Yazar Samim Kocagöz Söke'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Yazar Samim Kocagöz Sökede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 19:25

Yazar Samim Kocagöz Söke'de anıldı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Türk Edebiyatı'nın usta romancılarından merhum Samim Kocagöz, 100'üncü doğum yılında anıldı.

Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi'ndeki etkinliğe, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Aydın İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, Söke Belediyesi Kültür Müdürü Neriman Arslan, merhum yazar Samim Kocagöz'ün oğlu Mimar Şükrü Kocagöz ile yakını ve kütüphanenin bağışçılarından hayırsever Seyda Kayhan, Söke Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, Söke Müftüsü Ahmet Yayla, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Söke Kadın Meclisi Üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu yetkilileri

katıldı. Etkinlikte bir yandan kütüphanecilik ve kütüphanelerin önemine dikkat çekilirken bir yandan da Türk edebiyatına Sam Amca, Nabi'nin Park Kahvesi, Kalpaklılar gibi önemli eserler bırakan Söke'li yazar Samim Kocagöz anıldı.

Mini müzik dinletisi ile ebru sanatçısı Mustafa Aygün'ün eserlerinin yer aldığı bir serginin de yar aldığı etkinlikte konuşan Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Naciye Çoban, "Kütüphanemizde 2015 yılı sonu itibariyle 25 bin 530 kitap bulunmaktadır. Bu yıl ise 107 çeşit süreli yayın gelmektedir. 7 personelle hizmet vermekteyiz. 2015 yılında aktif üye sayımız 3 bin 529'dur. kütüphanemizden toplam 11 bin 610 ödünç kitap verilmiştir. Toplam 18 bin 603 okuyucu kütüphanamizden yararlanmıştır. Bina, bütçe, personel, okuyucu olarak Türkiye'deki birçok kütüphaneden iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Kullanıcı sayısının daha da artması için çalışmalarımız olacaktır. Hizmet binamız Türkiye'de mimari, tarihi ,kültürel değeri olan sayılı kütüphanelerdendir. Rahmetli Hilmi Fırat Bey kütüphane olarak kullanılmak üzere babası Hacı Halil Paşa'dan kalan tarihi konağı bağışlamıştır. Seyda Kayhan hanımefendi ve ailesine Söke kütüphanesine maddi manevi destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda hayırsever Seyda Kayhan'a ve merhum Samim Kocagöz'ün oğlu Şükrü Kocagöz'e plaket verilerek teşekkür edildi.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!