Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
05 Kasım 2009 Perşembe 21:41
İstanbul 17ºC
  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Ekonet   
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Planet   
  • Piyasanet
  • Euractiv
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat   
  • Sinema / Fragman
  • Astroloji
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Web TV    
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • At Yarışı Sonuçları
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • İş Rehberi
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    31/10/2009
    2-3-9-15-31-38
    ŞANS TOPU
    04/11/2009
    11-12-18-22-23-3
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
     Yazarlar
    22 Kasım 2008

    Celal DEMİRBİLEK

     

    Bir şans daha istiyorum


    Basketbol Federasyonu'na 16 yıldır başkanlık yapan Turgay Demirel, "Genel kurul delegeleri projelerin tamamlanması için bize bir dönem daha şans vereceklerdir. Bunu 2010 Dünya Şampiyonası için istiyorum" dedi.

    1992'den bu yana 16 yıldır Basketbol Federasyonu'na başkanlık yapan Turgay Demirel, 24 Kasım Pazartesi günü yapılacak olağan genel kurulda son kez adaylığını koyup 4 yıl daha göreve talip olacak. Basketbol Federasyonu'nun en uzun soluklu başkanı Demirel, iki gün sonra Ankara'da yapılacak genel kurul öncesi HÜRRİYET'e konuştu.

     Dört kez başkanlık seçiminden galip çıkmış bir başkan olarak bu seçimdeki şansınız nedir?

    "Özerk Basketbol Federasyonu olarak 2. kez bir seçimli genel kurula gidiyoruz. 4 yıl içerisinde bu özerk yapı Türk basketbolunun gelişmesine, gelirlerin artmasına ve başarılarının yükselmesine yardımcı oldu. Bu sistemin bakanlık ve genel müdürlüğümüz tarafından desteklenmesinin yararları ikinci dönemde daha çok gözükecek. Kurumsal olarak gelişen, güçlenen Basketbol Federasyonu hem kulüpler, hem de Milli Takımlar düzeyinde başarılı neticelerin alınmasına ön ayak oldu. Bundan tüm basketbol camiası gurur duymalıdır. İnanıyorum ki, Türk spor kamuoyunu tarafından da bütün bu gerçekler doğru şekilde değerlendirilmekte ve takdirle karşılanmaktadır. Genel kurul delegeleri devam etmekte olan projelerin tamamlanması için bize bir dönem daha şans vereceklerdir. Ve özellikle Türk basketbolunun elindeki en önemli fırsat olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı en iyi şekilde gerçekleştirme çalışmalarımıza imkan tanıyacaklardır."

     Avrupa başkanlık seçimine de gireceksiniz. Bu yüzden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığını da bırakacaksınız. Bu koltuğun sahibi kim olacak?

    Karar basketbol camiasının


    "Avrupa'da yer alan 50 federasyonun 47'sinin oyu ile Avrupa Başkan Yardımcısı seçilmiş olmam önümüzdeki süreçte Avrupa başkalığı görevini üstlenmem için büyük bir destek olmuştu. Ancak benim Avrupa başkanı olma kararım sadece bana ait bir karar olmayacak. Tüm basketbol camiası ve spor camiası desteklediği takdirde böyle bir çalışma içine de girebilirim. Basketbol camiasına ileride önderlik ve hizmet edecek doğru işler yapacak doğru kişileri mutlaka sağduyulu bir şekilde belirleyecektir."

     Bu dönemdeki projelerinizden söz eder misiniz?

    "Basketbol liglerinin daha da gelişmesini sağlayacağız. Beko ile yaptığımız isim sponsorluğu anlaşması ve basketbol yayın gelirlerini 6 kat artırmamız kulüplerimizin basketbola olan büyük yatırımlarının bir sonucu oldu. Burada Beko Basketbol Ligi'ne destek veren kulüp yöneticeleri ve sponsorlara teşekkür ediyorum. Avrupa Basketbol Ligi'nin TV ve isim geliri olarak ilk sırada yer alıyoruz. Bu Beko Basketbol Ligi'nin ne kadar doğru geliştiğini gösteriyor. Bayanlar ve Basketbol İkinci Ligi için benzer çalışmalarımız da var. Basketbol Milli Takımlarımız da 2009 ve 2010 Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda başarılar için mücadele edecekler."

     Türk basketbolunda acil çözümlenmesi gereken projeler nelerdir?

    "Kulüplerimizin daha profesyonel idari ve pazarlama alanında gelirlerini arttırmasıdır. 2010'dan itibaren yeni salonlarla birlikte Türkiye'de basketbolun daha ilerleyeceğini düşünüyoruz."

    Başarının sırrı bilimsel çalışmada

    BASKETBOL Milli Takımlarımızın son dönemlerdeki başarılarının bilimsel çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Turgay Demirel, şunları söyledi: "Bu uzun soluklu istikrarlı kadrolarla uzun vadeli çalışmaların bir eseridir. Bunu daha ileri boyutlara taşımak istiyoruz. 12 Dev Adamlar Basketbol Milli Takımlar Eğitim Merkezi adında bir tesisimiz gerçekleşecek. Buradan birçok yıldız ve başarılı sporcu milli takımımızı başarı ile temsil edeceklerdir.

    2006’a başlattığınız alt yapı Milli Takım oyuncuları seçimlerinde bilimsel değerlendirmelerin ön plana çıktığını görüyoruz. Seçmelerde önemli isimler çıkıyor. Bugün Enes Kanter, Ankara'daki seçmelerde tespit edildi. Kulüpleri gençlere sahip çıkıp yetişmeleri için uzun oyun süreleri vermelerini tavsiye ediyorum."



    arkadaşıma yolla arşivime ekle yazıcı için
    Yazarlar Arşivi
    Celal DEMİRBİLEK
    Tüm yazıları
    Yazarlar
    Oktay EKŞİ
    Sürpriz yok

    Doğan HIZLAN
    Türk resminin Evliya Çelebi’si

    Ertuğrul ÖZKÖK
    Seyyar morg şaşkınlığı

    Mehmet Y. YILMAZ
    Gel de Antalya’yı hatırlayıp kıskanma!

    Sedat Ergin
    Galiçya cephesinden AB tam üyeliğine

    Yalçın DOĞAN
    Erdoğan ne kadar demokrat?

    Ahmet HAKAN
    Remzi Gür’den açıklama

    Yılmaz ÖZDİL
    Kimler risk grubunda?

    Yalçın BAYER
    GDO’larla neler olacak

    Cüneyt ÜLSEVER
    Bir Ahmet Türk gözlemi

    Kanat ATKAYA
    Cabrio Çiçek Pasajı

    Şükrü KÜÇÜKŞAHİN
    Akdağ’ın bakan olarak itibarı

    Erdal SAĞLAM
    Risk iştahı fazla gelince

    Şükrü KIZILOT
    Sigortalı sayısı hem artıyor hem azalıyor

    Hadi ULUENGİN
    Batı tercihi (II)

    Bülent DÜZGİT
    Bülent çiziyor

    Mehmet Ali BİRAND
    Kuzey Irak Kürtleri de bizi anlamalı…

    Rauf TAMER
    Bize dair

    Rahmi TURAN
    Hangi grip daha tehlikeli?

    Yonca TOKBAŞ
    Gargara yavrum gargara

    Özgür BOLAT
    Domuz eti neden haram?

              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH