Kırmızıya dikkat

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, son 5 yıl içerisinde 54 günlük tatil yapıldığını ve bu tatillerde 623 ölümlü ve 10 bin 955 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini ve kazalarda 836 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 bin 953 kişinin de yaralandığını belirterek trafikte kırmızı aylara, saatlere ve 500 kırmızı noktaya dikkat çekiyor.

Apaydın "Artık yollarımızda ve şehirlerimizde cinayet gibi kazalar olsun istemiyoruz. Bu kazalara dur demenin zamanı geldi. Bunun için bayram nedeniyle şehir dışına çıkacak olan her vatandaşımızın özellikle toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini ve özel araçlarıyla yola çıkacak olan sürücülerimizin ise yorgun, alkollü yola çıkmamalarını ve yola çıkarken araçlarının tam bakımını yaptırarak çıkmalarını öneriyoruz" diyor.

TRAFİKTE KIRMIZI AYLAR

Trafikte ’Kırmızı Aylara’, ’Kırmızı Saatlere’ ve ’Kırmızı Noktalara’ girdiğimizi belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye’de en çok trafik kazası olan kırmızı ayların Kasım, Aralık ve Ocak ayları olduğunu belirterek, "Aslında kış aylarında kurallara uymaya azami göstererek kazaları her yıl yüzde 10 düşürebiliriz. Havalar soğuyup, yağışlar başlayınca her yıl 10 bin kişinin ölümüne ve 10 milyar dolarlık ekonomik kayba neden olan trafik kazaları artmaktadır. Aşırı hız, uyuma, buzlanma derken son 5 yıldır kış aylarına denk gelen dini bayramlarda meydana gelen 623 ölümlü, 10 bin 955 yaralamalı trafik kazalarında 836 kişi hayatını kaybederken, 23 bin 953 kişi de yaralandı. Bir gün içerisinde meydana gelen kazaların %51.3 ’ü ’Kırmızı Saatler’ dediğimiz 14.00-20.00 saatleri arasında yoğunlaşmaktadır. Şehir içerisinde meydana gelen trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 42.3’ü yine aynı saatlere rastlıyor. Özellikle okulların giriş ve çıkış saatlerinde kazalar en yüksek seviyeye ulaşıyor" diye uyarıyor.

500 KIRMIZI NOKTA

Türkiye
’deki kaza istatistiklerini yukarı fırlatan çok sayıda kazanın meydana geldiği kırmızı noktalı yerlerin tespit edildiğini anlatan Apaydın, "Türkiye genelinde 500 kırmızı noktalı yer biliniyor. Bunların 289’u acil çözüm bekliyor. Ancak, devletimiz bu noktaları imkanları ölçüsünde düzenleyerek iyileştirmektedir. Bu kör noktaların hepsi bir anda iyileştirilemediği için sürücülerimizin tedbirlerini önceden alıp, kazaya meydan vermemelidirler. Varacakları yere zamanından önce gitmeye can atan, aceleci, hız meraklısı sorumsuz sürücülerin, görüş alanı açılmadan, yol boşalmadan sollama yaptıklarını ve trafik kurallarını hiçe saydıklarını biliyoruz. Sizleri uyarıyorum. Karayollarımızı mezarlığa çevirmeyin. Trafik kurallarına uyalım. Alkollü, yorgun ve uykusuz araç kullanmayın. Bizler sizlerin sağ-salim ailelerinizin yanına gitmenizi, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi istiyoruz." diyor.

Trafikten bunaldık

SİNCAN pazarının yanındaki dolmuş kuyruğu rezilliğini ve akşam mesai saatinde Ostim göbekdeki Sincan-Batıkent dolmuş kuyruğunu acaba kimse görmüyor mu? 3-4 defa dilekçe vermeme rağmen Batıkent-Sincan hattına Büyükşehir Belediyesi otobüs hattı vermemekte direniyor. Soğukların başladığı şu günlerdeki bu çile ne zaman bitecek? Dolmuşlarda ayakta gidip gelmekden bıktık.

M.Ali COŞAN


Gökçek, Anfa’nın halini bilir mi

SÖZDE herkesin iyiliği için çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi her yere erzak dağıtırken, yardımlar yaparken kendi çatısı altında parklarında soğukta çalışan ANFA Güvenlik şirketinde çalışan 2.500 güvenliğin maaşını 3 aydır 15-20 gün geciktiriyor. Halen ekim ayı maaşını almayan 2.500 kişi çıkarılacak korkusuyla ses çıkarmadan beklemektedirler.

Bu kişiler takriben 15.000 kişinin geçinmesinden sorumludur.

Bu kadar kişi aç mı yaşayacak! M.A.
Yazarın Tüm Yazıları