Yazar görüşleri...

Güncelleme Tarihi:

Yazar görüşleri...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:52

Haberin Devamı

Togay BAYATLI

Yazıktır ayıptır

DÜNYANIN hiçbir yerinde, Patagonya da dahil böyle bir rezalet olmaz. Siyasilerin spora karışması bizi bütün dünyaya rezil eder. Alay ediliriz. Çünkü her spor bir müsabakadır. Bu müsabakanın sonunda bazıları kazanır, bazıları kaybeder. Ama her iki tarafa da eşit şartlarda yaklaşmazsanız bu spor müsabakası olmaktan çıkar komedi olur. Yazıktır, ayıptır. Bundan en kısa zamanda vazgeçilmesi gerekir.

Erman TOROĞLU

Futbolumuz ölür

AVRUPA kupalarından ihraç edilen İngiltere’nin Başbakanı Teacher’ın FIFA ve UEFA’ya söylediği "İsterseniz cezayı 1-2 yıl daha uzatın" cümlesinden sonra anamuhalefet lideri başkanı Baykal’ın ağzından "Diyarbakır, Samsun düşmesin"i duymak Türkiye’nin neden Türkiye, İngiltere’nin de neden İngiltere olmasının en büyük kanıtı demek. Eğer böyle bir şey yapılırsa rahmetli Özal’ın "Anayasayı bir kez delsek ne olur" cümlesi aklıma geliyor. Türkiye ligleri artık o zaman kevgire döner. Böyle bir kötü örnek, böyle bir cahilce yaklaşım zaten can çekişen Türk futbolunun ölümü demektir. Haliyle bu cenaze namazındaki imamın da Deniz Baykal olması gerekir.

Korkut GÖZE

Yaratanı cezalandır

MECLİS’e sunulan teklifte 2005-2006 sezonunda kaybolan adalet duygusunun yeniden kazandırılması gibi bir cümle kullanılıyor. Böyle bir ortam yaratılmış ise, yaratanları cezalandırmak daha akılcı olmaz mı. Ligde sonucu belli maçlar oynandı. Bu teklifi bütünü ile politik görüyorum. UEFA’nın da hiç sıcak bakmayacağını düşünüyorum. Üstelik siyasi bir baskı şeklinde algılıyorum.

İlhan SÖYLER

Şirin gözükmek

Haberin Devamı

LİGDEN düşme kaldırılırsa, iş yol geçen hanına döner. Futbolun adını anmayan siyasetçiler, bir anda kendi illerine şirin gözükmek için, ortaya bir görüş attılar, ya tutarsa diyorlar. Şimdiye kadar düşen takımlar da ’bizim canımız can değil mi?’ diyerek bir yasa daha çıkartılır. Düşen düşer, kalan sağlar, çıkar oynar. Bu çocuk oyuncağı değil.

Altan TANRIKULU

Sayı 20 olmalı ama

KÜME düşmenin kaldırılmasının gündeme gelmesi bile düşündürücü. Ülkenin yüz ölçümü ve siyasal yapısı göz önüne alındığında takım sayısı 20 olmalı. İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa’da olduğu gibi. Ancak bu sayıya geçiş bir öncesi sezonun başlangıcında açıklanmalı. Öyle lig biterken tepeden inme emirle düşmenin kaldırılması futbol dünyamızı iyice kaosa sürükler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!