birimi Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyor.

‘İsrail’in işlediği suç Lahey’den geçer’ (1.6.2010) başlıklı yazıya ilişkin olarak ‘katkı’ sağlamak istediğini söyleyen Türköne, bu yolun pek de kolay olmadığını belirtti. Gönderdiği bilgi notu şöyle:

“Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC); 2003 yılından bu yana savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, soykırım suçları ve saldırı suçlarına bakan uluslararası bir mahkemedir. Mahkemenin temel dayanağı olan Roma Statüsü’ne göre; devletlerin değil, bireylerin yargılanması esastır. Mahkemenin yargı yetkisini çalıştırabilmek için 3 yol bulunmaktadır.

1. yol: Taraf devletlerin kendi ülkelerinde cereyan eden bir durumu bildirerek başvurmaları ile (Uganda ve Kongo için bunun örnekleri gerçekleşmiştir).

2. yol: Çok vahim suçlar karşısında ICC savcısının taraf devletlerle ilgili resen harekete geçmesi ile, veya

3. yol: BM Güvenlik Konseyi’nin görüştüğü bir meseleyi ICC’ye havale etmesi ile...
Bu üç yoldan yalnız sonuncusunda, Roma Statüsü’ne taraf olmayan devletlerin de ICC’de yargılanma durumları ortaya çıkabilir. Sudan lideri El Beşir’in ICC’de yargılanmış oluşu buna örnektir.

İsrail’in yardım gemilerine yaptığı saldırı şüphesiz ki Mahkeme’nin yargıladığı suçların kapsamına girmektedir. Ancak devletin değil bireylerin yargılanması esası, İsrail’in ICC’ye taraf olmayışı nedeniyle ilk iki yolun işler hale gelemeyişi ve BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail aleyhinde bir kararın çıkarılmasının zorluğu ile üçüncü yolun da kapanıyor oluşu; konunun ICC’ye taşınmasının mevcut koşullarda pek de mümkün olmadığını göstermektedir.”

(Not: ICC’ye Türkiye gibi İsrail, ABD gibi ülkelerin imza atmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Y.B.)

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

SON gözaltına alınanlar arasında bulunan İP Genel Başkan Yardımcısı, Doğu Perinçek ve arkadaşlarının avukatı Mehmet Cengiz’in, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Deniz Feneri soruşturmasını sağlayan ve Ergenekon savcılarını HSYK’ya şikâyet eden kişi olduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları