Yazar Aydın: “Yetenek, Gayret Edilmeden Ortaya Çıkmaz”

Güncelleme Tarihi:

Yazar Aydın: “Yetenek, Gayret Edilmeden Ortaya Çıkmaz”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 09:38

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ BİLGİ EVLERİ’NİN GENÇLERLE BAŞ BAŞA SOHBETLERİ’NE KONUK OLAN YAZAR NEVİN SOYSAL AYDIN, BİR ARAYA GELDİĞİ ÖĞRENCİLERLE “GEZEGEN MAVİ'YE YOLCULUK” İSİMLİ KİTABI HAKKINDA KONUŞTU.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ne konuk olan yazar Nevin Soysal Aydın, bir araya geldiği öğrencilerle “Gezegen Mavi’ye Yolculuk” isimli kitabı hakkında konuştu.
Çocukların ve gençlerin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, her ay farklı konu ve konukları ağırlayan Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, bu ay “Gezegen Mavi’ye Yolculuk” isimli kitabıyla tanınan yazar Nevin Soysal Aydın’ı konuk etti. Konuşmasına gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Aydın, Yarıyıl tatiline giren öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Aydın, arzu ettiği başarıyı yakalayamayan öğrencilere ise ikinci dönemde daha çok çalışarak başarabileceklerine inandığını söyledi.
“HAYATTA EN ZOR ŞEY KENDİN OLARAK KALABİLMEKTİR”
Gezegen Mavi’ye Yolculuk isimli eseri hakkında öğrencilerle ile sohbet eden yazar, bu kitabında peygamberlerden bahsettiğini ve özellikle peygamber nedir, neden gönderilmiştir, biz insanların neden peygambere ihtiyacı vardır? Gibi soruları açıklamaya çalıştığını ifade etti. İnsan hayatında yer alan tüm ahlaki değerlerin ve erdemlerin peygamberler üzerinden insanlara öğretildiğini belirten Aydın, yaratılış gayemizin farkına ancak bu şekilde varabildiğimizi açıkladı. Yaratılış gayesinin gerçekleştirilmesi için gayret edilmesi gerektiğini ifade eden yazar, hiçbir yeteneğin gayret edilmeden ortaya çıkmayacağını söyledi.
“Başarılı insanların hayatlarını incelerseniz çok çalışarak büyük sıkıntıların üstesinden geldiklerini, çekilen zahmetleri, gösterilen emeği ve sabrı açıkça görebilirsiniz” diyen Aydın,
cesaretin de çok önemli olduğunu belirterek, “Yeteneklerinizin peşinden giderken karşınıza birçok engel çıkacak. Sizi çıktığınız yoldan döndürmeye çalışan, engel olmaya çalışan birçok nedenle karşılaşacaksınız. Hayatta en zor şeyin sizi başkalarından farksız kılmaya çalışan bu dünyada kendiniz olarak kalabilmektir, bu da büyük bir cesaret ister” ifadesini kullandı.
Söyleşi sonunda öğrencilere cesur olmaları ve çok çalışmaları gerektiğini tavsiye eden yazar, daha sonra kitaplarını imzalayıp öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!