Heşt TV kanatlarımın altında

KÜRTÇE konuştuğu için hakkında altı ay hapis cezası var.

Ama, Kürtçe TV nasıl olmalı konusunun tartışıldığı TRT’nin toplantısına o da davet ediliyor.

Kürtçe konuşma yasağı ile Kürtçe TV yayını aynı anda. İkisi de, aziz devletimizin iradesiyle. Burada, yaşadığımız topraklarda.

Aziz devletimizin mahkemeleri seçim sırasında Kürtçe konuşanlara hapis cezası kesiyor. Aziz devletimizin resmi yayın organı TRT ise, Kürtçe TV yayını için harekete geçiyor. Her ikisi de, burada, yaşadığımız topraklarda.

ORHAN MİROĞLU

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin çoğunluğu Kürtlerin davetli olduğu bir yemek düzenliyor. Kürtçe TV nasıl olmalı, toplantısı.

Toplantıya DTP’nin eski genel başkan yardımcılarından Orhan Miroğlu da davetli. Miroğlu geçen yıl seçimlerde DTP Mersin milletvekili adayı. Adaylık sırasında bir toplantıda Kürtçe konuşuyor, o nedenle hakkında dava açılıyor.

Altı ay hapse mahkûm oluyor. Henüz hapis yok. Her üç ayda bir hakkında rapor tutuluyor, Kürtçe konuştuğu kayıtlara geçerse, altı ay yatacak.

Bu birinci perde.

YAYIN OCAKTA

Şimdi ikinci perde.

Kürtçe yayın, Kürtçe eğitim derken yıllar akıp gidiyor. Bir öyle, bir böyle, birbiriyle çelişen yıllar.

TRT Kürtçe TV yayını için harekete geçiyor. TRT Genel Müdürü Şahin, "2009 sonbaharında yayına geçmeyi düşünmüştük, ama şimdi 2009 Ocak ayına yetiştireceğiz" diyor. Muhtemelen yerel seçimler nedeniyle öne çekiliyor.

Dizi filmler, çocuk ve kadın programları, herhangi bir TV kanalında ne varsa, bu kanalda da o olacak. Programlar on iki saat Kürtçe, altı saat Arapça, altı saat Farsça.

Adı Heşt TV, Kürtçe 8 anlamında. Ya da TRT 1, 2, 3, 4’ün devamı olmak üzere TRT 8.

KERİM DEVLET

Kürtçe yayın yapacak TRT 8 nam-ı diğer Heşt TV’nin başına Dışişleri kökenli biri geliyor.

Kürtçe, Arapça, Farsça, İngilizce bilen Sinan İlhan. Dışişlerinde idari personel kadrosunda. Heşt TV’den önce, Irak Özel Temsilciliği İstihbarat Masasında görevli.

İdari personel ve istihbarat görevi, bence ilginç. Şimdi Kürtçe yayın yapacak TV’nin başına. Aziz devletimiz boşluk bırakmıyor. Bu ilk nokta.

İkincisi, aziz devletimiz girişimde bulunuyor ama, sanki kanatlarını Kürt siyasal hareketine muhalif olanlara açıyor. Malum, aziz devletimiz boşluk bırakmıyor. Boşluktan hoşlanmıyor. Her şey elinin altında ve denetime tabi. Kerim devlet modeli.

Aziz devletimiz rahat, çünkü, Heşt TV kanatlarımın altında vaziyeti.

Aman, kanatlarının altına al, ne olur, ne olmaz.

Deniz Feneri’nde oy balam

CHP Trabzon milletvekili Akif Hamzaçebi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a soru önergesi veriyor. "Deniz Feneri yolsuzluğunu inceleyecek misiniz?"

Bir buçuk aydır Atalay’dan çıt yok. Ölü toprağı.

Hamzaçebi geçenlerde bütçe komisyonunda aynı soruyu yineliyor. Atalay yine bildiğiniz gibi, soruyu es geçiyor. Ne Deniz Feneri var, ne böyle bir soru. Ölü toprağı.

Hamzaçebi bıkmıyor, Abdullah Gül’e çağrıda bulunuyor, Devlet Denetleme Kurulu’nun Deniz Feneri’ni incelemesi için. Gül o kurulu harekete geçiriyor.

Çankaya ile hükümet arasında ayrılık şarkıları. Ahhh, ahhh, ne bu sevda olaydı, ne de bu ayrılıklar, oy balam.
Yazarın Tüm Yazıları