Diva Leyla Gencer köyünde anılıyor

LA Diva Turka (Türk Divası) soprano Leyla Gencer için Safranbolu’da bir anma programı düzenlendi.

Anma etkinliğinin davetiyesinde Ankara İtalyan Kültür Merkezi ile Karabük Valisi Nurullah Çakır’ın adları var.

Sanatçıların ilgili oldukları her yerde anılması, sanata/sanatçıya gösterilen ilginin, sevginin, saygının göstergesi.

Nurullah Çakır’ın selefi Vali Can Direkçi’ye teşekkür etmesi de, devlet hizmetinin sürekliliğinde saygı ve sevginin varlığını kanıtlıyor.

Safranbolu, evleriyle, basında, kültürel mirası koruma tarihimizde iz bırakmış bir belde. Şimdi de Leyla Gencer ile anılıyor.

Diva’nın babasının doğduğu yer Yörükler Köyü ve etkinliğin sloganı da şu:

"Hemşerimiz Türk Divası"

Bu akşam 20.00’de Yenişehir Kültür Merkezi’nde Zeynep Oral’ın sunumundan sonra piyanist Paolo Villa’nın eşliğinde İtalyan soprano Paola Romano, Diva’nın repertuvarından seçilmiş eserleri seslendirecek .

Basında Leyla Gencer sergisini Aytekin Kuş hazırladı, yeğeni İbrahim Çeyrek de yayınlanmamış fotoğraflarıyla katkıda bulundu.

Derneklerin ve muhtarların çalışmaları sonucunda bir sokağa da Leyla Gencer’in adı verildi.

15 Kasım’da Leyla Gencer’in Yörükler Köyü’ndeki evi ziyaret edilecek, Safranbolu İlçe Halk Kütüphanesi’nde Leyla Gencer kitabının yazarı Oral söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak.

Gene yarın saat 17.00’de de Evin İlyasoğlu, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’nde, "Müzikte Besteci, Yorumcu, Dinleyici" konulu bir konuşma yapacak.

Hiç kuşkum yok, Safranbolu’da ve yakın çevresinde yaşayanlar etkinliğe ilgi gösterecekler.

Valilerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının yaşadıkları yerin kültürel sorumluluğunu da taşıdıklarını bir kez daha anımsatırım.

HAFTA SONU TAVSİYELERİM

İstanbul 2010 Ajansı ile İKSV’nin düzenlediği uluslararası "Avrupa Kültürü Nedir?" sempozyumu The Marmara’nın Taksim Balo Salonu’nda (T katı) bugün ve yarın devam edecek.

Yapı Kredi Yayınları Cogito Dergisi ve MonoKL Oluşumu’nun 14-16 Kasım tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampusu’nda düzenlediği Uluslararası Hegel Kongresi’ne 15’i yurtdışından 17 akademisyen katılıyor.

Ahşap İstanbul Konut Mimarisinden Örnekler’i İstanbul Araştırmalar Enstitüsü’nde görebilirsiniz.

"Gemi Elli Yıldır Sessiz" Özel Mektupları ve Yazışmalarıyla Ölümünün 50. Yılında Yahya Kemal sergisini Yapı Kredi Kültür Merkezi’ndeki Sermet Çifter Salonu’nda izleyebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları