Rus kulesi

F.Bahçe Acıbadem’in dünyaca ünlü starı Gamova, yeni takımıyla büyük başarılara imza atacağını söyledi, "Beni şampiyonluk dışındaki sonuçlar tatmin etmez" dedi.

RUS voleybolunun son dönemdeki dünya starı artık Fenerbahçe Acıbadem’in başarısı için ter dökecek. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, Fenerbahçe Acıbadem ve Türk voleyboluna büyük armağanı olan "Rus kulesi" lakaplı Ekaterina Gamova, tatil için geldiği Türkiye’de bir gecede Fenerbahçeli oldu.

Filenin orkidesi, 2001 yılında Uralochka forması altında yıldızını parlatmış ve Rus voleybolunun dünyaca ünlü teknik patronu Karpol’un senelerce kanatları altında yer almıştı. Karpol’un gözü gibi koruduğu ve milyon dolarlardan hep uzak tuttuğu Gamova, geçen sezon Dinamo Moskova’ya sorunlu bir şekilde transfer olunca, yurt dışı hayallerini de kurmaya başlamıştı./images/100/0x0/55eb3e1af018fbb8f8b4830b

Transfer aklımda yoktu

İlk yurt dışı transferini sarı lacivertlilere imza atarak gerçekleştiren 2.05’lik star, "Daha önce uluslararası bir transfer yapacağımı hiç düşünmemiştim. Fenerbahçe Acıbadem’in Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olduğunu öğrendim. Tatil için Antalya’ya gelmiştim. Bir dizi telefon trafiğinin ardından bir günde karar verdim. Teklifi kabul ettim. Bizler Karpol’un oyuncusuyduk. Uralochka’da kalmış olsaydım, başka bir ülkeye transferim için hiç şansım yoktu. Şimdi Fenerbahçe Acıbadem forması altında bu zevki hem tadacağım, hem de başarılara imza atmak için ter dökeceğim" dedi.

Yalnız değilim

Türkiye ve Şampiyonlar Ligi için duygularını da dile getiren Rus yıldız, şunları söyledi: "Karpol bize tek şey öğretti. Kazanmak, hep kazanmak. Üzerimdeki emeği çoktur. Beni, şampiyonluk dışındaki sonuçlar mutlu etmiyor. Yeni arkadaşlarımın bazılarını tanıyorum. Seda, Eda, Naz ve Osmokrovic çok önemli oyuncular. Arkamızda büyük destek olan muhteşem bir taraftar topluluğumuz olduğunu da öğrendim. Benim Fenerbahçe Acıbadem’e transferimde en büyük katkısı olan kişi ablam İnessa Korkmaz’dır. O nedenle Türkiye’de yalnız değilim."

Topuklu ayakkabı

giymeyi çok isterdim



GAMOVA başarılı bir sporcu olmasına rağmen, sevmediği tek şey koşmak. Yaşamında ilginçlikler olan Rus yıldız, "Koşusuz spor olmaz ama ne yapayım, sevmeye sevmeye koşuyorum" diyor. Sporcu olarak uzun boylu olmasından mutluluk duysa da bunun bazı sıkıntılarını yaşadığını da gizlemiyor ve ekliyor: "Topuklu ayakkabı giymenin özlemini yaşıyorum. Ancak, ayaklarımı çok yorduğu için bu zevki tadamıyorum."

Blok yüksekliği

3.10 metre


207 kez Rusya Milli Takımı’nın formasını giyen efsane voleybolcu Gamova 3.21 metre smaç, 3.10 metre de blok yüksekliği ile bir file kraliçesidir. Salonlarımızdaki, "Vur kafasına çivi gibi, çak, çak, çak" tezahüratı sanki Ekaterina Gamova için söylenmiş. O, dünya voleybolunun çivisidir. Rakip hücumlarda blokları ile etten duvar örer. Blok sızdırmaz. Voleybolda bir ekol olan Rusya’nın son dönemlerde yetiştirdiği en büyük sporcularından biridir.
Yazarın Tüm Yazıları