Ana Sayfa
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
05 Temmuz 2009 Pazar 02:39
İstanbul 30ºC
  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Piyasanet
  • Strateji
  • Euractiv
  • Şehir Rehberi
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür - Sanat
  • Astroloji
  • Sinema / Fragman
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Video
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    04/07/2009
    9-24-26-32-41-49
    ŞANS TOPU
    24/06/2009
    4-5-13-15-30-9
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
     Yazarlar
    21 Kasım 2008

    Deniz Gürel

     

    SHP’de CHP ile ittifak gerilimi


    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda anlaşmalarının, SHP içinde ’bir grupta’ gerilime neden olduğu biliniyor.

    Geçen hafta toplanan ve bir gün sürmesi beklenen Parti Meclisi toplantısında yaşanan gerilim ve tartışmalar da bunun en büyük kanıtını niteliğinde.

    SHP’nin seçime katılmaması ve belli yerlerde CHP çatısı altında seçime girilmesi kararının alınması beklenen toplantıda kimi Parti Meclisi üyeleri bu kararın alınmasına eleştiri getirdiler. CHP ile girilen süreç nedeniyle kimi PM /_np/2782/6842782.jpgüyeleri SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’a, SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yula başta olmak üzere bu birlikteliğe sıcak bakan Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri’ne (MYK) doğrudan eleştiri yöneltmeleri zaman zaman gerilimin yükselmesine ve tartışmaların alevlenmesine neden oldu. Bu hafta devam edilecek parti meclisi toplantısının da oldukça gerilimli geçmesi bekleniyor.

    Ankara’daki siyaset dengelerine yön vermesi beklenen Baykal-Karayalçın işbirliği sürecinin sorunsuz tamamlanıp tamamlanmayacağını özellikle iki partinin yöneticileri, üyeleri ve seçmenleri merakla bekliyor.

    Aksi bir senaryoda ise akıllara hemen "yakın tarihin en büyük siyasi fiyaskosu" olarak nitelenen Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu "işbirliği" geliyor. Her iki liderin başarısız birliktelik girişimi iki partinin de kaosa sürüklenmesine neden olmuştu.

    Şimdi CHP’lilerde ve SHP’lilerde "Acaba işbirliğinde bir sıkıntı olur mu?" korkusu; AKP’de de "Acaba ikinci bir siyasi birliktelik fiyaskosu yaşanır mı?" beklentisi yaşanıyor.

    Yeni Meclis’in aksaklıkları

    BÜYÜKŞEHİR
    Belediye Meclisi bu hafta ilk kez yeni binasında toplandı. Belediyenin yeni binası eski otobüs terminalinin yerine yapıldı, geç de olsa açıldı.

    Yeni binanın hizmete girmesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır dağınık olan birimleri toparlandı ve Başkan Gökçek’in de kabul ettiği gibi büyük bir eksiklik giderildi. Ancak yeni bina tam olarak bitirilmeden açılınca bir takım aksaklıkları beraberinde getirdi. Bu aksaklıkların en başında basın mensuplarına ayrılan ’kullanışsız’ bölüm geliyor.

    Gökçek’in yokluğunda Meclis’e başkanlık yapan Seyfi Saltoğlu her ne kadar "Basın mensupları bizim başımızın tacıdır. O yüzden onları üst kata aldık" dese de olayın işlevsel yönü pek Saltoğlu’nun dediği gibi değil.

    Yeni belediye binasına taşınılmadan önce belediye meclis toplantıları ASKİ toplantı salonunda yapılıyordu ve basın mensupları Meclis üyelerinin hemen arkasında yer alıyordu. Basın mensupları için çalışma ortamı bir hayli rahattı.

    Ancak yeni binada "TBMM modeli" uygulanmaya başlandı. TBMM’de basın için ayrılan localara benzemeyen, sinema salonu koltuğu benzeri koltuklar medya mensuplarının çalışması için ayrılmış. Gazeteciler de iki büklüm işlerini yapmaya, objektifleri yettiği ölçüde fotoğraf çekmeye çalışıyorlar.

    "Yeni meclisin yeni aksaklıkları önümüzdeki ay toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde makul bir çözüme kavuşturulacak mı?" sorusu şimdiden basın mensupları arasında merak konusu oldu.



    arkadaşıma yolla arşivime ekle yazıcı için
    Yazarlar Arşivi
    Deniz Gürel
    Tüm yazıları
    Yazarlar
    Doğan HIZLAN
    Parisli nazik şoför arkadaşım

    Bekir COŞKUN
    Keneler...

    Ertuğrul ÖZKÖK
    Benim güzel komşum

    Özdemir İNCE
    Nereye böyle Kemal Özer yoldaş

    Ahmet HAKAN
    Neredesin Bülent Arınç

    Enis BERBEROĞLU
    Veto ve onay ihtimali eşit

    Yılmaz ÖZDİL
    Çapkın

    Vahap MUNYAR
    ‘Krizden çıkıyoruz’ diyebilmek için işsizliğin azaldığını görmek gerek

    Yalçın BAYER
    AİHM’nin ‘Batasuna’ kararı AKP’ye ciddi bir hukuk uyarısıdır

    Cüneyt ÜLSEVER
    Fehmi Koru’ya cevaptır

    Ferai TINÇ
    Annelik izni

    Gila BENMAYOR
    Dünya Demokrasi Forumu 2023 yılında Mesudiye’de

    Şükrü KIZILOT
    Cennete gitme kararnamesi kayıp mı oldu

    Erkan ÇELEBİ
    Sirke 10 yıl yerinde saydı, elma ve narla 40 milyon doları yakaladı

    Rauf TAMER
    Tam bu mevsim

    Cengiz ÇANDAR
    İstanbul’u arkadan vurmak...

    Rahmi TURAN
    Eşekler ve insanlar!

    Soner YALÇIN
    Yazın dünyasının ünlü baba-oğulları

              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH