Cesur ve tekdüze

MUSTAFA Denizli sürprizleri sever.. Bu yüzden 20 yıldır adını gündemde tutmayı başarmıştır.. Fenerbahçe’ye karşı sürprizi de Serdar-Bobo ikilisi oldu Denizli’nin..

Oyunun hemen başında bu ikilinin rakip kaleye ağırlıklarını koyması Serdar’ın net bir gol kaçırmasıyla noktalandı.. Ama sonrası üstünlük yavaş yavaş sol kanattan Fenerbahçe’nin eline geçti..
Gidecek mi kalacak mı diye her gün adına sayfalar yazılan Roberto Carlos’un şutları, ortaları derken Beşiktaş kendi sahasından fazla çıkamamayı başladı. Buna karşın Fenerbahçe de organize değildi.. İlk yarının sarı lacivertli takım lehine iki hatırlanacak pozisyonu penaltı beklenen Gökhan-İbrahim Üzülmez mücadelesi ve Alex’in direğe takılan frikiğiydi..
Tello ve İbrahim Üzülmez
İkinci yarı 15 dakika içinde şekillendi.. Anlatmaya gerek var mı bilmiyorum.. Ama maça asıl etki eden faktör 6 haftadır “kariyerini yeniden ispatlama savaşına giren” Denizli’nin devre arasında değişikliğe gidip Tello’yu oyuna sokması.. Yani daha organize, hücumcu bir futbol isteğini göstermesiydi.. İbrahim Üzülmez’in harika futbolu da takımı ateşledi.
Daum ne yaptı bu hamlelelere karşın.. Geçen yılın ilk yarısının asist kralı haftalardır kulübede oturuyor. Diyoruz ki “Özer oynamalı. Bu çocuk maç çevirir. Tek başına oyun değiştirir. Onu baskı altına almadan ilk onbire hazırlayın artık”. Ama dinleyen kim.. Tekdüze hamleler çıktı Beşiktaş’ın karşısına.. Galatasaray’ı yenen ilk onbir vardı sahada.. Semih nerede, ne oldu? Bu takım neden Alex’e bu kadar endeksli.. Alex’e adım attırmayan Fink hem gol atıyor hem de oyunun savunma yönünün yıldızı oluyor.. Daum buna nasıl oluyor da göz yumuyor..
Denizli’den ders alın
Aydınus penaltıyı verse veya Alex’in frikiği gol olsa bugün yorumlar da farklı olabilirdi elbet.. Ama futbol da böyle bir şey işte.. Kazanırken size yapılan uyarıları dinlemezseniz, birgün şartların hepsi aleyhinize işleyiverir bir şey yapamazsınız..
Vakit daha erken.. Denizli’den ders alın.. Takımın içindeki zenginliği ve aklınızı iyi kullanın.. O zaman istenen takım ortaya çıkabilir..
Yazarın Tüm Yazıları