Bravo size

MANCHESTER’a iner inmez otele gitmeden önce küçük bir şehir turu yaptık. Otobüs ilk molasını ısrarlarımız üzerine Old Trafford Stadı’nda verdi. Biz hemen Megastore’a girdik.

Maç anısına yapılan Manchester United-Beşiktaş kaşkollarından birer tane aldık. Bu arada Beşiktaş fanatiği olan Erdoğan Aktaş ile birlikte kendimize göre maçtan bir gün önce de uğur yapmayı ihmal etmedik (Ne kadar işe yaradığını maç bitince gördük). Bu arada Manchester United Megastore’un tam 34 kasayla hizmet verdiğini de belirtmeliyim...
Savaşta bombalandı
Old Trafford Stadı 100 yılı geride bırakmış. İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlar tarafından bombalanmış ve yerle bir olmuş. Manchester United yaklaşık 7-8 sene en büyük rakibi olan aynı kentin takımı Manchester City’nin stadını kullanmış. Yıllar içinde sürekli yenilen Old Trafford bugünkü modern haline gelmiş...
Skoru umarsamıyorlar
Fenerbahçe galibiyeti Beşiktaş’a inanılmaz bir güven aşılamış. Basın toplantısına katıldığımız Mustafa Denizli, antrenmanda izlediğimiz oyuncular ve akşam yemekten sonra buluştuduğumuz Yıldırım Demirören ile yöneticilerde hiçbir gerginlik yok. Sanki Türkiye’de bir deplasmana gelmiş gibilerdi. Yenilseler dahi, bu güven sarsılmayacak gibiydi. Yani maçın sonucunu umursamıyorlardı...
Beşiktaş’a kırgınım
Maçtan bir gece önce yemeğimizi Manchester United’ın efsane hocası Sir Alex Ferguson’un da devamlı müşterisi olduğu Carlos isimli İtalyan lokantasında yedik. Herkes midesini son kapasitesine kadar zorladı. Grubun içinde en mutluları da Oray Eğin ve Uğur Cebeci’ydi. Bu arada bize hizmet eden Fenerbahçeli Türk garson, “Biletim var ama Beşiktaş’a kırgın olduğum için maça gitmeyeceğim” dedi.
Denizli tuzağa düşmedi
Aslında Sör Ferguson kendi oyununa kurban gitti. Çünkü genç yeteneklerle Beşiktaş’ı vurmak istiyordu ve genç oyuncuları yeterli görüyordu. Ama Mustafa Denizli bu tuzağa düşmeyeceğinin sinyallerini basın toplantısında verdi.
“İngilizler yedeklerle çıkıyor, bu Ferguson’un Beşiktaş’a güzelliği mi?” sorusuna karşılık Denizli, “İngilizler hiçbir maçı kaybetmeyi göze almaz ve kaybetmeyi sindirmezler. Oynatacakları her futbolcu yetenekli ve geleceğin yıldızları. O açıdan işimizi normalden de ciddi tutmamız gerekiyor” diyerek bu tuzağa düşmeyeceğini gösteriyordu.
Tarih yazmak ne güzel
Statta tam 76 bin 222 bin seyirci vardı. Bunun bin 500’e yakını Türk’tü. Otobüslerle bütün İngiltere’den gelen Türkler’in yanı sıra Avrupa’dan gelenler de vardı. Old Trafford’u adeta İnönü’ye çevirdiler. Golden sonra suskun kalan İngilizler’e, “Burası İnönü, buradan çıkış yok” diye bağırmaları gerçekten görülmeye değerdi. Futbolcuların üzerinde de zaman zaman olumlu bir etki yapıyordu bu tezahüratlar. Beşiktaş hem bir avuç seyircisiyle, hem futbolcusuyla İngiltere’de yeni bir tarih daha yazdı. Bu tarihe tanık olmak da çok güzel bir şey. Bravo Mustafa Denizli, bravo çocuklar.
Yazarın Tüm Yazıları