Ağabey Mansur’a verdik de olmadı

MANSUR Yavaş, tıpkı İstanbul’da Kılıçdaroğlu gibi 29 Mart seçimlerinin kaybeden ama kazananlarındandı. Partiler üstü bir kimlikle oy verenlerin de vermeyenlerin de takdirini toplamayı başardı.

Yavaş geçtiğimiz hafta gazetecilerle bir araya gelerek 10 yılını başkanlıkla geçirdiği Beypazarı’na ziyarette bulundu. Beypazarı’nın "halk kahramanı" Yavaş, her zamanki sakinliğinin yanı sıra yerel seçim stresini de geri bıraktıktan sonra kaybeden burukluğunda değil, kazanan neşesiyle gazetecilerin karşısındaydı.

Keyifli gezide, herkesi tebessüm ettiren bir hikaye anlattı Yavaş:

"Seçimlerden bir kaç gün sonra bir taksiye bindim. Araç giderken taksiciye ’Oyunu kime verdin?’ diye sordum. Araca bindiğimden beri kafasını çevirmediğinden kim olduğumu görmedi, "Ağabey Mansur’a verdik de olmadı ya" yanıtını verdi. Ben "Sağ ol" deyince kafasını çevirdi ve gülümsedi."

Etimesgut’ta ilginç denge

İLÇE
belediye meclislerinde geçen hafta Gölbaşı ve Yenimahalle belediyeleri hariç faaliyet raporları görüşüldü. Geçmiş yönetimlerin 2008 faaliyetleri sorunsuz kabul edilmiş gibi görünse de Etimesgut’ta bir hayli ilginç gelişmeler yaşandı.

29 Mart seçimlerinde MHP’nin kazandığı Etimesgut Belediyesi’nde Meclis yapısı bir hayli karışık. Başkan MHP’li de olsa Meclis’te temsil çoğunluğu 16 üyeyle AKP’de. MHP 12 üyeyle, CHP ise 9 üyeyle temsil ediliyor.

Etimesgut’ta faaliyet raporu bir gün ertelemeli oylandı. CHP’nin muhalefetine rağmen faaliyet raporu oy çokluğuyla geçti geçmesine ama spekülasyonlar bitmedi. Geçmiş dönemde AKP’li Serhat Kemal Yılmaz’ın yönettiği Etimesgut’ta AKP içinde sıkıntılar yaşandığı tüm çevreler tarafından biliniyordu. AKP’li üyelerin bir kısmının ret oyu kullanması, MHP’lilerin de çekimser kalması beklenirken iki parti de tam kadro oylamaya katıldı ve faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir gün önce faaliyet raporu geçmez denilirken, bir günde bir şeyler değişti ve faaliyet raporu da kabul edildi.

İş kapısı belediyeler

SEÇİMLERİN
üzerinden iki hafta geçmesine rağmen özellikle göreve yeni gelen belediyelerde telaş son sürat devam ediyor. El değiştiren ya da aynı partinin isim değişikliğine gittiği metropol ilçelerde belediyelerin yeniden yapılanması sıkıntılı olacak gibi gözüküyor.

Belediye başkanları ekibini kurmak için çabalarken hem partililerin bir kısmı hem de "eş-dost", "Acaba bana iş düşer mi" ya da "Falancayı işe yerleştirir miyiz" düşüncesiyle belediyelerin kapılarını aşındırmaya başladı.

"Seçimde çok çalıştık Sayın Başkanım" cümlesiyle başlayıp, "Bizim bir tanıdığın kızını da buraya yerleştirsek" benzeri cümleler belediyeler için büyük sıkıntı oluşturabilir. Vatandaşa direkt hizmetle sorumlu belediyeler, potansiyel iş kapısı görünse de kadro şişkinliklerinin zararını yine vatandaşın gördüğü unutulmamalı.

Belediye başkanları da "talepleri" bir kenara bırakıp ekibini yalayıp yutanlardan değil de işini iyi yapanlar arasından kurmalı.
Yazarın Tüm Yazıları