Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
08 Kasım 2009 Pazar 13:05
İstanbul 20ºC
  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Ekonet   
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Planet   
  • Piyasanet
  • Euractiv
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat   
  • Sinema / Fragman
  • Astroloji
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Web TV    
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • At Yarışı Sonuçları
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • İş Rehberi
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    07/11/2009
    23-26-27-39-46-49
    ŞANS TOPU
    04/11/2009
    11-12-18-22-23-3
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
     Yazarlar
    12 Ekim 2008

    Cüneyt ÜLSEVER

     culsever@hurriyet.com.tr

    Osman Pamukoğlu’nun düşündürdükleri


    PERŞEMBE (9-10) gecesi 32. Gün’ün bir kısmını seyrettim.

    Programda terörle mücadelenin "efsanevi" komutanı Osman Pamukoğlu, Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın sorularını yanıtladı. Baştan belirteyim, Osman Pamukoğlu’nun sorulan sorulara dolaylı cevap vermesi, bir konuyu anlatırken anında başka bir konuya atlaması, yorumlarını sadece yaşadığı anekdotlara dayandırarak bir türlü analitik olamaması, bir süre sonra beni programdan kopardı. Ancak, Osman Pamukoğlu söyleşide öyle can alıcı bir konuya değindi ki, bence Türkiye’nin esas zaafı o noktada tıkalıdır. Anlattığı meselede asker-sivil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gösterdiği zaaf, Aktütün’de gösterilen zaafı kat be kat aşıyor!

    * * *

    Osman Pamukoğlu’na göre geçen ağustos ayının (2008) ikinci yarısında PKK 10. Kongresi’ni hemen dibimizde Kandil’de toplamış. Salonda yapılan kongrenin görüntüleri de varmış, hatta katılımcıların kim oldukları belli oluyormuş. Kongreler 4 yılda bir yapılıyormuş ve komuta çizgisinde herkes bu kongreye katılıyormuş. Kongrelere katılan sayısı 400-500 kişi oluyormuş ve günlerce süren toplantılarda PKK’nın 4 yıllık plan, stratejileri ve eylemleri tartışılıyormuş. Kongrelere katılanların çoğu da toplantı mahalline karayolu ile geliyorlarmış. Gece gruplara dağılsalar da günlerce, hatta haftalarca süren toplantılarda birlikte oluyorlarmış.

    Pamukoğlu bölgede görevli iken 5. Kongre hemen dibimizde yapılmış ama komutanlara herhangi bir istihbarat bilgisi verilmemiş. İddiasına göre, Apo 5. Kongre’den sonra, resmi tutanaklara yansıdığı şekilde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kongre karşısında gösterdiği anlayış için teşekkür etmiş!

    Yine Pamukoğlu’na göre bu yılın ağustos ayında yapılan 10. Kongre’de kırsal alanda ve kentlerde eylemlerin artırılması için karar alınmış!

    Aktütün ve Diyabakır’ın devamı gelecekmiş!

    * * *

    Bu açıklamaları dinlerken tüylerim diken diken oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük düşmanı, hemen dibimizde 450-500 kişiyle kongre yapıyor ve bu kongrede ülkemiz ile ilgili hayati kararlar alınıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti bu kongreyi izleyemiyor veya izlese de ardından gerekli tedbirleri alamıyor!

    Pamukoğlu gibi bir insan yalan söylemeyeceğine göre bu durum çok vahim!

    İnsan "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerçekte bir devlet midir?" diye sormadan edemiyor.

    Düşünün; askeri-sivil güçlerimiz bu kongreyle ilgili istihbarat toplayamıyor veya Kuzey Irak’ı bu kongreyi iptal etmeye zorlayamıyor veya bölgenin esas sahibi ABD’yi ne istihbarat toplamada, ne de kongreyi etkilemede yaptırıma zorlayamıyor!

    Neymiş efendim; ABD de Kuzey Pakistan’da (Veziristan) istihbarat konusunda zorlanıyormuş. Veziristan ABD’ye en az 20.000 km uzakta. Biz 20 km’yi dahi konuşmuyoruz!

    * * *

    Başbakan’ın 5 Kasım 2007 tarihli ünlü ABD seyahati sonrası Türk milletine ABD ile ortak "anında istihbarat"ın başladığı söylendi. Buna göre bütün kış Kuzey Irak’ı havadan tarumar ettik! Bir ara kara harekátı da başladı ama birileri öksürdü, harekát yarıda kesildi. Bütün bunların özeti olarak millete PKK’nın belinin büküldüğü, bundan böyle ancak 2-3 kişilik eylemler yapabileceği söylendi.

    Ancak, şimdi görüyoruz ki; PKK 10. Kongresi’ni dibimizde yapıyor, 400-500 kişiyle eylem kararı alıyor, yüzlerce terörist ile saldırıyor ve TSK neden geçen kış abartılı bilgi verdiğini ve şimdiki saldırıdaki zaafları nelerdir, bir türlü açıklamıyor.

    Olmaz böyle şey!



    arkadaşıma yolla arşivime ekle yazıcı için
    Yazarlar Arşivi
    Cüneyt ÜLSEVER
    Tüm yazıları
    Yazarlar
    Oktay EKŞİ
    İyi mi ediyoruz?

    Doğan HIZLAN
    Elveda duvar!

    Özdemir İNCE
    ‘Nâzım Hikmet ruble karşılığı şiir yazardı’ (!) imiş

    Ahmet HAKAN
    Âlemlere akmış bir aceminin notları

    Enis BERBEROĞLU
    Beş polis topu aldı ve

    Yılmaz ÖZDİL
    İLAHİ AğDALET

    Vahap MUNYAR
    Şirketleri İstanbul’daki kulelerden oturarak yönetmek yok

    Yalçın BAYER
    Ölüme terk et sonra da gripten korumaya kalk

    Cüneyt ÜLSEVER
    ‘El Beşir hoş geldin!’ Bir düşünce haritası göstergesi

    Gila BENMAYOR
    GDO’yu tartışalım ama böyle değil

    Kanat ATKAYA
    Hişt, Yalı Mahallesi! İyi miyiz?

    Şükrü KIZILOT
    Kedi ve köpeklerin suçu ne

    Hadi ULUENGİN
    Batı tercihi (son)

    Erkan ÇELEBİ
    Domuz gribinden korkan aldı, stokta meyve sebze sıkacağı kalmadı

    Rauf TAMER
    Notlar Notlar Notlar

    Cengiz ÇANDAR
    Türkiye’yi İran-Sudan parantezinden çıkartmak...

    Rahmi TURAN
    ‘Masumları kesmedim!’

    Soner YALÇIN
    İran’ın Kürt Açılımı idamla son buldu

              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH