Yazarlar, Edirne'de

Güncelleme Tarihi:

Yazarlar, Edirnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 13:51

Yazarlar, Edirne'de

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Kalkınma Ajansı'nın, 'Trakya Turizm Platformu Projesi' kapsamında Edirne'ye gelen ünlü yazarlar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Trakya Kalkınma Ajansı'yla birlikte Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın valilikilleri, belediyesi ve üniversitelerinin işbirliğiyle, Trakya Bölgesi'nin farklı hedef kitlelerce bilinirliğinin artırılarak, Trakya'nın turizm potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan, 'Trakya Turizm Platformu Projesi' kapsamında, ünlü yazarlar Trakya'yı geziyor. Edirne'ye gelen Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Gürkan, yazarları Tarihi Belediye Binası'nı ve Atatürk Odası'nı gezdirerek, binanın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Gürkan, "Edirne geçmişinden bugüne geçmişini koruyabilen ender kentlerden birisidir. Her adımda tarih kokan bir kentin hem yurt içi hem yurtdışında hak ettiği değeri görmesi en önemli hedefimizdir" dedi.



Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte akşam yemeğinde bir araya gelen Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan, Edirne'nin hem konum itibariyle hem de turizm açısından çok önemli bir yerde olduğunu vurguladılar. Akşam yemeğinde, Özdemir ve Gürkan, konuklarına Edirne hakkında detaylı bilgiler vererek, valilik ve belediyenin turizm açısından gerçekleştirdiği projeleri aktardılar. Yazarlar, Edirne'nin şaşırtıcı bir şekilde geçmiş tarihini kaybetmeden 21'inci yüzyıla ayak uydurabilmiş ender kentlerden birisi olduğu yönünde değerlendirme yaptılar. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, akşam yemeğinde Edirne'ye özgü yemekleri tanıtarak, Balkan lezzetlerinden İsli Et'i elleriyle keserek, yazarlara ikram etti. Yemek sonrasında, Vali Özdemir, Başkan Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, yazarlarla birlikte Meriç Köprüsü'nde yürüyüş yaptı ve Protokol Evi'nde çay içerek, Edirne'yi konuştular.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan'a kahvaltıda eşlik eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediyesi olarak Edirne'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl tur şirketlerini Edirne'ye davet ettiklerini belirterek, "Edirne'nin turizm kenti olma yolunda son iki yılda kayda değer bir yol aldık. Bugün de değerli yazarlarımızla bir araya geldik. Kendilerine Edirne'mize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyoruz"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!