’Çıldırmak üzereyim’

BOĞAZİÇİ mezunu Fazilet Bacak, Los Angeles’ta yaşıyor... On gün önce İstanbul’a gelmiş; "İki yıldır git-gel yaşıyorum. Altı ay kadar burada kalmam gerekiyor ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Televizyonu açıyorum; sakallı birtakım kişilerin küstah konuşmalarını, bazı gazetelerde Türk düşmanlığını bırakın ülkenin güvencesi sayılan ordu üzerine oyunlar başını almış gidiyor" diyor.

Bacak’ı dinliyoruz:

"Ülkemiz bu kadar rezil bir duruma düşmemişti. Hele o türbanlılar... Kocalarının zenginleşmeye başlamasıyla takmış takıştırmış Prada, Gucci, ne bulduysa zevksiz zevksiz giyinmiş boyanmışlar. Gazze’ye destek için yapılan toplantıda, Emine Erdoğan’ın yanındaki başı açık Arap kadınlarına imrendim...

Biz nasıl bu durumlara düşürüldük. Arkasında büyük oyunlar var tabii..

Gerçekten çıldırmak üzereyim.

Adamlar bağıra bağıra geliyorlar, biz hiçbir şey yapmıyoruz.

Bizim orada -Beverly Hills- ülkelerinden kaçan İranlılar var; hepsi full makyaj, gayet açık-saçık, istedikleri gibi giyinmiş Müslüman kadınlar... ’Biz de bir zaman memleketimizde böyle giyinirdik’ diyorlar. Artık ülkelerine gidemiyorlar; akrabalarıyla bile Türkiye’de buluşuyorlar. Türkiye’deki türbanlılara şaşırıyorlar.

Benim tuzum kuru, pasaportum eğitimim, vizem var; istersem Los Angeles’ta yaşarım.

Ama utanıyorum bu hale düştüğümüz için... Bir Atatürk kızı olduğum için, en iyi eğitimi ücretsiz, devletimizden almış olduğum için (Boğaziçi Ü. İşletme, 96), memur bir ailenin 3 süper eğitimli çocuğundan biri olarak bana bu yolu açan Atamızın mirası elden giderken, hiçbir şey yapamıyor olmaktan büyük sıkıntı duyuyorum.

Ama ben kendi kendime sinirlenip delirmekten başka ne yapabilirim; ya da bir şeyler yapmalı mıyız?

Yoksa biz zaten bu millete fazlayız, defolup gidelim, ne halleri varsa görsünler mi demeliyim.

Galiba en iyisi, ne TV açmak, ne gazete okumak... Ama yapamıyorum. Her gün okuyup seyredip bir parça daha deliriyorum. 50 günüm var burada ve sağ-salim atlatıp defolup gidebilirsem, ne mutlu bana!"

Amerika orduyu neden aşağılamak istiyor

ERGENEKON tertibinin CIA ve MOSSAD ortaklığında yürütüldüğü olgusu artık sokaktaki insanın bile anlayacağı açıklığa kavuştu. II. Çuval Operasyonu devam etmektedir.

Sovyetler dağılınca, gerçek hedefin Türkiye olduğu anlaşılınca, birçok kesimde Amerikan karşıtlığı yükselmiştir.

Sağda ve ülkücü kesimin bir bölümü ABD saflarından ayrıldı. Bir bölümü ise eski görevlerine devam etti.

Yani Amerika’nın Türkiye’deki derin devleti ikiye bölündü.

Eğer operasyon -Ergenekon- ilerlemeye devam eder ve Türkiye’deki Amerikan derin devleti baskın çıkarsa, önümüzdeki günlerde, muvazzaf bir general ve emekli bir genelkurmay başkanını alacaklar. Tıpkı Yugoslavya’da yaptıkları gibi...

Darbeyi gerçekleştirmiş Kenan Evren orada dururken, bunlar darbeci ararlar. Darbeyi Amerika yaparsa bunların yapacağı iş alkışlamaktır. Türkiye yanlısı direnişe tahammülleri yok.

Amerika bu kez darbe yapmak için Türk ordusunu yanına alamayınca onun generallerini tutuklayarak Türk ordusunun burnunu sürtmek istiyor.

Amerika, Türk ordusunun komuta kademesini teslim alamadığı sürece Türkiye’de kaos peşinde koşacaktır.

Başaramayacaklar.

Bülent ESİNOĞLU

’Baba bana para ver’ diyemiyorum

BEN bir ziraat mühendisiyim. Sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim. Hükümetin biz ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlere vermiş olduğu bir söz var. Malum 2008 yılının son aylarında yapılması gereken 2500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim alımları...

Bizzat Tarım Bakanımızın sözüdür. Ama 2009 yılının ocak ayının yarısı bitti ve hálá ne ortaya çıkıp bir şey söylüyorlar ne de ortaya çıkıyorlar. KPSS’ye girmiş 18000 ziraat mühendisi bulunmakta ve birçoğu işlerini bırakıp hazırlandılar. İşsiz biçare, devletin ağzından çıkacak kelimelere bakıyoruz. Ayrıca bakanlık ve benzeri yerlere sorduğumuzda bize Maliye Bakanlığı’ndan vize verilmediğini söylüyorlar. Peki bu vize vermeyen Maliye Bakanlığı diğer kurumların alımlarına nasıl oluyor da para bulup vize veriyor? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bizim de bu ülkenin topraklarında yaşamaya hakkımız yok mudur? Devlet babadır... Bir baba evlatları arasında ayrımcılık yapar mı? Aklınıza özel sektör gelebilir. Haklısınız bu düşüncenizde. Ben kendim için söylüyorum. İki yıldır yaklaşık 500 tane özel kuruluşa başvuru yaptım ve hiçbirisi görüşmeye bile çağırmadı. Pekala siz olsaydınız bizim yerimizde ne yapardınız? İnanın "Baba bana para ver" diyemiyorum.

Sizden 18.000 meslek kardeşimin adına bu sorunumuzu dile getirmenizi istiyorum. Ayrıca biz diğer personel gibi şehirde de çalışmayacağız.

Köyde çiftçimizle aynı tabaktan yemek yiyerek aynı koşullarda kalarak yardım edeceğiz onlara. Teşbihte kusurumuz olduysa affola!

Engin KABADAYI-Ziraat mühendisi


Saldırının nedeni

EMPERYALİST ülkelerin Türk ordusunu yıpratmaya yönelik faaliyetlerde bulunanları desteklemesinin, özellikle laik ve Atatürkçü yapısı nedeniyle sürekli hedef göstermesinin, bu çirkin saldırılarda bulunanlara kol kanat germesinin nedeni; sadece Türkiye’yi değil; tüm dünyadaki mazlum Müslümanları yok etmeye yönelik Haçlı saldırılarında; karşılarında duran bir tek Müslüman ordunun Türk ordusu olmasındandır. Bugün başka hiçbir Müslüman ülkenin ordusu; Türk ordusu kadar güçlü ve başarılı değildir. Zaten kendi ülkeleri de dahil, dindaşlarının katline sessiz kalan Müslüman devletlere değil; Türkiye’ye ve Türk ordusuna saldırmalarının nedeni de budur.

Şebnem ÖZBEK

Biliyor musunuz

CHP’den Erhan Bozan’ın Avcılar’dan aday adaylığını ilan ettiğini;, Isparta Belediye Başkanlığına DP’nin, Esnaf Odaları Birlik Başkanı, eski Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’yı gösterdiğini...

TEKİRDAĞ’da daha önce DP’den aday olacağı konuşulan eski ANAP’lı Belediye Başkanı Osman Tabak’ın son olarak MHP’den aday gösterildiğini...

GÜNÜN SÖZÜ

"Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışırlar."

(Hyman C. Ricover)
Yazarın Tüm Yazıları