Damla sakızı

BEN küçük bir çocukken, ülkemde “böyük” bir lider vardı. “Şapkamı alır giderim” lafının söz yazarı sayın Süleyman Demirel.

Haberin Devamı

“Senin aklın ermez” sözünün muhatapı olduğum yıllar boyunca, o şapkadan tavşan çıkmasını bekledim. Ama tavşan bir türlü çıkmadı. Sanırım asker de benim gibi o tavşanı bekliyor olacak ki, sonunda sinirlenip iki kere darbe ile fötr şapkayı, kasket yaptı. Zincirbozan Askeri Tesisleri’nde kampa giren “böyük” lider, fizik kondisyonunu geliştirdikten sonra 2000 yılına kadar aktif siyaset hayatına devam etti.
Büyük statlara serpildiğimiz yıllarda, sayın Deniz Baykal’ı da solun ve ülkenin gelecekti lideri olarak görüyorduk. Ancak sayın Baykal, bir türlü iktidar partisinin takımında kaptan olarak sahaya çıkamadı.
Ülkemde bunlar yaşanırken, İngiltere’de Sir Alex Ferguson, 1986 Kasım’ında Manchester United takımının başına getirildi ve tam 23 yıldır aynı takımın başında sakız çiğniyor.
Galiba elin İngilizleri haklı. Siyasetçisinin bile politik hayatını kısa tutup, teknik direktörünün kontratını uzatıyor. Haklı ki Manchester United’ın hocası bir Şampiyonlar Ligi maçına neredeyse bütün yedek oyuncularıyla çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Rüştü’nü ispat etmiş biri vardı kalede

HAFTA sonu derbide maden bulan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde şansını devam ettirebilmek ve biraz da yolunu bulabilmek için geldiği Manchester’dan mutlu döndü.
Mustafa Denizli’nin ilk 11’i rakip kanat akınlarını kontrol edecek şekilde. Sağ kanat, İbrahim Kaş ve Ekrem, sol kanatta İbrahim Üzülmez ve İsmail Köybaşı. Mantıklı. Çünkü, İngilizler sahanın tamamını kullanmayı seviyorlar. Ekrem ve Köybaşı’nın hem defanslarına yardım etmesi ve fırsat buldukça da atağa çıkma çabaları, Beşiktaş için pozitif bir kazanç. Önlerindeki Tello serbest. Bobo’nun yalnızlığı dışında pek sorun yok gibi. Orta sahanın göbeğindeki Fink ve Ernst birbiriyle oldukça uyumlu.
İkinci yarıda Manchester, sağlı sollu ataklarıyla ve fizik gücüyle Beşiktaş’ı dövmeye başladı.
Kavgada önce Toraman’ı, sonra da Tello’yu kaybettik. Kontradan bir ikinci golü bulsak maç bitecek gibi. Michael Oven’ın 69. dakikada helikopteriyle sahaya inmesinden sonra anlıyoruz ki son 20 dakika zorlu geçecek. Yanılmıyoruz. Hemen ardından Carrick ve Evra da oyuna dahil oluyor. Manchester’ın baskısı tam gaz. Ancak, kalemizde Rüştü’nü ispat etmiş biri var. Sezonun Beşiktaş’taki en formda adamı Rüştü.

Yazarın Tüm Yazıları