AKP yandaşlara 50 milyar dolarlık rant yarattı

DÜN köşemizden duyurduğumuz Habertürk’ten Özge Özsağman’ın çağrısı üzerine AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile CHP eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in seçimler için canlı yayında biraraya geleceklerini duyurmuştuk.

Haberin Devamı

Tekin: Babuşçu'ya karşıma çıkmaya cesaret edemedi

Babuşçu, son anda programdan katılmaktan vazgeçmiş; dolayısıyla program dün akşam yapılamadı. Bunun üzerine Gürsel Tekin bize bir açıklama gönderdi ve kendisine şu soruları soracağını söyledi.

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleri olan İSFALT AŞ, İSBAK AŞ, İSTAÇ AŞ ve ULAŞIM AŞ’ye mali müşavirlik hizmeti veren Marmara Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. ile ilişkiniz nedir?

GÜNÜN SÖZÜ
"Sn. Topbaş, yoksul gönüllerde bulduğun şerefi zengin sofralarda bıraktınız, patronluğa alıştınız. İnsan izzetini ve haysiyetini unuttunuz, her şeyi ayağa düşürdünüz. Yoksullar sizi bu soytarılıktan, bu kolpacılıktan vazgeçmeye çağırıyorlar. Var mısınız, yok musunuz?" (SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu)


2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde AKP’li kaç il yöneticisi, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi vardır?

3- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup satılan arazilerinden kaç adetini ve hangilerini AKP’li üyeler/yandaşlar satın aldı?

4- İstanbul’da yarattığınız 50 milyar dolarlık imar rantını kimlerle paylaştınız?

5- Sütlüce’de mezarlık üzerindeki AKP İstanbul İl Merkezi kime aittir?

6- Su havzalarında kaç bin adet kaçak yapı vardır? Bunların kaçına AKP’li belediyeler göz yummuştur. Bu konuda yargılanan AKP’li Belediye Başkanları var mıdır?

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya bunların yanı sıra birkaç sorum daha olacaktı. Ancak ne yazık ki karşıma çıkma cesaretini gösteremedi. Babuşçu keşke bu medeni cesareti gösterebilseydi de bu sorularımıza Türk kamuoyu önünde cevap verebilseydi."

Senaristler ve yerli yapımcılar

STAR’da Uğur Dündar’ı çok haklı buldum. Ne günlere ve de kimlerin adaletine kaldık. O Savcı, bilgisayar devrinde yaşadığımızı hala bilmiyor mu? Bayan Dündar’ın adı ve TC numarasından, hangi tarihlerde yurtdışına ve hangi ülkeye çıkış yaptığını araştırmak hiç mi aklına gelmiyor?

Yardımcıları da mı düşünemiyor? Ama, gaye ’üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek’ olunca, akan sular duruyor. Yazıklar olsun böyle adalet dağıtanlara.
Özden ANIL-ANKARA

ERGENEKON
isimli tutuklama faciasının senaristerinin yabancı, yapımcılarının ve oyuncularının yerli olduğu biliniyor. Siyasetin adaleti yönlendirdiği de kesin. Yapılan hukuksuzluklara adaletin müdahalesi ise engelleniyor. Yani adalet adaletsizliğe engel olamayacak şekilde baskı altında bulunuyor, bağımsız yargı tekerlemesi sürüp gidiyor.

Peki, adalet görevini yapamıyorsa siyasi partiler bir şeyler yapamaz mı? Yapılanlar sadece hukuk skandalı değil, aynı zamanda bir siyaset ve devlet skandalıdır. Bu skandalın sorumluları yabancı destekli iktidar olduğuna göre mahalefet partileri de sorumluluğu paylaşmış olmuyorlar mı?
Kemal ÖZALP-İSTANBUL

Senato toplantısında Kuran-ı Kerim okundu

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’a soruluyor:

Üniversitenin dün öğle 13.00’te başlayan Senato toplantısının açılışı, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan hocanın dua ve Kuran-ı Kerim okuması ile mi açıldı?

Bu konuda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın bir talimatı var mıdır?

Laik bir Cumhuriyet ülkesinde, bir bilim yuvasında üniversitenin en üst toplantısının Kuran-ı Kerim okunarak başlatılması laik cumhuriyette doğru mudur?

Gökçek korkusu

21. yüzyılda insanlar tehdit edilerek seçim kampanyası yaptırılır mı? Ama Melih Gökçek yapıyor; çünkü panikledi. Gökçek’in tavrını kaygı ile izleniyor; tabancı misyon temsilcileri de...

Sayın Başbakan, hukuk devletini savunduğunu söylüyor; acaba bu Ankara Büyükşehir Belediyesi için geçerli değil mi? Bu EGO ve BUGSAŞ şoförlerinin haline bir bakın; hepsi korkudan acınacak haldeler.

Antalya’nın zenginlikleri AKP tarafından pazarlanıyor

’BEN
Prof. Dr. Mustafa Akaydın... Antalya Üniversitesi Rektörlüğü’nden ayrıldıktan sonra CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Antalya’yı kurtarmak için söz veriyorum. Biliyorum; başkan olduğumda kötü bir şehir devralacağım. 400 milyon TL’si Büyükşehir’in olmak üzere bağlı 8 şirketiyle birlikte 1 milyar TL borçlu Antalya; kendileri açıkladılar. Ödenen bir borç yok, seçilirsem bu borçlar bize kalıyor. Kepezaltı’ndan Ali Çetinkaya’ya 11 km’lik güzergáhta tramvay hattı yapıldı; inşaattan esnaf perişan oldu. Aslında inşaatı henüz bitmedi, Başbakan gelince çalıştırıyorlar. ’Cadde tramvayı’ 300 milyon TL’yi buldu, bu proje yanlıştı bize göre.

Kenti beş ana planda projelendireceğim. Ulaşım, imar, deprem ve afet planı, kıyı master planı ve kent ekonomisini yönetim planı... Bunlar iş, aş ve turizmin yüzünü güldürme projeleri... Antalya’nın tenceresi 5 ay kaynıyor, bunu 12 ay kaynatacağız...

Köprülü kavşaklarla trafik içinden çıkılmaz hale geldi. AKP’li yönetimin ciddi bir projesi yok.

’Boğa Çayı’ projesi ile deniz suyu nehir yatağına sokuluyor.

Eski çöplüğü kapatılıp golf sahası yapıyor. Bunlar Antalyalıya hitap etmiyor; insanlar iş ve aş istiyor. Antalya rant uğruna ciddi bir şekilde satılıyor. Amatör spor tesislerinin (100. Yıl) yeri bir işadamına verildi. Antalyalı kim olduğunu bilmiyor. Bunun içinden ciddi şeyler çıkacak. 250 dönümlük araziye 120 bin metrekare iş merkezi ve konut/rezidans, stadyum ve kapalı spor salonu yapılacakmış. Hesaplarını yaptık, 600 milyon Euro’luk bir rant... Burası kentin tam göbeği, 30 bin kişilik stadı kaldırır mı? Bu yoğunluk ve 62 katlı yapı izni Antalya’yı bitirir.

BAŞBAKAN’IN İLGİSİ

Başbakan’ın Antalya’ya özel ilgisi var. Hep söylüyorum; Antalya’nın, Ankara’dan iklimi, suyu, arazisi zengin... Başbakan bunu bildiği için Antalya’yı çok önemsiyor. Antalya’da imar emsaller değiştiriliyor, okul alanları kaldırıyor; ticari alanlara çevriliyor. Bu rantın nereye gittiğini Antalyalı bilmiyor.

Wimbledon gibi tenis alanından bahsediliyor. Üzerinden uçak geçen alanda tenis turnuvası olabilir mi? 32 kort alanı olması lazım, sonra bu tesisler kapalı olmaz. Sanal alemde üretilmiş hayali projeler...

Ferro Krom fabrikası kimlerin yakınlarına satıldı; cevap yok. Biz Cumhurbaşkanı’nın yakınları diye biliyoruz. Başbakan’a yakın Rixsos grubunu da biliyoruz. Antalya’ya göz diktikleri yeri turizm alanı ilan ediyorlar. Antalya’ya Disneyland projesi olmaz... Antalya’nın betonların arasında gördüğünüz son yeşil yer olan 3 bin dönümlük zengin zeytinlik alanı satıyorlar. Ama seçim öncesi korkarak geçici süre ertelediler.

Antalya’da sorgulanacak o kadar çok şey var ki.. Hele Altın Portakal Festivali’nde, Amerikalı sanatçılara bu fakir ülkenin cebinden 100-200 bin dolarlar verdiler. Festivali biz halka açacağız..."

Prof. Akaydın o kadar çok şey anlatıyor ki; "Hoca dur lütfen..." dedik. Bunları Antalyalılara da anlatıyormuş. "Sizin başarılarınız" diyoruz; "30 yıldır üniversitenin her aşamasında varım, Türkiye’nin en büyük organ nakli sistemini biz geliştirdik... Söz veriyorum; Antalya’nın tenceresi 5 ay kaynıyor, bunu 12 ay kaynatacağız" yanıtını veriyor. AKP’li Menderes Türel, karşısında CHP’li Prof. Mustafa Akay’ın ciddi bir aday olduğunu fark etmiştir.

Iğdır kaynıyor

’SANKİ Nurettin Aras’ı (eski MHP’li şu anki belediye başkanı) birtakım gizli eller AKP adayı yaptı. Iğdır’da Azeri Türklerinin oylarını bölsün; DTP kazansın, diye mi?

Allah Iğdırlıların yardımcısı olsun. DTP Belediye’yi alırsa Iğdır’dan göç olur; Ermenistan kapısı da açılır.

Şimdiki Belediye Başkanı Nurettin Aras, açıklasın Iğdır Belediyesi’nin, AKP İl Başkanı Abdül Cabbar Taştimur’a ait Hakka Beton Ltd. Şti’ye kaç trilyon borcu var?

Iğdır Belediyesi’nin, AKP İl Yönetim Kurulu üyesi Tacettin Şimşek’e 800 milyar TL çimento borcu var mıdır?

AKP İl Genel Meclis üyesi adayı Asker Çecen’in, 1 trilyonun üstünde akaryakıt borcu var mıdır?"

’Iğdırlılar’ endişeli; şimdilik özetle bunları soruyorlar.

Biliyor musunuz

Beylikdüzü çikolataya doydu

BEYLİKDÜZÜ’nde başkanlığı MHP’den aday olan Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük’ün seçmenleri ’çikolata’ ikramına boğduğunu, kendisini ziyaret edenlerin odasından ’mutlu’ ayrıldıklarını...

ÜSKÜDAR’dan bağımsız Belediye Başkan adayı olan eski Bayrampaşa Hal’ini kuran ve müdürlüğünü yapan Maliye kökenli Turgut Tuncer’in, "Seçilirsem küçük esnaf ve sanatkarlara 10 bin TL’ye kadar masraflar belediyece karşılanmak üzere kefilsiz Yaşam Hakkı Kredisi vereceğim" dediğini...

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in, CHP adayı Mazlum Arslan’ı desteklediğini belirterek, "AKP burada oy alırsa, ’Tunceliler kendini sattı’ derler. Ama bizim insanımız asla kendini satmaz. Biz onurluyuz, bu durumu asla kabul etmeyiz" dediğini...

KEMAL Kılıçdaroğlu’nun, "Büyükşehir’den aldığı 4 milyon 750 bin TL ile ne yaptığını" söylediği Eve Turizm şirketinin sahibi Alim Sudaş’ın Fındıkzade’deki döviz-kuyumculuk ve pastane-dondurma işyerlerinden başka ’Reyhan’ isimli lokantasının açılışının 2000’lerin başında Başbakan Erdoğan tarafından yapıldığını...

BAKIRKÖY eski Kaymakamı Kadri Öner’in, Meclis’te 1. sıra adayı olduğu DSP’nin Bakırköy adayı Dt. Ahmet Bahadarlı’nın, 2003’de tamamladığı ancak 2004’den sonra güçlendirme çalışmalarının durması üzerine yarım kalan deprem risk analiz projesininin seçildikten sonra hemen devreye sokacağını açıkladığını...

AYDIN, yazar, gazeteci ve sanatçıların ’Biz de Varız Platformu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı DTP’li Akın Birdal’ı destekleyeceklerini Taksim Andon Cafe’de yaptıkları bir toplantıda duyurduklarını, bunlar arasında yeralan yazar Vedat Türkali’nin "Hayatımda ilk kullanacağım oyum Birdal’a helal olsun" dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları